reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

W ciąży z Kacprem miałam nadżerkę,która przy lekkim nawet dotknięcia mocno krwawila. Krew towarzyszyła mi przez całą ciążę. Bardzo się bałam.... Teraz nie mam nadżerki,bo ją skutecznie po ciąży wyleczyć. Ale strach taki,że szok... Nie umiem sobie z tym poradzić choć lekarz zapewnia,że nie ma przeciwwskazań.

reklama
Kiraa jeszcze 2 dni:-) niechce jak w tamtym cyklu zobaczyć cien cienia(a,później przyszla@:-() tylko odrazu II ladne kreski

Dzięki dziewczyny, w takim razie napisze krótko o naszych planach.

Staranka planujemy zacząć od czerwca, tak żeby Maluszek urodził się na wiosnę. Jeżeli sytuacja powtórzy się jak z dziewczynkami to nie mamy dużo czasu tylko ten jeden strzał, bo wszystkie ciąże są zrobione w pierwszym cyklu, no Adrianna w drugim, ale ten pierwszy się nie staraliśmy, więc tak jakby go nie było. :-)

Od czego zacząć? Pewnie od założenia tych wykresów. Ale co dalej? :-p Specjalnie zaczęłam temat już co by się trochę poobserwować, nigdy tych wykresów ani żadnych badań nie stosowałam. Bo nie było potrzeby, jedyne co muszę od razu karmić się luteiną po teście.

Jak urodzę syna to Was dziewczyny ozłocę. :laugh2:

Jak urodzę córkę będę równie szczęśliwa i pewnie nie będzie to moja ostatnia ciąża. :laugh2:

Zakręcona...spokojnie poczekaj dwa dni....a ja zaciskam i poślady...zresztą przy takiej tempce to tylko formalność !!! Zawsze byłam za sikaczami już od 8-10 dpo a teraz wiem z doświadczenia że w dniu spodziewanej @ test wyszedł negatywny...więc cierpliwości !!!

Kirra postanowiłam że nie robię bety...co to da?A nie daj Boże wyjdzie coś nie teges i panika gotowa !!! Jest jak jest ... muszę wytrzymać jeszcze tydzień ... wieczne czekanie ehhhh. Dlaczego taka droga...nieee to chyba cena "normalna" 2 x 30 zł.

Gorgusia a widzisz u mnie odwrotnie...ochotka na serduszka jest...ale strach jest jeszcze większy...chyba poczekam do wizyty i wtedy wezmę męża w obroty ( o ile ochota mi nie minie) Ja nadżerkę miałam przy Młodej,ale nigdy nie krwawiłam ... później wypaliłam ją dwa razy i chyba mam spokój ( nikt nic nie mówił o nadżerce )
Sama nadżerka to nie problem ... gorzej ze stanami zapalnymi w obrębie dowcipnym !

Araki pochwal się wózkiem i zakupami...ja tak bardzo lubię oglądać foty takich "perełek"

Polisia
jeszcze mi przyszła do głowy znajoma...jej powiedzieli że nosi synusia a córcię urodziła bo doktorek się pomylił i wziął pępowinę za siusiaka...ale teraz córa jej starsza od mojej więc to dawno było. Teraz sprzęt już nie taki żeby siusiaki "odpadały" przy końcu ciąży

Nuuśka jak tam ???

Maggie Milla Krystian i wszyyyyystkie dziewuszki MIŁEGO DZIONECZKA

Ciekawe co u Darii...nic się nie odzywa !

A nasza Piranha też coś rzadziej zagląda ....hop hop kochanieńka jak się macie !!!???

Hej! Nie nadrobiłam, może w miarę możliwości cofnę się kilka postów wstecz ale znając życie to nie będę mieć kiedy ;-) Chciałam być już na bieżąco ale wczorajszy dzień znów mnie wykończył, Krzyś znów w nocy z poniedziałku na wtorek zwymiotował ostro, od 2 dni miał mega biegunkę z apogeum wczoraj, mnie też znów dopadło, widzę już jednak poprawę a pomógł Nifuroksazyd, to jakaś wredna bakteria pewnie była. Brak snu ostro dał mi się w kość więc wczoraj po południu M zajął się dziećmi a ja trochę odespałam zaległości. Mam nadzieję, że to już za nami i będę mogła być znów z Wami na BB :-), z góry przepraszam za wszystkie zaległe pytania, które pozostały bez mojej odpowiedni ale nie dam raczej rady się cofnąć :-(, bycie na bieżąco i tak jest dla mnie zawsze mega wyzwaniem :-)

Dorcia, mam nadzieję, że u Ciebie już znacznie lepiej!

Nuuuśka, wiesz, ja lekarzy podchodziłam udając trochę głupszą ;-), na zasadzie "Koleżanka mnie nastraszyła, że CLO może upośledzać endo a moje takie cienkie, czy to prawda?", a po odpowiedzi lekarza "A czy istnieje coś co nie wpłynie na endo?" :-D Wtedy lekarz czuje się mądry i doceniony odpowiadając na Twoje pytania :-), wiadomo, że "a czy mogłaby mi Pani przepisać Femarę bo ja mam przecież cienkie endometrium a CLO może je dodatkowo upośledzić" byłoby nie na miejscu :-D O której masz USG?

zakręcona, Twój wykres wygląda jak 2 kreski na teście :-)

Hello:-D

Lilijanna życzę Ci z całego serducha abyś za pierwszym podejściem poczęła cudnego chłopca:tak:. Wiem jednak z doświadczenia własnego, że różnie to bywa. Ja mam 2 chłopców i podobnie jak Ty z pierwszym udało się w II cyklu( choć nie wiem czy w I nie byłam już po owulacji po prostu) a z drugim synkiem pierwsze podejście i strzał w 10. Z trzecią ciążą czekałam 6 miesięcy( niestety puste jajo) no i od tego wydarzenia minęło już 16 miesięcy. No ale ja juz jestem wiekowa kobita więc pewnie to dlatego u mnie z tym zajściem takie problemy:tak: U Ciebie to co innego:-) dietka, suplementy, serducho i końcowy efekt II na teście:tak:.

Dorcia dzięki i Tobie również miłego dnia. Bardzo dobra decyzja jeśli chodzi o betę:tak: jak najbardziej popieram. Ja gdybym się stresowała tak jak Ty ( to normalka sama wiem) poszłabym na kasę chorych na usg. Ale do 15 już niedługo. Pomyśl ile czekałaś na ten mały cud.. co tam te 7 dni skoro nagroda będzie bicie serduszka Twojego dzieciątka:tak:.

Nuuuśka pewnie nie tylko ja ale i inne dziewczyny siedzą jak na szpilkach czekając na zaskakująco pozytywne wieści z dzisiejszego usg:-D

Piranha a o to ten tekst o którym Ci mówiłam
"Obrzmienie, tkliwość i powiększenie piersi to często jeden z pierwszych objawów ciąży. Ale z podobnymi dolegliwościami zmaga się też wiele nieciężarnych kobiet w drugiej fazie cyklu - piersi stają się twarde i wrażliwe na każdy dotyk pod wpływem wydzielanego w tym czasie progesteronu. Ciążę możesz podejrzewać, gdy minie już termin spodziewanej miesiączki, a piersi nadal będą boleć, co więcej - ból może stawać się wtedy coraz bardziej intensywny."
No cóż widocznie ja właśnie tak mam:-)

Zakręcona jestem już gotowa do gratulacji i czekam na oficjalne potwierdzenie przez Ciebie tłuściutkich, różowiutkich II kresek na teście:tak:

Matik ?

Ostatnia edycja:
Witajcie porannie Dziewczynki :-D

Dorcia, moje zakupy na razie skromne, ale pochwalę się a co ;-) Kupiłam taki wózeczek: Maxi-Cosi, Mura 3, Wózek wielofunkcyjny, kolor Intense Red, 2012 - Dorel - Świat niemowlaka - Smyk.com z gondolą, czerwony oczywiście :-) do tego fotelik szary i jeszcze kosz Mojżesza o taki: Cute as a Button Palm Moses Basket with FREE natural rocking stand
Tyle że używane wszystko, bo bym zbankrutowała chyba przy nówkach ;-)

Ciuszki mam po synku, zresztą spodziewam się szaleństwa ze strony babć, więc mała będzie obkupiona w róż ledwo się urodzi :tak: Ja na razie kupiłam tylko taki śpiworek w outlecie ŚPIWOREK CUDOWNY CZAS DZIEWCZ - Ubranka dla dzieci, dziewczynek, chłopców, dziecięce, odzież dziecięca, wójcik

Gorgusia, ja Cię całkowicie rozumiem, też mam w ciąży spadek libido :zawstydzona/y: Właściwie ono nigdy nie było zbyt rozbujałe ale w ciąży to masakra jakaś. Na początku tak jak Ty się bałam, potem tak po 12 tc było już lepiej, a teraz już coraz ciężej znowu, wieczorem to o spaniu tylko myślę... ale staram się nie zaniedbywać M, bo wiem że mu ciężko ;-) Tobie też to radzę, bo facet gotowy pomyśleć, że potrzebny ci był tylko do zapłodnienia a teraz koniec seksowania. Na pewno znajdziesz jakiś "złoty środek" ;-)

Zakręcona, Matik &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
piranha usg okolo 20 wiec napisze Ci eska bo pewnie nie bedzie Cie juz tu tak pozno :happy: zobacze co mi powie gin, i sprobuje zagadac, najbardziej to chce sie dowiedziec co sie dzieje w srodku i skad te plamienia :zawstydzona/y:
Biedny Krzys !!! kurcze on ostatnio ciagle lapie jakies wirusy :/ a moze przyniosl to z przedszkola ?? kiedy byl ostatni raz w ogole ?

krystian obawiam sie niestety myslac realnie, ze dobrych wiesci to raczej nie bedzie, co najwyzej dowiem sie ze to cykl bezowulacyjny albo inne badziewie :cool:
A jak u Ciebie ?

Dorcia Ty wiesz !!! :* ja dzis jakos spac nie umialam, chyba ze stresa przez dzisiejsza wizytka. A jak Ty sie czujesz?? do 15 juz tak niedlugo !! :D jeszcze troche i ja bede zaciskac wszystko co mam za Ciebie !! :-)

zakrecona dwie krechy jak nic beda !! :D

Do góry