reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuśka ty lepiej zbieraj zaskórniaki, bo jak zajdziesz to będą wydatki, wydatki. Mówię to w świetle moich dzisiejszych najpotrzebniejszych dzieciaczkowatych zakupów w aptece i na allegro. 400 zł poszło....

reklama
o hej Liliana :) poczytaj staranka Elmo, ona chłopczykowa :)
Roszpunka podziwiam, że jeszcze karmisz, bo jak rozumiem chętnie byś skonczyła? :) ja za to będąc w ciązy juz myslę o trzecim :p

Krystiamartin super ksiądz :)

a ja po wizycie, nadal chłopiec :) ja mysle, ze takie gadanie, ze chlopiec a potem rodzi sie dziewuszka to tak by zdenerwowac, wiec Elmo i Niebieskie oczy olejcie takie historie. Taka pomyłka to moze przy jednym usg, ale nie tylu :)

Polisia masz rację ...ja też uważam że jeśli kobieta robi usg w dzisiejszych czasach ( zwłaszcza 3d/4d) są minimalne szanse na pomyłkę ! Ale znam Panią która powiedziała po porodzie że miała być córka a jest syn i lekarz zapytał który lekarz na usg jej powiedział że będzie córka...a ona na to że żaden...że miała takie przeczucia...i stąd biorą się takie zamiany płci !!!

Elmo już nic maluszkowi nie odpadnie .... są dwa jajca i siuraczek !!! Dokładnie takie same jajcęta rosną pod serduchem Oczyniebieskie !!!

Nuska,och jak mi milo,ze o mnie pamietasz :-* wspolczuje bolu jajniorow,obys niedlugo miala spokoj z owu na dluzej ;-) u mnie 2 listopada minely 2 lata od ostatniej @, szok!
Oj cos ostatnio zaczynam watpic,ze te moje staranka rozpoczna sie w tym roku.obiecalam sobie,ze chocby nie wiem co to odstawie malego w ferie za 2 tygodnie,nie dam mu i koniec,ale im blizej tym bardziej miekne.on tak strasznie lamentuje jak nie dostanie,ze serce peka :-( w dzien go nie karmie,tylko przed snem i w nocy.

Polisiu,juz myslisz o trzecim? Hihi,szybko! Ale zalezy ci bardzo na tej dziewczynce,czy po prostu chcesz 3 dziecko? Kochana,ja tam wcale nie jestem dumna z tego karmienia,bede dumna z siebie jak uda mi sie z tym skonczyc.zazdroszcze wam,ze udalo sie tak bezproblemowo.ze starego forum jestem ostatnia ktora karmi,wstyd :p

Z tego co slyszalam to czesciej zdarzaja sie pomylki w druga strone,ze ma byc pipka,a jest siusio,ale tez bardzo rzadko.

Cześć Babeczki

Chyba nie dam rady dzisiaj ogranąć i nadrobić to co napisałyście dzisiaj ....:-(
Rano miałam przypływ energii a teraz ledwo już siedze Zaraz zasne

Nuuska za jutrzejszą wizytę &&&& a... nie robiłam testu więc nie wiem Chyba w czwartek lub piątek zrobie test :-)

Sorki dziewczyny ale ide spać....

Za wszystkie kochane babeczki &&&&&&&&&&&&&&&

Nuuśka jakbym ci chciała wklejać linki, to wieczoru by nie starczyło, sama i pół dnia spędziłam nad kartka i laptopem. Podam listę, może którejś z Was się przyda.
Apteka: OCTENISEPT Płyn 50ml, D-Vitum Witamina D dla niemowląt w kroplach 6ml, Delicol (enzym laktaza) 15ml, Espumisan 40mg/ml krople doustne 30ml, EMOLIUM emulsja do kąpieli 400ml, Bepanthen 5 % maść 0,05 g/1g 100g,
Pedicetamol, herbatka laktacyjna Herbapol, krem na każdą pogodę Nivea Baby
Allegro (jeden sprzedawca):
- majtki jednorazowe siateczkowe
- wkłady Bella poporodowe
-krem na brodawki Purelan Medela
- chusteczki nawilżające
- smoczek uspokajający 2 szt.
- czapeczka z cienkiej bawełny (2 szt)
- szczoteczka do włosków
- nożyczki do paznokci
- termometr kąpielowy
- flanelka do kąpieli
-proszek do prania
- butelki do karmienia 1 szt 150 ml i 260 ml Tommee Tippee i zapasowe smoczki
- prześcieradło na przewijak frotte z gumką 2 szt
- poduszka klin
- prześcieradło z gumką - 2 szt
- ceratki podkłady
- pokrowiec przeciwdeszczowy na wózek
- moskitiera
- poduszka rogal do karmienia
Podpowiedzcie co ew. jest zbędne? Dodatkowo część rzeczy, których nie zapisałam, dostałam od siostry.
Zastanawiam się nad aspiratorem Fridą, co myślicie?

zakręcona a ty jaką masz fazę 2? tzn 10dn 16? bo ja mega długą 16 od owu więc może mi się owu przesunęło wszystko się okaże
i powiedzcie mi jaką Wy miałyście / macie szyjkę w dniach okresu ale w ciąży?
hm mam nadzieję że mnie rozumiecie
mi zawsze schodziła nisko i tak jakby była otwarta

Oczy Niebieskie Frida u mnie sprawdziła sie super. Na katarek, zatkany nosek. Szybciutko oczyszczała nosek. Dużo moich koleżanek miało.
Nuska ja mam mopa parowego ale jakiegos zwyklego, zadko go uzywam bo musze wode z dzbanka wlewac bo po kranowce jasne slady zostawaly jakby twarda woda, nie chce mi sie go wyciagac za kazdym razem, a tak mopa viledy zwyklego i jade jak to mówi Dorcia "na szmacie" :-D
Zakrecona trzymam kciuki&&&
Matik i za ciebie &&&&& co by @ nie przylazła.

reklama
Mopa parowego też miałam jak mieszkaliśmy w Polsce bo miałam płytki na wysoki połysk i to był jedyny sposób żeby były czyściutkie i żeby był piękny połysk wiec ja polecam
Teraz tu mam płytki porowate matowe więc zwykły mop wystarczy ;)

Do góry