reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

araki cudności, a ten kosz normalnie aż mnie zamurowało cuuuudeńko:-D.

Nuuuska będzie dobrze, zobaczysz:-D. Nawet jeżeli się okaże że będzie drugie podejście do owu to po prostu los dał Ci drugą szanse i już:-). U mnie ok. Spoko ogólnie to następny czas staranek w marcu więc luz:-)

reklama
Cześć dziewczynki, cały czas Was podczytuje i Wam kibicuję po cichu. Mam nadzieję że wreszcie z Nowym Rokiem podwójne ciążowe Kreseczki będą się pojawiać.
araki co do Cięcia to ja miałam z drugim dzieckiem. teraz jak pytalam o to lekarza to powiedział że można i bez ale bez można tak pęknąć że będzie jeszcze gorzej no i potem problemy z nietrzymaniem moczu moga byc więsze. zreszta ja jestem wąska w biodrach więc jeśłi nacięcie ma pomóc to chyba i nie bedę się stawiać przy trzecim nacięciu.A wy dziewczyny co myślicie o nacinaniu krocza?. ja wiem na pewno że skorzystam z lewatywy, to nie jest nic strasznego a komfort przy parciu i bólach ogromny.
A co do przewijaka to ja również miałam coś takiego jak Kira pisała(takie prześcieradełko z gumką)

Dorcia zobaczysz wszystko będzie dobrze, tylko nie stresuj się i odpoczywaj dużo.A mozesz wkleić swoje staranka bo nie wiem czy już wklejałaś opis starań a ja ominęłam czy jeszcze nie. Całuję

zakręcona pisłaś jakiś czastemu o wklejniu zdjęcia małej, powiem Ci że ja juz tez bym chciała być na tym etapie bo jak myślę co jeszcze przede mną to włosy na głowie sie jeżą. ja wiem że to ból zapomniany bedzie ale i tak się boję.Mam nadzieję ze szybko urodzę.

macy co do bóli krzyżowych to najgorsze miałam 29 grudnia, teraz czasami mni ełapią ale nie tak ciagle jak wtedy. A co tam u Ciebie i dzieciaków?

elmo Michał bardzo ładnie, uniwersalne imię. ja dalej gdybam z iminiem, jedni mówia że Gabriella dziwnie i tak mnie to zniechęca. typuję jeszcze Alicję i już sama nie wiem.

Oczy niebieskie jesli chodzi o wyprawkę to ja na zakupy poza fotelami, laktatorem,wozkiem łożkiem, prezwijakiem,komodą wydałam ok 1500 zł. Tzn ubranka, butelki smoczki, wanienka, pościel, podkłady dla mnie wkładki, kosmetyki (czyli takie małe rzeczy). wiele rzeczy mam takich jak karuzelki, nianie elektroniczne itd.

Ewelin miło,że się odezwałaś. Życzę Ci łatwego, szybkiego, bezbolesnego porodu oraz mega przyjaznych z ogromnym serduchem położynych. I pamietaj o buziaku dla córci ode mnie:-)

Matik kochana z Twojego wykresu wynika że faza lutealna trwa już u Ciebie 19 dni. Zawsze miałąś taką długą czy po prostu nie jesteś pewna dnia owulacji? A teścior kiedy?

nie moja faza 2 zawsze trwa 16dni a ok zawsze 29dc ale oczywiście zdarzają się obsunięcia tego nikt nie wie :no:
owu musiała być tego dnia bo kolejne są wyższe więc ale kochana to już i tak nie ważne tempka nisko więc pewnie lada moment mnie przywita
dziś skojarzyłam że jednak w niedzielę wieczorem miałam trochę rozciągliwego śluzu a tego typu rozciągliwy czy tam jakieś inne glutki mam na kilka dni przed ok i na dzień przed w śluzie mikroskopijną kropeczkę brązową mam zazwyczaj ;) więc teraz już tylko czekać

nie chcę testu żeby wiedzieć czy było czy nie , nie jest mi to potrzebne
jakby nie było @ to tak w piątek był plan :)

http://

krystianmartin, tylko dlaczego krem z progesteronem ma zmniejszać bóle piersi w fazie lutealnej? :-D Zgłupieć można :-), czytałam, że ma tu wpływ i progesteron i prolaktyna i estrogen, poziom prolaktyny podobno trochę wzrasta w FL, dla mnie taki ból to abstrakcja bo moje (.)(.) mają znieczulicę :-D

Nuuuśka, a nadal masz plamienie? O 20-tej będę jeszcze na pewno na chodzie, komputer też będzie jeszcze wtedy włączony. Estrofem to estradiol a estradiol pobudza wydzielanie LH, ewidentnie jednak u Ciebie ten pik LH był za mały, nie powinien tu zaszkodzić Estrofem ale kto wie :-(, tylko jak inaczej wpłynąć na wzrost Twojego endometrium. Czasem cienkie endometrium to sprawka małej wrażliwości receptorów w śluzówce macicy na poziom estrogenów. Czekam niecierpliwie na wieści z USG, będzie dobrze ....źle się z tym wszystkim czuję i chciałabym by było już po USG, czuję się trochę tak jakby to było przeze mnie, eeeech :-( Krzyś do przedszkola od tamtego ostatniego razu już nie chodził ....i chyba już nie pójdzie dopóki nie znajdę innego.

Dorcia, 15 stycznia ma też pierwszą wizytę moja dobra koleżanka, tyle że ona już teraz jest jakoś w 9 tygodniu, ja bym tyle nie wytrzymała :-) Jeszcze trochę a wielki głaz spadnie z Twojego serca, oj jak mi się dłużyło potwornie i jak się denerwowałam przed pierwszą wizytą ...zresztą przed każdą ale najbardziej przed pierwszą i tą na której oceniano NT.

Ewelin, no właśnie wiem, że może być jeszcze gorzej jak nie natną... dlatego przy pierwszym nie oponowałam, ale teraz się zastanawiam, w sumie mi się tam nieźle rozciągnęło wszystko, bioderka też mam szerokie, bardzo kobiece, więc obstawiam, że mała wyszłaby bez nacinania, ale z drugiej strony jak się okaże że nie...? :szok: Za pierwszym razem nie miałam oporów, bo myślałam, że to się szybko zagoi ale tak nie było, nawet nie miałam żadnego stanu zapalnego, a mimo wszystko goiło się długo i długo uniemożliwiało współżycie :crazy:

Co do lewatywy, ja też jestem zwolenniczką, co prawda przy pierwszym porodzie nie miałam, bo organizm sam zareagował już przy pierwszych bólach, więc nie bałam się "wpadki" ;-) ale jak teraz tak nie będzie, to wiem, że skorzystam :tak:

Matik, no kurteczka no!! :wściekła/y:

araki zakochałam się ...Mura dobry wybór :tak: miałam okazje pojeździć Mura 4 i powiem Ci że na mojej "liście wózkowej" jest na drugim miejscu...zaraz po Mutsy :-D
Śpiworek taaaki słodziuchny ...a kosz ...bajka !!! Kocham oglądać takie cudeńka a jeszcze jak można dotknąć to już w ogóle bajer !!!

Piranha no ja nie wiem...ja już naprawdę nie wiem jak mam Wam wysłać zdrowotne fluidki ?? Może przesyłka biznesowa ??? Zdrowiejcie kochana bo naprawdę mamy dla Ciebie tak dużo dobrego słowa i pozytywnych myśli że nie możecie chorować !!!
U mnie super ( nie licząc bolących nerek które czasami zagonią mnie do łóżka ) naprawdę zaczynam się bać ... ja nie czuję się jak ciężarna !!! Wkręcam sobie jakieś puste jaja,wchłonięcia zarodka...noszzzzzzz...sama na siebie jestem zła !!!
Poszłam dzisiaj oddać krew na CRP i mocz ( będę robić co dwa tygodnie) i kusiła mnie ta Beta...ale nie zrobiłam.....jak myślisz czy faktycznie niepotrzebnie się martwię...czy możliwe że przy moim pechu do wszystkiego co złe tak dobrze znoszę ciążę ?
Wariuję !?
Ja to dopiero będę trzepać porami przed badaniem prenatalnym ( 12 tydzień jak dobrze pamiętam , tak ?) bo w rodzinie bliskiej miałam przypadek trisomii ... i trzepię porami już teraz...wiem że to loteria ale strach jest zawsze !!!

Nuuśka strzelam focha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A co to do mnie to już nie łaska smsa wysłać !!! CO ?????????????
Czuję się obrażona i zepchnięta na drugi plan !!!

Krystianmartin
pewnie że poleciałabym na USG państwowe...ale najbliższy termin na połowę lutego !!! Więc po prostu czekam !!!

Piranha

4. Skąd bierze się cykliczny ból piersi?

Fizjologicznie piersi stają się bardziej bolesne w drugiej połowie cyklu. Zmienia się ich struktura - są napięte, guzkowate i twarde, a same brodawki obrzmiałe. Ich bolesność wzrasta przy wykonywaniu szybkich i gwałtownych ruchów. Te dolegliwości spowodowane są gromadzeniem się większej ilości wody w tkance gruczołowej i znikają wraz z pojawieniem się krwawienia. Za zjawisko to naukowcy winią kobiecy hormon zwany progesteronem, który powoduje bóle piersi związane z cyklem owulacyjnym, a także bóle piersi występujące w ciąży.

Juz wiem dlaczego nie bolą cię (.)(.).. bo to wszystko przez wodę a Ty przecież mało pijesz:-D

Matik spoko rozumiemCiebie

reklama
Do góry