reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej hej!

Jestem :-), cieszę się niezmiernie, że forum kwitnie :-) ale z tego powodu nie nadrobię kochane, wybaczcie jeśli komuś zatem nie odpiszę, po prostu wolę być od teraz na bieżąco niż cofać się mocno w tył odpisując na poprzednie posty a tym samym wiecznie być w tyle :-( - no bo zanim odpiszę to przybędzie sporo nowych postów i nigdy już Was nie dogonię :-D Przeczytałam zatem tylko ostatnią stronę.

Gdy zaczęłam jednak na początku przerzucać posty to mignęło mi, że ktoś (nie pamiętam kto :zawstydzona/y:) pytał czy w przypadku komórek jajowych na ich jakość też wpływa dłuższy odcinek czasu, otóż tak :tak: Pierwotne pęcherzyki jajnikowe jak wiadomo powstają już w okresie płodowym i mamy już określoną, stale malejącą ilość pęcherzyków, nie powstają nowe jak w przypadku produkcji plemników w procesie spermatogenezy.
Pęcherzyki zaczynają rosnąć na 65-70 dni przed ostatecznym etapem dojrzewania. Ten tzw. okres wzrostu podstawowego zachodzi podczas dwóch poprzednich cykli co oznacza to, że istotne jest zachowanie dobrego stanu zdrowia przez trzy kolejne cykle aby wykształcić pełnowartościowy pęcherzyk, fizjologiczny stan zdrowia w sumie z 90 dni wpływa na możliwość wystąpienia owulacji bądź nie.

Nuuuśka, nie mogę się doczekać środowego USG, ta niepewność jest okropna. U Ciebie ten pik LH był być może za mały, coś mogło zaburzyć równowagę pomiędzy LH i FSH, bardzo prawdopodobne, że organizm zrobi drugie podejście do owulacji, plus tej sytuacji byłby taki, że kolejny pęcherzyk też będzie produkował estrogeny i może endo jeszcze ładniej przytyje :-)

zakręcona, wykres, cudny, taki bardzo ciążowy, testujesz jutro? :-) Trzymam kciuki i czekam na mega newsa!

Milla, to nie może być kamień, to musi być proszek ze skruszonego kamienia zamknięty w jakiejś osłonie, wielkość emisji jonów zależy od powierzchni właściwej a drobny proszek będzie miał ją nieporównywalnie wyższą jak kamień.

Idę ululać swoje Pociechy :-)

reklama
Piranha chyba jutro nie bede testowac Poczekam moze z 2 dni Nie chce sie nakręcac jak w poprzednim cyklu...
Wyjazd sie udal?

Nuuuśka, a może tak cykl z Femarą zamiast CLO? Jest co prawda droższa ale nie upośledza tak endo i śluzu.

zakręcona, no to trzymam kciuki za piękną jutrzejszą tempkę :-) Wyjazd udany ale Kaja standardowo nie za dobrze spała w innym jak swoje łóżeczku więc mamusia trochę zmęczona :-D

Co do czekolady bo o niej była mowa, zawiera trochę plusów jak i minusów zarówno dla planowania synka jak i córeczki, obniża pH, zawiera wapń ale też podnosi na długo poziom glukozy w krwi a cukier (chyba, że mówimy o gorzkiej czekoladzie :-)) zmniejsza wchłanianie wapnia. Oczywiście kawałek czekolady w niczym nie przeszkodzi, chodzi tu raczej o regularnie spożywanie czekolady w konkretniejszej ilości :-)

Piranju
cudnie ze znow jestes :-) mam nadzieje ze troszke wypoczelas, my tesknilysmy i dzielnie klecilysmy kolejne stronki :szok: jak widzisz. Jak zdrowko?
Poxzytalam przez ten czas sporo watkow in gendera i juz rozumiem Twoj zachwyt 0+12 stka :-)
jak bedziesz miala czas powiedz mi prosze na jakiej zasadzie diva cup pomaga w poczeciu dziewczynki i czy wierzysz w te przepowiednie o stronie umiejscowienia lozyska a plci, ze jak na lewo to dziewuszka ma byc. I cos jeszcze chcialam spytac Cie....ahaa jak dziala nub wiem, ale jak dziala to okreslanie na podstawie ksztaltu czaszki?to tyle pytan :laugh2:
a co do mojej skromnej osobki, lh zaczyna sie przebijac w testach... Mysle ze tfu tfu zeby nie zapeszyc kwestia 2-3 dni do piku? Moze w srode pojde na podgladanko:happy:

zakrecona, mila
dzieki ze przywracacie mnie do pionu a propos czekolady, poklocilam sie z m, wygarnelam mu ze ma wszystko w d.... I je czekolade, wiec nie wiem czy sie zgodzi na serduszko bo sie wkurzyl..

nuska
ah sroda, soorki, ale ze zmeczenia jakos nie moglam odnalezc tego postu drugi raz

Tak sobie mysle jeszcze czy moznabyloby zrobic taka liste, tabelke- nie zebym ingerowala w sliczna liste nuski - bo jest ladna, gdzie np bedzie wiecej wiadomosci o kazdej z nas, np wiek, albo plec obecnych dzieci, itd.... Co myslicie bo chodzi o to, ze coraz nas wiecej, i ja sie nieraz gubie, szczegolnie jesli chodzi o te nowe dziewczynki, ile kto juz ma itd...

a do ilu stron mozna pisac watki na bb? Moze tak byc ze nam go kiedys zamkna?

anetka
a dlaczego sie nie staraliscie jesli mozna wiedziec? Chcialas odczekac? Dlaczego jak masz dzis ovu nie walniesz sobie slicznej dziewuszki w o+12??:cool:

Piranha chyba każdy nie wysypia sie na początku w innym łóżku ;-) a zdrówko Wam dopisuje? :-)

Kiraa kochana a może powinnas spokojnie pogadac ze swoim M a nie kłócić się z nin?! Wydaje mi sie ze to lepsze będzie;-) po co masz siebie i swojego chlopa niepotrzebnie denerwować Kochana wyluzuj troszke :-*

Zakrecona bardzo dziękuję za e-maila ale informacji :-) super jeszcze raz dzięki - idę poczytać

Kiraa ja jaki znak jest w danym dniu i o której godzinie się zmienia to patrzę na stronę astrologiczą Jagodzińskiej Uni Garden. Tam na początku danego miesiąca jest zawsze przygotowany kalendarz w jakim zanku znajduje się księżyc, ale wiem, że dziewczyny tutaj miały stronkę gdzie było naraz podanych kilka miesięcy a nawet lat ale jej nie mogę znaleźć jak któraś ma to również bardzo proszę. Jeżeli chodzi o samego Jonasa to chyba Czarna (nie jestem pewna czy to ona bo to było jescze w tamtym roku) umie go obliczać i ona mi na początku liczyła poźniej sama się nauczyłam (tak mi się przynajmniej wydaje). Poszukam jeszcze jak coś znajdę to napiszę.

Zakrecona
bo ja choleryczka.... Przychodze z pracy, patrze pol mikolajka nie ma bo ktos mu leb odgryzl a tylko stary sam byl w domu:crazy: wiec pytam po jaka cholere odgryzles leb mikolajkowi!!!! Przeciez wiesz ze czekolady nie mozesz jesc :cool: przeciez nie ma jej na liscie ktora wczoraj Ci wreczylam.... I klotnia gotowa:no:

Ksiezniczko,
dzieki, mam nadzieje ze nie bedzie mi potrzebny kalendarz na pare lat :-):-):-)
ale z Twoim proroctwem dot 9 mies roznie to bywa :happy:

reklama
Ksiezniczko tylko stycznia 2014 nie widze tam..
a umiesz obliczyc na kolejne dni?
a z biorytmow korzystasz? Biorhythm Chart Form

znasz sie dokladnie na tym jaki kolor gdzie powinien byc wzgledem osi.....

Ostatnia edycja:
Do góry