reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, ten Estrofem 2 mg to na kolejny cykl ale mam nadzieję, że nie będzie już potrzebny, w tym cyklu łykaj jeszcze 2x2 od 1 do 5 dpo. Weź jeszcze jutro ostatni raz Oeparol, ja bym powtórzyła serduszko jutro rano :-), wieczorem może być za późno. Będę jutro trzymać kciuki za piękne TSH. Dziś zastosuj Pre-Seed tak 10 minut przed instalacją synka :-)

mamuśkamimi, wykres wygląda bardzo obiecująco :tak:, ja tam bym jutro zatestowała 10-tką :-)

Księżniczka, według mnie Rephresh czy Replens zaraz po (z tym, że Replens zaraz po daje się nie za głęboko i tylko na koniuszku palca), będą mniej antykoncepcyjne jak irygacje :-D

Ostatnia edycja:
reklama
ksieżniczka dziekuje :) staram sie, chyba takie zdyscyplinowanie mi pomaga :p

piranha powtarzalam test jeszcze o 17 ale krecha juz nie jest tak bardzo wyrazna :dry: no i teraz mam myslenie, czy to na pewno byl pik. :angry: No nic, chyba pozostaje Nam czekac bo co innego, ale dziwne to wszystko :/ wkleje zdjeciucha za chwile.
Co do Estrofemu zakodowalam, od 1-5dnia po po 2x2 tabletki dziennie, wieska jutro ostatni raz, a pree-sed dzis na 10 minut przed starankami :D
Tylko wiesz co ? jutro rano bedzie ciezko, yhmm mamy na rano do pracy, Ł. i ja wstajemy o 5 :sorry2: wiec nie wiem, z rana jeszcze przed praca ? Czy myslisz, zeby test jeszcze dzis powtorzyc czy juz darowac ? kurczaczki..w sumie to pik ile musi sie utrzymywac na tescie ? Czy jest jakis okreslony czas, czy nie ma to znaczenia?

maggie :* dziekuje :blink:

Witajcie kochane :-)

Milla21
w tamtym cyklu miałam odstęp a w Tym mieliśmy działać w dniu piku ale testy robily psikusa i zadziałaliśmy przed. Mieliśmy poprawić w dniu piku ale mój K rozchorował się i miał gorączke i tak zostawiliśmy

Ale się uśmiachał z wędrującego Pre-Seedu:-D

Piranhu to super że z żołądkami dzieci już lepiej a katarek na pewno też już odpuści Zdrówka dla Was :-)

Nuuska hura jest Pik :-):-):-):-)

Księżniczka to mam skopiowane nt Rephresha i Replensa''nie powinno się zakwaszać jeśli Twoje naturalne pH jest poniżej 4,5, a już zwłaszcza Replenem (Rephresh działa jak bufor - obniża lub podwyższa do 4,5). Warto przetestować kilka razy obniżanie pH po staraniach by w finałowym momencie wiedzieć już co i jak Co do Replens i Rephresh to wkleję Ci opisy ich zastosowań przez 3 znane forumowiczki z in-gender:

Jedna z nich zaleca zakupić oba preparaty (Replens i Rephresh) i przetestować. Pisze, że cały aplikator Rephresh utrzymuje jej pH około 4.0 przez 3 dni. Używa on cały aplikator Rephresh co 3 dni od okresu do owulacji. 12 godzin przed staraniami używa pół aplikatora Rephresh, godzinę przed staraniami używa Rephresh na palcu i 5 minut po stosunku Replens na palcu. Potem monitoruje swoje pH co pół godziny przez 4 godziny, jeśli pH wzrośnie to używa Replens na palcu.
Melody też zaleca przetestować oba preparaty, pisze, że np. u niej Replens podnosił pH aż do 7, dla niej najlepszy był Sylk.
Babydust pisze by używać od okresu cały aplikator Rephresh co 3 dni. 12 godzin przed staraniami zaleca użyć 1/2 aplikatora (lub 1/4 aplikatora gdy dzień wcześniej użyty był cały aplikator) Rephresh. 5 minut po staraniach zaleca sprawdzić pH, jeśli jest wyższe jak 4,5-5 to zaleca użyć Replens na palcu. Należy sprawdzać pH przez 4 godziny co 30 minut i w razie co używać małą ilość Replens na palcu. Na koniec smaruje małą ilością Rephresh u wejścia i idzie spać.''

Jak Wam dziewczyny sylwester minął?
Ja robiłam za szofera :-D Było bardzo fajni choć Ciężko mi było do 4 rano słuchać znajomych którzy trochę wypili ale dałam radę :-D. Mam nos (dokładnie 1 dziurkę :-D) zatkany i miałam wymówkę żeby nie pić;-)

O dziwo mam dzisiaj jakiś przypływ energii Po śniadaniu poszliśmy na spacer godzinny z psem Później ogarnełam kwiaty Zrobiliśmy obiad i przyszła moja mama na obiadek A niedawno skończyłam ogarniać swoją kolekcję szaliczków i apaszek (30 już odłożyłam na sprzedaż :-D

aaaaaaaaaaaa zapomniałam się przyznać :szok:
..............................wczoraj zjadłam kilka łyżeczek sałatki owocowej :-D Poprostu nie powstrzymałam się jak zobaczyłam na stole :-Da jaka pyszna była mmmmhhhhhhhhhhhhh mniam
wczoraj i przedwczoraj miałam ból jak na okres w podbrzuszu a dzisiaj delikatnie kłuje z prawej strony
Ja jak się obudziłam to zmierzyłam temperaturę ale nie biorę jej pod uwagę bo pewnie i tak zaburzona

Ostatnia edycja:
Nuska
dlaxzego nie ma Twojej tempki z dzisiaj na wykresie? Testy piekne:-):-) serduszkowalas juz?

Ksiezniczko
ja ma i replens i rephresh. Stosuje raczej rephresh tzn co ok 3 dni od konca @, po starankach bezposrednio troche replensu na palec. Ale caly czas miedzy @ i owu kontroluje ph, ze jak mi sie podnosi powyzej 4,9- co ma miejsce po ok 2,5 do 3 dniach laduje kolejny rephresh

piranju chyba seruszka nie bedzie przedowu.... Nie wiem wcale czy bedzie i po owu, moj M mnie strasznie wkurzyl i nie wiem czy nie odlozyc staran.... Ale mam dola przez dziada :wściekła/y: chyba go z chaty normalnie wywale....

Nuuuśka, ten pozytywny test o 13-tej był robiony po raz pierwszy po wczorajszej godz. 19-tej (tak? :-)) więc pik mógł być już w nocy albo wcześnie nad ranem, poziom LH mógł już opaść, nie ma reguły jak długo utrzymuje się pik LH, u mnie utrzymywał się cały dzień a kolejnego dnia kreska była mocna ale już bledsza, u niektórych dziewczyn poziom LH spada w ciągu najbliższych godzin po piku, u innych potrafi trwać 2 dni. Zadziałajcie zatem dziś jak najpóźniej i już nie poprawiajcie :-), na wszelki wypadek rób jutro nadal testy, trzymam z całych sił kciuki by jednak ten dzisiejszy pik doprowadził do owulki bo super te serduszka wyszły :-)

Księżniczka, zakręcona już wkleiła notatki dotyczące Rephresh i Replens :-), ten drugi w bezpośrednim kontakcie z plemnikami zabija je.

Kiraa, życzę Ci z całego serducha byście się jak najszybciej pogodzili, czasem wydaje się, że skłóciło się z kimś na śmierć i życie a kolejnego dnia patrzy się na to z zupełnie innej strony, ludzie sobie wszystko wyjaśniają a kłótnia idzie w niepamięć. Polecam bardzo wstrzemięźliwość ale nie chcę by jej powodem było coś takiego, mam nadzieję, że szybciutko się pogodzicie.

kiraa mojej temp nie ma bo nie mierzylam dzis :blink: bez sensu by to bylo bo o 3 bylismy w domu, a mierze o 4.30 wiec bylaby bardzo ale to bardzo zaburzona i kompletnie niemiarodajna niestety. A szkoda bo wazny dzionek !! Serducho bedzie wieczorem jak dziecię pojdzie spac :wściekła/y:
A co do piku, znowu mam myslowke, bo niestety test robiony 4h pozniej juz pozytywny nie byl, wiec albo pik tak szybko zechcial mnie opuscic, albo test byl zafalszowany ale mam nadzieje ze nie :dry:
A co M. nawywijal ??? Moj zdycha :p znaczy sie wymeczony jest bardzo ale jeszcze sie trzyma :-p

zakrecona my bylismy u znajomych, we czworke siedzielismy, fajnie bylo choc o 2 juz usypialam :p a co do jedzenia to kochana nie staraj sie tak represywnie trzymac sie wszystkiego, ja wiem ze to bardzo wazne, ale najwazniejsze to to, zeby sie udalo zajsc w ciaze, zebys byla szczesliwa i nie dala sie zwariowac :*

piranha tak kochana, tak dokladnie. Wczorajszy test o 19 byl negatywny co widzialas jeszcze na zdjeciach a dzisiejszy byl robiony o 13.00 i ten wlasnie pokazal Nam dwie krechy wiec jesli byl pik to tak jak piszesz, mugl byc w nocy lub nad ranem.Dzis najpozniej to tak kolo 21 :p bo Ł. dluzej nie wytrzyma xD
a powiedz mi, czy jesli jutro rano zmierze temperature i poleci do gory co by wskazywalo na owulke, to tez nie poprawiac juz ? bo to nie problem o 5 sie poprzytulac - zawsze cos nowego :p
A co do serduszek - masz racje !! bo wiesz co zauwazylam ?? ze odkad staramy sie z Twoja pomoca, ale i wczesniej tak trafialo, to nigdy po przerwie paru-dniowej serducho nie wypadalo w dzien spadku ( w dniu ustawionej granicy), zawsze dzien przed, czasem i dzien po, wczesniej kiedy serduszkowalismy sie po pare dni z rzedu to wiadomo, teoretycznie wypadalo, ale wtedy na pewno zolnierze byly juz tak wymeczone ze nie dziwie sie, ze sie nie udawalo. Ja mysle, ze u mnie zloty srodek to moze byc wlasnie trafienie w TEN DZIEN :D nie dzien przed ale w ten dzien i ewentualnie dzien po ale nie wczesniej. Ma to sens ?

Ostatnia edycja:
Zakrecona dziękuję za info o Replens i Represh.
Kiraa postaram się zakupić Represh i stoswać go tak samo jak ty i zobaczę jak na mnie działa.
Piranha ja stosowałam do tej pory tylko Replens i pewnie wszysytko nim wybiłam. Nie wiem czemu pewnie coś źle zrozumiałam\, że ten Represh jest gorszy i mniej bezpieczny to teraz go zakupię i wypróbuję.

Ja niestety na Sylwestra nigdzie nie byłam jestem trochę chora mój mały również, ale za to mam postanowienia noworoczne idę na dietę i zaczynam ćwiczyć. Muszę zrzucuć parę kilogramów i poprawić brzuch bo się robi obwisły a lato coraz bliżej.:-D

Nuuuśka
ja też bym dzisiaj jak najpóźniej zadziałała. Trzymam kciuki za owocny strzał,

reklama
Do góry