reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dien doberek

Piranju

zdrowka dla Kai, dalas jej Diphergan?

Nuska kciuki za ewcr;-):-) tak jak Elmo ladnie napisala to cos od czego dziewczynkowe dziewczyny uciekaja :cool: ja jak poczelismy synka mialam cudny ewcr pamietam, bralam sporo oeparolu na to, a moj M tak jak pisalam mace, karnityne, i inne wspomacgacze chlopczykowe:cool2:

teraz ani ewcru nie oge miec ani big O :confused:

zakrecona
ja tez bym nie chciala mierzyc tempki po owu, ale chyba nie dam rady tego nie robic, to,uzaleznienie... Moj M mi zabrania mierzenia...

fajnie ze wpadly laski, ktore bywaly na tym watku kiedys... To mile ;)
a kto tu jest od poczatku.... Chyba nikt co?

piranju jakbys miala pod reka przepisy krystianki byloby super.... A i sie konczy @ rozmyslam strategie na ten cykl..... Jakies propozycje Piranju:-)

reklama
Kiraa, nie mam niestety Dipherganu :-(, czytałam, że jest świetny, to jest na receptę? Co do mojej propozycji to Ci się nie spodoba :-D - wstrzemięźliwość aż do owu a potem przedział O+6 - O+8 :-D Wklejam poniżej przepisy krystianmartin:

Śniadanie: serek wiejski, albo plasterek 20g sera żółtego, albo
jogurt naturalny z płatkami owsianymi, jabłkiem i orzechami włoskimi:
Jogurt 2% 1 kubek
jabłko średnia sztuka(160g)
płatki owsiane 2 łyżki
orzechy włoskie 1 sztuka
miód pół łyżeczki
drugie śniadanie
Serek wiejski 150g
obiad
makaron (50gsuchego) z serkiem wiejskim
kasza gryczana(1/2 woreczka) z serkiem wiejskim
roladki ze sznycla indyka z serem feta
100g sznycla z indyka
ser feta
natka z pietruszki
czosnek
rozbic sznycla, natrzeć czosnkiem, posypać natką z pietruszki, ułożyć kawałek fety i zrobić roladkę. Ugotować na parze. Można do tego zjeść surówke z kapusty kiszonej 200g, albo z dodatkiem 50g ryżu białego, albo soczewicy, albo kaszy jaglanej do wyboru( waga suchego produktu)
Kurczak duszony z warzywami
30g marchewki
20g selera korzeń
30g pietruszki korzeń
100g piersi z kurczaka
3 łyżki groszku zielonego(mrożony)
50g ryżu basmati, (kasza jaglana, soczewica)
5g oleju
sos sojowy

Pierś pokroić w paski. Przyprawić( cynamon, carry, papryka ostra, czosnek, imbir suszony ) wymieszać. Pozostawić minimum 15 minut.
Warzywa pokroić w paski(jak na chińszczyznę). Rozgrzać patelnię, wlać olej (około 1 łyżeczki) rozsmarować pędzelkiem, wrzucić mięso, podlać sosem sojowym, dodać warzywa. podlać woda( odrobinę aby się nie przypaliło), dodać groszek zielony i na koniec ugotowany ryż. Wymieszać
Ryba gotowana na parze z kapustą kiszoną

Nuggetsy( dietetyczne)
kurczak filet 100gpłatki kukurydziane(pokruszone)
białko jajka
pieprz ziołowy
chrzan
surówka
Płatki rozkruszyć w woreczku, filet pokroic w kostkę doprawić, natrzeć chrzanem i wstawić do lodówki. Obtoczyć w roztrzepanym białku, i płatkach. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 20 minut( moje dzieci uwielbiaja ale im robię bez chrzanu)

podwieczorek:
Otreby z jogurtem i kiwi

150g jogurtu naturalnego,
kiwi 1 sztuka
Dynia , uprażone pestki, 2 łyżeczki
otręby owsiane2 łyżeczki
alboSer Żółty, albo wiejski

Kolacja:
jaja faszerowane
1 jajko ugotowane na twardo
serek ziarnisty 4 łyżeczki
Szynka delikatesowa z kurczaka 20g
kiełki
serek wymieszać z żółtkiem, dodać drobno posiekaną szynkę i wymieszać dodać odrobinę soli i pieprzu, Nadziać jajo posypać kiełkami.
od czasu do czasu piłam sok z kiszonej kapusty.

Piranju
tak jest na recepte...
dzieki za przepisy
a co do Twoich zalecen, to mysle ze moj M by Cie poszatkowal :wściekła/y::no: ale czy dzis lub jutro jeszcze mozna walnac jedno pozegnalne serduszko przed takim postem :cool:

PIRANHA jak wroce do domku to Ci napisze bo siedze w pracy a przesylke odebral Ł. i tylko wiem ze paczucha od Dorci tez jest :-) dziekuje za link, na pewno poczytam w domku !! Czyli zastosujemy go jeszcze w tym cyklu przed finalowymi serduchami czyli tymi najblizszymi :) Matko tez masz wrazenie ze czas zapiernicza ??? jeszcze niedawno rozprawialysmy na temat ostatnich serduch a tu hop i juz jestesmy blisko kolejnego finalu :)
Robilam test i krecha jest najbardziej widoczna sposrod wszystkich robionych dotychczas, zaraz po przyjsciu do domu zrobie zdjeciucha i wstawie ale to na pewno jeszcze nie krecha pikowa. Kurcze mowisz ze az 3h nie pic ?? toż to nierealne :-( u mnie gora to 1,5h. ale najczesciej okolo godziny. To zle prawda ? Jeslibysmy sie jutro nie spisaly tu czy moge napisac eska w razie czegos ? bo jesli dzis do 18 nie bedzie piku ( o 19 wychodzimy ) to tesciora zrobie jutro okolo 12-13 dopiero, tzn w miare normalnie.

kiraa u mnie EWCM to zawsze bylo marzenie chyba tylko wiesz. W sumie w zeszlym miesiacu pisalam na forum ze pierwszy raz w zyciu chyba wiem co to znaczy sluz plodny, bo wczesniej albo bylo go tak malo, albo byl niezauwazalny wrecz. Bralam wtedy jeszcze dluzszy czas wiesiolka i nic. Teraz w sumie jestem tylko na Fish Oil jesli chodzi o wspomagacze sluzu ale chyba on ma lepsze rezultaty przynajmniej u mnie.

Ostatnia edycja:
Nuska

ja tez mam problem z tym zeby nie pic 3 godz u mnie niewykonalne.

Piranju
czy jest z cos z owocow, warzyw co mozemy jesc... Ja jestem normalnie warzywna dziewczyna, tak cierpie ze nie moge nic takiego jesc, ani owocow.... Wszyscy mowia ze jestem blada jak sciana, ja to zrzucam na garb poronienia. Ale wiem ze ogorki bez skorki mozna, krystian pisze cos o kapuscie kiszonej? Na ingender wyczytalam jeszcze szpinak i fasolka... Co jeszcze? Zastanawia mnie dlaczego nie mozna cytryny czy pomaranczy..... :no: Jak trzeba to wytrzymam, tylko tak bym cos zjadla takiego owocowego :cool2:

kiraa noo wtedy to powiem Ci odwodnienie murowane :dry: taka prawda. Bo jakbym tak miala testowac co 3h to pic bym mogla niewiele zeby testy byly wiarygodne bo tak to jedna wielka niewiadoma jak sie okazuje, choc z piranha nawet tym testom dajemy rade :-Dczlowiek uczy sie na bledach, i tu sie to sprawdza w 100% bo tak jak jeszcze 2 cykle temu kreche przedpikowa potraktowalysmy jak pikowa tak teraz nie damy sie zwiesc ! i serducha zaczynamy rozplanowywac do perfekcji :wściekła/y: co nie piranha ?????????? :-D

Piranha- biedna Kajunia.... Oby już nie wyemitowała malutka. Zdrowia dla Was!
Nuska- jak te Twoje cykle pędzą! Kciuki zaciskam. Moja siostra jest sylwestrowym dzieckiem :-)
Niedługo chyba nam się testowania zaczną.
Piranha- czy to,że nie mam jakichś nasilonych objawów to nic złego? Zmęczenie i dokuczliwy ból całych pleców. Hmmm...z Kacpim chyba było podobnie....

Ja pamiętam,że na pewno w czasie udanego serducha nie miałam żadnego sluzu. Pustynia. Śluz był kilka dni wcześniej.... Do tego rzadko się jechaliśmy. Oj oj Ój.... Niech się płeć szybko pokaże. Z Kacprem w 12tc już wiedzieliśmy,że jest facetem.
Biorę się za wafle.

Pięknego roku Wam życzę Kochane. Zdrowia,realizacji planów i oby ten 2014 był dla każdej z Was wyjątkowy. Cmokasy dla Was!

Gorgusiu
mocno zaciskam kciuki zeby Ci szybko przelecialo do dziewczynkowego nuba:-)

nuska
no taaak Wy to z Piranja planujecie serduszka, a u mnoe Piranja same zakazy planuje :szok: chlip chlip chlip...... ty szczesciaro z Big O :wściekła/y:

reklama
Piszecie tak o tym sluzie bialko jajka a ja nigdy jeszcze takiego nie zaobserwowalam. Zawsze albo wodnisty albo jakis kremowy.

Nusiaa te wszystkie suplementy bierzecie caly czas czy tylko do owu i od @ znowu??

Do góry