reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

AAA ja gapa dopiero spojrzałam na suwak ciążowy Gorgusi i to 7 tydz a ja byłam przekonana, że to 14 chyba mi się z kims pomyliło, ale byłam święcie przekonana, że to późniejsza ciąża.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU. SPEŁNIENIA MARZEŃ DLA WSZYSTKICH. ZDROWYCH DZIECI I UPRAGNIONYCH PŁCI.

reklama
Nuśka spieszę wytlumaczyc ze EWCM to śluz, rozciągliwy, w dużych ilosciach, sprzyja poczeciu chlopca. Staraczki dziewczynkowe walczą z nim. No i trochę nie rozumiem dlaczego w okolicy owulacji testujesz tak rzadko... wieczorem i dzis dopiero kolo 13. Przeciez znow mozesz przegapic pik... no chyba ze juz Ci nie zalezy zeby go wylapac a ja to przeoczylam.

Dziewczynki czas się trochę zorganizować na wieczór zatem do usłyszenia w Nowym Roku :-)
Życzę Wam rewelacyjnej nocki i Szczęśliwego Nowego 2014 Roku!

919.gif

elmus nie to nie to. Ja testuje rzadziej z racji tego, ze malo pije i malo sikam szczerze powiem :zawstydzona/y:boje sie po prostu zafalszowanych pozytywnie wynikow jak miesiac temu kiedy zdarzalo mi sie testowac nawet od 10 rano. Testuje o 13 dopiero, bo nie mam w pracy mozliwosci czestszego testowania kochana, jak krecha bedzie stawala sie intensywniejsza to oczywiscie ze beda sikance co 2h ale na razie robie je rzadziej:blink:
Wylapanie piku jest kochana dla mnie bardzo wazne, ciut mniej juz staranka o synka, z piranha zmenilysmy tor dzialania. Po roku staran chyba wazniejsze dla mnie stalo sie to, zeby w ogole sie udalo wiec wszelkimi silami staram sie podciagac plodnosc swoja i Ł. :blink: Musi byc dobrze !!

witam ..
125 lat tu nie zaglądałam :sorry2:
ale kiedyś sie udzielałam wiec wleciałam z sentymentu:tak:

babeczki-byle nie było gorzej,byle do przodu i oby w zdrowiu!!

staraczkom szanownym-szybkiego zajścia w upragnione,zdrowe ciąże:tak:
ciężaróweczkom-->szczęśliwego rozwiązania o czasie i rumianych,zdrowych pociech do zacałowania..

mamusiom i tatusiom--> szczęśliwego rodzicielstwa i zabawy po pachy z własnymi dziećmi ;);)

szczęsliwego-po prostu

no i cóż-dajcie czadu wieczorem

Kaja od godz. 8 do 11 zwymiotowała 6 razy :-(, na razie cisza, oby już było po wszystkim, potwornie boli mnie dziś głowa.

Kasiu UK
, jak miło, że do nas zajrzałaś, cała moc buziaków dla Ciebie i Twojej rodzinki a w Nowym Roku niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia, w tym to jedno!

Mama, i Ty zajrzałaś do nas, aż mi się ciepło na sercu zrobiło, brakuje Was dziewczyny! Kolejny rok i dla Ciebie będzie fabryką spełnianych marzeń, zobaczysz!

Kate, Ciebie też kochana brakuje, życzę Wam wszystkiego najlepszego no i oczywiście wymarzonej córeczki w przyszłym roku!

Nuuuśka, EWCM to egg white cervical mucus czyli śluz szyjkowy o konsystencji białka jajka. Naprawdę czytałam kiepskie opinie o tych testach, które masz (sama kiedyś chciałam przyoszczędzić i je zakupić), te które Ci poleciłam są naprawdę rewelacyjne i mają bardzo dobrą opinię. Czekam na testowe wieści :-)

Ostatnia edycja:
piranha to ja oznajmiam ze EWCM mam dzis !!! :-D bo wlasnie mialam pisac, ze bialko jaja ze hej ! znaczy sie tak mi sie zdaje przynajmniej :wściekła/y: bo tak jak wczesniej byl bialy tak teraz przezroczysty taki wlasnie jak bialko :blink: te Twoje testy na pewno kupie kochana dziekuje Ci bardzo :*** A jak jest z czasem przed testowaniem, czy rzeczywiscie trzeba usilnie przestrzegac tych 1,5 h nie picia przed testem zeby mocz nie byl za bardzo rozcienczony ?
A co Kajusi ze wymiotuje ????? matko moja te Twoje dzieciuszki biedne jak nie wiem, co chwile chyba cos lapia :zawstydzona/y::-( niedobrze. Ucaluj ja od Nas !!
aaaaaa i przyszla paka od Dorci piranha kochana wiec Ł. od dzis zacznie lykac Mace po 1 tabletce ma brac tak ? I najwazniejsze - jak to jest z pree-sed-em kochana ? Jak go stosowac, na ile przed stosunkiem i czy warto juz teraz ? czy poczekac do ewentualnego kolejnego cyklu ? bo na Nim to ja sie kompletnie nie znam, ale wiem ze warto :tak:w koncu Naszej kochanej Dorci sie udalo wiec i moze ja zalapie :-)

reklama
Nuuuśka, skoro dziś EWCM to pik tuż tuż :-), trzymam kochana kciuki! Będziesz miała wystrzałowego syneczka :-D Podobno przed testem nie należy pić aż 3 godziny :-( Kaja całą noc się wierciła, wołała "mamo, mamusiu", o 8 rano puściła mega fontannę leżąc na plecach, obróciłam ja szybciutko, mokre było całe łóżko, ściana. Do godziny 11 wymiotowała aż 6 razy :-(, nie dość, że zasmarkana okropnie to jeszcze to, na razie odpukać cisza i nie wymiotuje od tamtej pory. A jaka to dawka macy? Zapewne starczy jedna tabletka :tak: Pre-Seed zastosuj już teraz w finale :-), należy go zastosować do 15 minut przed serduchem, tu masz szczegółową instrukcję Naturalna Plodność • Planowanie Rodziny • Pre-Seed - żel wspomagający poczęcie. Ale noworoczne emocje :-)

Do góry