reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, to Yucca thompsoniana :-), kupiłam jako dorosłą roślinę gdyż nie chciało mi się czekać kilkadziesiąt lat :-D, była cudna, kwitła tworząc na górze korony 2-metrowy kwiat na zdrewniałej łodydze, niestety zgniła od wilgoci :-( Mam nadzieję, że nie będziesz już musiała uszczuplać portfela suplementami :-) Wizytę u ginki masz w połowie FL?

reklama
piranha dokladnie to 8-go stycznia w srode kochana. Mam pytanko, powiedz mi czy jak juz bedzie pik na tescie to co wtedy robimy ? jaki plan dzialania, taki jak byl ? Czy poprawiamy przed lub po ? Bo wole wiedziec wczesniej, zebym sie nie musiala dobijac do Ciebie :wściekła/y:
Staram sie podchodzic do tego wszystkiego juz troche bardziej na luzie, choc pewnie, mimo wszystko pilnuje dni ale nie podchodze juz tak emocjonalnie jak wczesniej. Wazne ze wiemy mniej wiecej w co uderzac, ze wiemy, ze warto podtuczac endomertium,i ze mam Ciebie i wiem ze bedzie dobrze !! :* To mnie chyba najbardziej uspokaja.
Tak myslalam ostatnio, czy Estrofem dziala tylko w tym samym cyklu ? tzn wiesz o co mi chodzi ? czy dlugotrwale jego przyjmowanie moze powodowac to, ze endo samo a siebie juz bedzie bardziej utyte ?

Nuuśka źle mnie zrozumiałaś !!! Twoja paczka to Twoja paczka i tego nikt nie ruszy ( chyba zę wścibscy ludzie na poczcie) a tą macę,testy owulacyjne i donnę chce ta dziewczyna ( a raczej chciała bo się nie odzywa) a ja też w nieskończoność czekać nie będę
Myślę że teraz wyjaśniłam co i jak !
Paczkę wyślę...obiecuję !!!:tak: I to naładowaną fluidami po brzegi !!!

Piranha piekna roślina ....WOW !!! Wiem że jest niesamowicie ciężka do utrzymania a Tobie urosła taaaaka wielka !!! SZACUN
Zrobiłam dzisiaj mocz na cito...i kurcze nic wiele w nim nie widać :-( jadę na 17.50 do rodzinnego...zobaczę co powie !
A Ty kochana co myślisz o Buscopanie i No-spie ??? Mogą szkodzić ???
A jak z żurawiną ...brać ? Nie brać? Kurcze no jakie to wszystko ... trudne!

Dorcia Ty tam napluj, poczaruj, zrob co chcesz, ale zeby sie udalo :-D!!!
Przepisz mi wynki moczu - jaki masz ciezar wlasciwy ?

STYCZEŃ 2014

mamuśkamimi - termin @ 04.01 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .01 ( 21 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuska
Wynik badania moczu
Ciężar właściwy 1.030
ph 5.5
mętny
erytrocyty obecne
reszta w normie

erytrocyty częściowo wyługowane 5-10 ( norma 3)
bakterie nieliczne
kryształy szczawianu wapnia nieliczne
moczany bezpostaciowe b.liczne

Lekarz mówi że nie jest źle...tylko kur.. czemu tak boli !!!

Dorcia pytalam o ciezar wlasciwy bo czesto jest zbyt maly, zwlaszcza u kobiet w poczatkowym etapie ciazy, ale Ty masz bardzo ladny :)
Erytrocyty wylugowane nie masz bardzo wysokie, na takie problemy z nerkami jakie teraz masz to wynik jest na prawde dobry !! Staraj sie jak najwiecej odpoczywac, nie denerwowac sie przede wszystkim !!

Nuuśka dzięki...wiesz ja się nie denerwuję tylko mam już dość !
Cały czas mam parcie na mocz , boli ta pachwina,mam wrażenie że coś mi się rozpycha w moczowodzie...po prostu nie jestem w stanie normalnie funkcjonować a tak bardzo bym chciała żyć normalnie !
Za chwilę jak Bóg da zaczną się mdłości i inne przyjemności i nie chcę żeby fasolce przeszkadzały te kamole. Wizytkę u gina mam 15 stycznia a urologa mam w poniedziałek. Trzymajcie kciuki !!! Proszę !!!

A wiesz ja się wcale nie obrażę jak za tą przesyłkę się odwdzięczysz....hmmmm....na przykład dwoma krechami na teście ciążowym !!! HEHEHE

Nuuuśka, jeśli wyłapiesz dokładnie moment piku to zadziałaj około 12 godzin później - tu już nie chodzi o poczęcie synka ale tak najlepiej zajść w ciążę. Jeśli to wypadnie na wieczór to najlepiej leż sobie do rana :-), jeśli wypadnie w ciągu dnia to poleż te 15-30 minut. Będzie dobrze, zobaczysz, w każdym cyklu jesteśmy o krok bliżej mety a może meta jest już tuż tuż za kilkanaście dni. Niestety Estrofem wpływa na endo tylko wtedy kiedy go zażywasz :-(, to sztuczne dostarczanie hormonów z zewnątrz i nie wpłynie na Twoją naturalną gospodarkę hormonalną, to tak samo jak z Duphastonem - sztucznie podnosisz progesteron ale nie sprawiasz, że Twój organizm produkuje go więcej (w przeciwieństwie np. do witaminy B6, która wpływając pośrednio na GnRH reguluje całą gospodarkę i podnosi poziom Twojego własnego hormonu). Podobna sprawa jest z łykaniem tabletek anty by poprawić np. stan cery - łykasz i jest OK, odstawiasz i problem wraca, to nieprawda, że one cokolwiek regulują w naszym organizmie. Cienkie endometrium może wynikać z niskiego poziomu estrogenów wydzielanych przez Twój organizm albo z małej wrażliwości receptorów w śluzówce macicy na poziom estrogenów.

Dorcia, zelżał trochę ten ból? Co do Nospy i Buscopanu - gdy jest taka konieczność to można je brać w ciąży :tak:, wiadomo, że im rzadziej tym lepiej. Jeśli żurawina Ci pomaga na problemy z układem moczowym to bierz ten preparat dla kobiet w ciąży.

Piranha masz świętą rację ....niech Nuuśka leży caaałą nockę z życiodajnym nasieniem wewnątrz !!!
Ja dopiero teraz jak to przeczytałam uzmysłowiłam sobie że ten jeden .. jedyny raz nie poszłam pod prysznic "po" ... zasnęłam. I teraz mam ....fasolcię !

Buscopan zażyłam dopiero drugi raz ! A według wskazań lekarza urologa mam łykać minimum 3 razy dziennie ... jak na razie nie mam potrzeby łykać częściej
W szpitalu dostałam dwa razy Duphaston a jak wychodziłam to lekarz powiedział że nie da mi żadnej recepty bo nie ma potrzeby...bądź tu człowieku mądry !

reklama
Dorcia a Ty zawsze zaraz po chodzisz pod prysznic ? Toż ja nigdy !! :-D tzn powiem Wam, ze jak rzeczywiscie przytulanki sa wieczorem a najczesciej sa w tym okresie plodnym to leze plackiem cala noc a moze nie tak piranha ?? myslisz ze by po wieczornych seksowaniach nogi tez do gory zarzucac na jakies 15 minut jeszcze czy moge isc spac plackiem lezac na brzuchu ? Aaaaaa tylko wiesz co ? Czy ja jak tak leze plackiem i wszystko ze mnie plum plum wyplywa to czy ja sie moge chusteczka pomacac troche czy nie tykac do rana ???:-D Bo ja to sie zawsze musze chocby podmacac chusteczka bo czuje ze mi zaraz mozg wyplynie z tym wszystkim miedzy nogami, a moze to wlasnie zle !! :-D ??

piranha Ty wiesz ze ja ciemna masa wiec czytam czytam ale czasem nie rozumiem nic :wściekła/y:
Zadam glupie pytanie - czy po stosunku to co Nam zaczyna wyplywac to rowniez w duzej mierze nasienie, czy sam sluz ? Bo zastanawiam sie jak zrobic zeby nic nie wyplywalo, najlepiej miec odkurzacz co by wszystko zassal ot co !! :-D

Do góry