reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirqnju
dziekiii :sorry2: ja my sie wszystkie Tobie odwdzieczymy.... :confused:

Czy masz moze jakis wykres pokazujacy zaleznosc czynnikow a powodzeniem, nie biorac pod uwage odstepu? Bo np jak wygladaja szanse jak ma sie 5 czy 6 punktow, ale odstep nie zachowany, tak jak Ty serduszkowalas w dniu piku!
?......

reklama
Piranha bo jesli serduszko bylo wczoraj i załóżmy ze dzisiaj wieczorem to codzienne serduszka tez oslabiaja prawda? Czy recodzienne serduszka musza byc przez dłużny czas?

Kiraa, na razie tylko 3 osoby z naszych staraczek uwzględniły minimum 5 czynników ale nie wzięły pod uwagę odstępu (zbliżyły się na odległość 24h bądź mniejszą) i na razie skuteczność to 3/3 czyli 100% :-)

zakręcona, zapewne w jakimś tam niewielkim stopniu to osłabia ale raczej chodzi tu o dłuższy odcinek czasu z codziennymi staraniami. U Ciebie jednak te 2 serduszka byłyby po 7-dniowej wstrzemięźliwości więc na pewno plemniki są dużo słabsze niż gdyby działania były co 3-5 dni :-)

Ostatnia edycja:
Kiraa, już tłumaczę, ten drugi wykres (dotyczący metody Shettlesa) pokazuje ile osób działając mniej niż 24h przed owulacją miało syna (jest to 60%, jednak tą skuteczność zwiększa tutaj fakt, że wliczają się tu np. Elmo, Magda, Oczy niebieskie a więc dziewczyny, które oprócz odstępu zrobiły niemal wszystko z 7 czynników by mieć upragnionego synka, więc to niekoniecznie odstęp im pomógł :-D). Dolny słupek wykresu pokazuje ile z dziewczyn, które zachowały 2-3 dni odstępu, ma córki - jest to 50% czyli tyle ile bez planowania :-p Zobaczymy jak wykres się zmieni gdy wezmę pod uwagę jeszcze więcej przypadków z forum grzebiąc w starych postach :-)

Piranju
czyli innymi slowy odstep potrzebny psu na bude??????:cool:
ajak z Twoich doswiadczen wyglada to u dziewczyn na in gender? Mozesz mi polecic jakies watki....

Kira jak się pilnuje ph to odstęp niepotrzebny, bo to chodzi o to tylko, że im bliżej ovu tym ph rośnie stad założenia shettlersa, że im bliżej tym większe szanse na chłopaka. Plemniki żeńskie i męskie żyją tyle samo tylko ewentualnie szybciej padają w niesprzyjających dla nich warunkach. U nas był odstęp tylko dlatego, że ovu się poslizgnela o dzień (z obserwacji z poprzednich miesięcy powinna był 23/24)a 24 go lekko się ścielam z em i nie miałam ochoty na przytulanki. Dopiero 24 okazało się, że owulacji nadeszła bo tak mnie bolało jajnika, że musiałam aż brać nospe do tego zalal mnie śluz płodnych, którego wcześniej nie było. PS. Wcześniejszy cykl dzialalismy aż do po ovu a i tak się nie udało. Sądziłam, że skoro ovu było 25go to plemniory nie przeżyły i nie zaciaze w tym mies.

reklama
Śniegu po nerki, wesołej pasterki

Prezentów moc, seksu co noc

Pysznego bigosu, gwiazdki z kosmosu

I udanego wskoku

do 2014 roku!

Załączniki

• zyczenia.jpg
    zyczenia.jpg
    60,9 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Do góry