reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kiraa nie masz za co dziekowac !! po cos tu jestesmy w koncu tak??? Mnie po odstawieniu dupka @ pojawila sie szybko, myslalam ze bede dluzej czekac, ale w sumie po 3 dniach bodajze sie zjawila.
Mam nadzieje, ze nowy rok bedzie dla Nas bardziej laskawy od tego :blink:

reklama
Hej babeczki!

Nuuuśka, co do Estrofemu to żadne 3 tabletki ale 2 razy tyle :-D, bierz od 8 do 13 dc dawkę 3x2 czyli rano 2 tabletki, po południu dwie i wieczorkiem też dwie, potem od 1 do 5 dpo 2x2 więc zejdzie wszystkie 56 sztuk :-) WOW, jaki spadek na wykresie, estrogeny ostro ruszyły do ataku!!!

Kiraa, dziś dopiero 10 dpo a tempka faktycznie jak przed @, strasznie krótka FL, musiało być coś nie tak z tym pęcherzykiem :-(, do 3 razy sztuka, zobaczysz! Dupka też bym odstawiła, ta tempka jednak za bardzo zleciała w dół.

zakręcona, faktycznie dość leniwy ten pęcherzyk, tak jakby było za mało FSH pobudzającego wzrost, pewnie CLO by tu pomogło. Rób testy owulacyjne i czekaj aż kreska zacznie intensywnieć, szkoda, że działaliście w niedzielę bo w przeciwnym wypadku byłby piękny ponad 7-dniowy odstęp :-) Możesz też działać codziennie aż do piku LH jeśli zależy Ci na osłabianiu, jednak tym samym zmniejszysz trochę szanse na ciążę, ja jednak preferuję długą wstrzemięźliwość jako metodę osłabiającą plemniki.

Dziewczynki korzystając z okazji chciałabym Wam życzyć

RADOSNYCH, ZDROWYCH ŚWIĄT PEŁNYCH MIŁOŚCI I CIEPŁA. WSZYSTKIM STARAJĄCYM SIĘ SPEŁNIENIA MARZEŃ O DZIDZIUSIACH WYMARZONEJ PŁCI !!!!

Załączniki

• wesolych_01.jpg
    wesolych_01.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
Piranhu właśnie chciałam mieć tą przerwę 7 dniową ale dupa :-( to teraz najlepiej na dziewczynkę codziennie działać do piku? kurcze byłam pewna że pik będzie w nocy albo nad ranem ...:wściekła/y: i dlatego zadziałaliśmy ale widać pęcherzyk średnio rośnie Zła jestem.Wcześniej tak nie miała a pęcherzyk rósł 2 mm na dobę i jak w piątek miał 16 to myślałam że niedziela będzie akurat Teraz zrobiłam test i ciemnieje Zaraz wrzucę zdjęcie
Jeszcze jedno mam pytanie Piranhu: czy jak dzisiaj wyjdzie pik to poprawiać czy zostawić?
w tamtym cyklu jak zaczeła mi się pojawiać taka kreska jak teraz to szybko ciemniała i o 21 był pik

Załączniki

• DSC_1024.jpg
    DSC_1024.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
piranha ok kochana zapisalam sobie zeby nie zapomniec :D Czyli od jutra przez 6 dni po 6 tabletek dziennie :-) Powiedz mi tylko czy sa jakies skutki uboczne przyjmowania wiekszej ilosci estrogenow na raz ? Przetluszczajace sie wlosy, tradzik..itp. ? Pytam bo zauwazylam ze moje wlosy staly sie niestety nie takie jak jeszcze kiedys - :dry: dwa dni mijaja i musze myc, bo nie da sie w lustro patrzec :zawstydzona/y: Czy to moze byc tego efektem ? Poza tym w zeszlym miesiacu tak mnie wypryszczylo ze szok :szok:

maggie i Tobie rowniez kochana !! Duzo spokoju przede wszystkim i wszystkiego co najlepsze :***

zakręcona, ale ładnie test ściemniał, coś mi się wydaje, że pik będzie jeszcze dziś :tak: Jeśli chcesz zwiększyć szanse na ciążę to popraw, jeśli zależy Ci na odstępie (ale tym samym zmniejszasz nieco szanse) to nie :-), przepraszam za brak konkretu ale nie chcę by mi potem ktoś wyrzucał, że namówiłam na zbytnie zbliżenie się do owulki :-D, na razie nasze statystyki pokazują, że odstęp nie ma zbytniego wpływu a te 7 czynników ma ogromną skuteczność (79% dla 3 czynników, 91% dla 4 czynników i 100% od 5 czynników). Trzymam kochana kciuki!

Nuuuśka, to zazwyczaj progesteron powoduje zwiększone wydzielanie łoju a tym samym przetłuszczanie się skóry i włosów oraz kłopoty z cerą, estrogeny wysuszają skórę a cera ładnieje. Winowajcą mógł być zatem Duphaston :-) Niektóre dziewczyny narzekały na bóle głowy po większej dawce estradiolu.

Piranha wiem o co chodzi kochana:-) i doceniam co robisz dla nas A załóżmy ze pik będzie dzisiaj wieczorem to jak dzisiaj zadzialamy to zwiekszymy szanse na ciaze wiadome ze bede pilnowac ph do owulki (a na chłopca zalecają starac sie co 2-4 dni tak?) bo jak wczoraj i dzisiaj zadzialamy to oslabimy plemniki tak? Sorki ze mecze ale mam mentlik w glowie :-( i wole sue spytac

Piranju
tak tez zrobilam, ze odstawilam dupka, wyniki Prog z 7 dpo bede miec ok 17 ej, ciekawa jestem...
Czy moge na Ciebie liczyc w trzecim szczesliwym cyklu :-) piranju:happy2:
czyli przy zachowaniu5 ciu czynnikow, bez zachowania odstepu Shettlesowego ile mamy procent 100? Ja w nastepnym cyklu bede chyba dzialac w dzien piku... U mnie widzisz tez du..a z o+6 wyszla....

zakrecona
mocno sciskam kciuki, ja powiem tak jesli zalezy Ci koniecznie na dziewczynce nie poprawiaj, jesli chcesz miec dzidziusia, to zeby zwiekszyc szanse popraw dzis :happy2: decyzja nalezy do Ciebie :happy2: piranja nie chce brac odpowiedzialnosci :cool: i ja to rozumiem. Ostateczny wybor nalezy do Ciebie, czy tez kazdej staraczki... Zalezy kto w co wierzy :happy2:
kciuki za prawidlowe wybory, mocno sciskam

reklama
zakręcona, w sumie plemniki są troszkę osłabione bo było 7 dni przerwy (dziewczyny z in-gender stosowały często 2 tygodnie wstrzemięźliwości) :-) a teraz byłoby serduszko za serduszkiem (jeśli zadziałacie dziś).

Kiraa, no jasne, że możesz na mnie liczyć! Pewnie w poprzednim cyklu duży odstęp + silne zakwaszanie uniemożliwiły ciążę, teraz być może był za duży odstęp w przód, do tego zakwaszanie i ten pęcherzyk coś marnej jakości (zobaczymy jaki był progesteron, też jestem ciekawa). Jestem pewna, że za 3 razem się uda i oczywiście kochana możesz na mnie w pełni liczyć. Na razie z naszych statystyk wynika, że od 5 czynników jest 100% ale pod uwagę wzięto tylko 15 osób, im więcej ich będzie tym bardziej ten wykres będzie odzwierciedlał realne prawdopodobieństwo. Działając po owulacji znacznie spadają jednak szanse na ciążę, plemniki w szyjce mogą spędzić od 3 do 7 godzin podobno, jeśli zatem zadziałasz 6 godzin po a plemniki kolejne 7 spędzą w szyjce podlegając procesowi dojrzewania to minie 13 godzin, niektórzy twierdzą, że komórka jajowa co prawda żyje 24 godziny ale do zapłodnienia zdolna jest tylko przez pierwsze 12-16 godzin, niektóre źródła podają, że jest to tylko 6 godzin.

Wstawiam raz jeszcze nasze forumowe statystyki, gdy znajdę chwilkę to poszukam w starych postach i powrzucam wyniki w wykres dotyczący metody Shettlesa :-)

Zobacz załącznik 600350 Zobacz załącznik 600354

Ostatnia edycja:
Do góry