reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej babeczki.
Ściągnelyscie mnie myslami :-)

Ewelin zagladam, podczytuje, ale przewaznie z telefonu a z niego nie lubie pisac. Co u mnie? Pewnie to co u Ciebie, wygladam jakbym polknela pilke :-) ale mniejsza z wygladem. Czuje sie w miare dobrze, w miare bo bywa roznie, mam lepsze i gorsze dni. Teraz najbardziej dokucza mi kregoslup. Jeszcze przed ciaza mialam ucisk na jakis nerw z lewej strony w krzyzu a teraz to juz wogole, bywa ze nie moge sie podniesc z lozka. Wczorajszy dwugodzinny spacer po miescie poskutkowal tym ze nie moglam sie poruszac do wieczora. Wczoraj bylam na badaniach, robilam te Wzw typu B i C, HCV, HIV no i ogolne. Nie mam jeszcze wszystkich wyników ale to co mam jest ok. Pisalas ze boisz sie porodu, oj ja tez i to bardzo. Staram sie nie nakrecac ale wiesz jak to jest, mysli same sie pojawiaja i wierca dziure w glowie. Bardzo sie boje. Napisz cos wiecej co u Ciebie, jak Twoje samopoczucie?

Oczy niebieskie czuje sie jw. :-) Co do magnezu nie łykam go dodatkowo, jem tylko witaminy Doppel herz aktive dla kobiet w ciazy w ktorej magnez jest w dawce 90 mg. Jak narazie nie dokuczaja mi skurcze łydek ale w pierwszej ciazy to byla moja zmora. Lekarz dodawal kolejne dawki magnezu ale nic mi to nie pomagalo. Budzilam sie w nocy z krzykiem z moj m nie wiedzial czy ma leciec pakowac torbe czy sie ubierac czy co :-) Kolezanka w aptece doradzila mi Aspargin, poczulam ulge juz po kilku tabletkach. Okazalo sie ze najwidoczniej brakowalo mi nie magnezu a potasu. Polecam. Moj lekarz tez kaze mi jesc kolacje a mi te juz nie bardzo wchodza. Z ta piłką z przodu i tak ciagle czuje sie najedzona wiec na wieczor najchetniej siegam po owoce typu pomarancze, jablka, grejfruty, mandarynki. Te z kolei fajnie wplywaja na moja przemiane materii ;-) nie mam problemow z zaparciami czy cos w tym stylu. Zaraz biore sie za ta rozpiske na ktora sie umawialysmy. Odezwe sie na pw.

Piraniu szkoda ze maz zaspal, musisz go bardziej poganiac ;-) Systematycznosc jest bardzo wazna w przyzwyczajaniu do przedszkola, tym bardziej ze ciagle przeszkadzaja wam choroby, ale kiedy mozna zaprowadzalabym go chocby nie wiem co. Szkoda ze Krzys narzeka na nude w przedszkolu, byc moze cos tam faktycznie jest nie tak. Moja Zuza ma w grupie 2 panie i mam porownanie, obie pracuja z nimi zupelnie inaczej. Jedna angazuje dzieci non stop, w zabawe, w zajecia, w rozne prace. Druga niestety mniej i jest kompletnie niezorganizowana. Kiedy corka wraca z przedszkola ja po jej zachowaniu potrafie nie pytajac rozpoznac ktora pani miala z nimi dyzur. Kiedy spedza dzien z ta pierwsza pania corka juz od progu ma wizje co bedzie robic, jeszcze w czapce biega w poszukiwaniu nozyczek, papieru i innych gadzetow, przy tym ciagle cos spiewa itd. Kiedy jest z ta druga pania jest zupelnie inna, czasem mam wrazenie znudzona. Niestety nie wszystkie panie przedszkolanki sa takie same a my nie mamy na to wplywu. Zdrówka dla Kajuni.
Polisia ja zawsze wygladam wpisów od Ciebie, wiesci od ciezarowek teraz interesuja najbardziej :tak:
Mamawczesniaka co u Ciebie?
Daria fajnie ze wizyta ok. I jeszcze Ci sie poszczescilo z dodatkowa kasa, super!
Araki co u Ciebie?
Gorgusia to Ty pisalas o tych placzkach? Kochana ja mialam to samo, z reszta mam do dzis. Kiedys obejrzalam z rana program o chorym chlopcu i wylam caly dzien. Hormony nadal mi buzuja i z moim humorem jak w kalejdoskopie. Aczkolwiek jest lepiej niz na poczatku ;-) Bedzie dobrze. Piekna beta, mozesz juz byc spokojna.
Viedzma odezwij sie.
Maggie jak tam? Widzisz jak czas goni, do lutego juz tylko rzut beretem :tak:
Macy a co u Ciebie? Jak pisalam wyzej zrobilam te badania, co prawda nie kosztowały 50 zl za szt, cos mi sie kiedys zwidzialo, ale ok. 30 zl HIV takze, razem zostawilam ponad 100 zl i tak co miesiac... + wizyta + dojazd. A mowia ze pieniadze szczescia nie daja...

Krystian tez czekam z niecierpliwoscia na dzisiejsze wyniki bety &&&&&&&
Nuśka Zakrecona Anias &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kira super wiesci, kiedy testujesz???? :-)
Airfix Mamakaja co u was? Dawno was nie bylo.
Dorcia rowniez czekam na zdjecie choinki obiecanej. Chyba nie przegapilam?

Duzo zdrowka dla chorujacych, dla was i dziaciaczków!!!!

Ostatnia edycja:
Olusia ta betka u Krystian to taka faktycznie dziwna...ale czekamy...czekamy &&&&&&&&&&&

Oczy niebieskie.
..obiecane foty choineczki...choinka wygląda na żywo o niebo lepiej niż na zdjęciu...i ten zapach...achhh

DSCN7072.jpg
DSCN7071.jpg

Załączniki

• DSCN7071.jpg
    DSCN7071.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCN7072.jpg
    DSCN7072.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 47
Oczy niebieskie zgodnie z umową pw.
Dorcia ale fajna choineczka, tez czekałam na foty. Pewnie ładnie Ci pachnie w domu choinką.
Zakręcona cos juz widac ale jeszcze słabo. Ja taką blada kreske to miewałąm nawet przez tydzien :/ Zatestuj jeszcze popoludniu.

Hej :)
Elmo dzięki, że pytasz. Nie wchodziłam na bb bo syna mam chorego. Właściwie to już po chorobie ale nadal jest w domu.Stwiedrdziłam, że do świąt nie pójdzie już do przedszkola. Miał anginę bakteryjną, już mu na uszy wchodziło, bo go baardzo bolały. W poniedziałek skończył brać antybiotyk, teraz jest już znacznie lepiej.
Również domowe porządki mnie pochłonęły.... dwa dni temu to z ledwością na łóżko się wdrapałam, tak mnie wszystko po sprzątaniu bolało.Wczoraj myłam okna prałam, prasowałam i wieszałam firanki. Dziś jadę kupić buty zimowe,tzn, kozaki bo jeszcze nie mam:) Ale u nas wcale śniegu nie ma.
Kurcze, tak szybko ten suwak ci zasuwa Elmo,jeszcze dwa miesiące. Wczoraj była u mnie znajoma, ma termin na 24 grudnia, chciałaby już urodzić ale małemu Wojtkowi się nie spieszy hahaha
Maggie gdzie jesteś? buziaki :*:*
Ewelin tak Ci zazdroszcze, że już niedługo córeczkę urodzisz, prześlesz mi trochę różowych fluidków? plisssssss,
Jutro odbieram wynik tsh, jeśli będzie dobry, wprowadzam dietę i zaczynam staranka.
Jeśli do Świąt się nie pojawię :
Kochane, każdej po kolei życzę spełnienia marzeń i Wesołych Świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mistletoe and wine - Cliff Richard - Lyrics - YouTube

mama kaja przesyłam różowe fluidki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

elmo witaj kochana jaka lista, co tam sobie podpisujecie, - ja tez chcę, buuuu, chce listę plisss- hehehe
U mni tez nadal hormony buzują. ciesze się że badania wyszły dobrze, a wiem wszystko kosztuje. ja tez ciagle wydaje. Ginekolog, masci na nogi witaminy itd. dentysta mój i dzieci(za ich zeby płace jak za zboże), endokrynolog, badania-masakra. A teraz trójeczka bedzie-muszę z m pogadac zeby za jakas druga robotą się obejrzał hehe. Dobrze że tego nie czyta bo by chyba uciekł na druga półkulę.
Wczoraj zrobiłam badania TSH i FT4 i wreszcie wynik dobry,uff. mnie tez kręgosłup boli no i te nogi wielkie jak balony, brzuchol ogromny, mała fika koziołki i nie daje w nocy spać ale jest to przemiłe uczucie. buziaki
dorcia choinka śliczna my tez w tym roku kupujemy żywą, zapach takiej choinki jest niezastąpiony.

reklama
Elmo, wiesz co ja też mam ten Aspargin z potasem ale jak go wezmę to jakoś nie za bardzo się czuję, brzuch mnie pobolewa i jakoś tak odczuwam pogorszenie samopoczucia. No nic, zapytam jutro lekarza, w sumie rzadko mi się zdarzają te kurcze, po eskapadach zwykle, raz tylko w nocy mnie ból obudził. Właśnie miałam zapytać o badania, faktycznie ściągnęłyśmy cię myślami :-) Odzew na maila już poleciał do ciebie.
A propos humorków i hormonków naszych kochanych, ostatnio przedwczoraj była awantura w domu bez powodu, aż mąż z córą poszli na spacer, żebym się uspokoiła w tym czasie heh...:zawstydzona/y:
Dorcia no piękna ta choineczka, będziesz ją jeszcze ubierać? I mówisz, że na żywym pniu są na drucikach powtykane gałązki? Jej ile to cierpliwości potrzeba, szacun dla wykonawcy :tak: Zazdraszczam zapachu, szkoda, że koło mnie takich nie można kupić.
Mamakaja i nawzajem spokojnych, rodzinnych, pysznych Świąt!

EWELIN NO NIE WYJ, NIE WYJ, TYLKO MAILA PRIV NA PRIV PODAJ ;-)

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry