reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew...żartujesz...fakt nikt kogo znam z Luton nie miał większych problemów zdrowotnych...może dlatego chwalą ?
A w Leicester też mam sporo znajomych ;-)
Dobrze że te nocki to była pomyłka...BUZIAK !!!

A ja mam temperaturę ..........buuuuuuuuuuuuuuuu...znowu coś.....jak nie urok to sraczka !!!

reklama
Hello!

Nie dałam rady wczoraj napisać, dziś rano skleciłam posta i komp mi się niespodziewanie zrestetował, dopiero teraz mam krótką chwilkę ale ciężko mi myśli zebrać do kupy bo obok panowie wyrzynarką panele tną :-D

anias
, a może gin nie zauważył ciałka żółtego? Szkoda, że nie mierzesz PTC, sprawdź sobie poziom progesteronu w poniedziałek. Może też tak być, że pęcherzyk nie pękł i szybko się wchłonął (zdarza się). Może by tak cykl stymulowany z CLO + Pregnyl 10000 iu?

Nuuuśka, kurczę, trochę chyba strach stosować CLO+Pregnyl jeśli nie będzie w tym cyklu podglądu :-( Ja chciałam taka strategię - CLO 1 tabletka od 5 do 9 dc a Estrofem 2x1 od 9 do 13 dc :-) Myślę, że warto jednak spróbować z Pregnylem ale to tylko w cyklu, w którym będzie możliwość częstego monitoringu by podać Pregnyl przy wielkości pęcherzyka 20-22 mm. Zobacz co znalazłam odnośnie Pregnylu, może się przydać:

Wait 14 days after a 10,000 IU injection, 10 days after a 5,000 IU injection, or 7 days after a 2,500 IU injection.

Jeśli to będzie cykl z CLO to ziółek bym nie brała, strach jednak stymulować cykl bez USG, może te ziółka za to pić Ł :tak:, podobno poprawiają jakość żołnierzyków. A może ten cykl tylko na ziółkach skoro nie ma szans na monitoring? Albo może monitoring u innego gina i nasz plan? :-) Super, drapak, taki nowoczesny :-)

Dorcia, Kiraa, krystianmartin, dzięki kochane, Kaja mega zakatarzona a Krzysiu tylko czasem zakaszle, ja mam katar ale posiłkuje sie Otrivinem i nie ma tragedii :-)

Dorcia, ja chciałam kupić coś takiego WŁOCHATA NARZUTA 220x210 futerko rewelacja NOWOŚĆ! (3803490355) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub takiego KOMPLET NARZUT na KANAPĘ i FOTELE narzuta NARZUTY (3731376505) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale jakoś wciąż funduszy na ten cel nie uzbierałam :-) Boję się tylko, że to będzie zjeżdżać ze skórzanej kanapy. Dużo zdrówka dla Ciebie kochana, ani mi się waż chorować! :-)

Kiraa, jestem strasznie ciekawa czego dowiesz się na dzisiejszym USG, trzymam mocno kciuki!

Marchew, to przykre, że szef tak traktuje kobiety w ciąży :-( Przecież nie da się w dzień odespać mając dziecko w domu.

gorgusia, dobrze, że nic złego Ci się nie stało.

Piranha- odebrałam wynik bety 13590. Jest ok? 12 dni temu było 159.
Zdrowia dla Ciebie i dla dzieciaków! U nas w ruch poszedł olbas i syrop z czarnego bzu. Kacu ma katar, ale znacznie mniejszy. ZDRÓWKA!
W ogóle dla mnie odbieranie tych wyników to taki stres....głupia jestem. Aż się cała zawsze telepie....

Piranha jak dobrze ze juz jestes:)
mozliwe zeby nie bylo ani plynu w zatoce douglasa ani cialka zoltego?)
Ja juz zglupialam...:(
Po pierwsze mialam dwie kreski na tescie owu w niedziele...wczoraj juz nie mialam... Czy moze byc tak ze kreski sa a owu nie bedzie?
Mozliwe ze pecherzyk sie tak szybko wchlonal?
I jeszcze jedno... Czy ta moja prolaktyna 26 i bardzo niski estradiol 15 mogly spowodowac taka sytuacje z tym pecherzykiem? Przeciez tak ladnie sobie rosl.. I zniknal:( podlamalam sie..
Jutro ten lekarz kazal mi przyjsc... W sumie to sama nie wiem po co..(?)
Piranha kochana a po jakim czasie po peknieciu pecherzyka pojawia sie cialko zolte i plyn w zatoce?
Przepraszam Cie za nawal pytan ale jestem troche przerazona...
Buzka kochana:*
Czekalam na ciebie i co 5 min sprawdzalam czy nie napisalas...

hej hej
wpadlam na chwilke, bo mamy przerwe w sprzatniu :baffled: matko, ale ja jestem zaskmarkana !!

piranha no to musimy cos wymyslec bo @ wlasnie sie pojawila :-( Zaczynamy wiec nowy, 12 cykl staran. Jutro przejde sie do gin, jesli nie dam rady, bo strasznie zle zaczynam sie czuc, zadzwonie do Niej i porozmawiam o planie na ten cykl. Usg u innego lekarza chyba odpada, nie mam nikogo takiego, no chyba ze ona sama by zaproponowala kogos w zastepstwie za siebie sama. Najwazniejsze chyba ze @ nie kazala na siebie zbyt dlugo czekac skoro musiala sie juz pojawic :dry: Pic dzis ziolka czy czekac ? bo ja sie juz w koncu zakrecilam :wściekła/y:
Jak Krzys i Kajusia ??

gorgusia alez piekna ta Twoja betka :-) az milo patrzec jak rosnie !

Dorcia ja tam nie uwazam zebys miala temperature ! powtarzam - wcale tak nie uwazam :-) !!

GRUDZIEŃ 2013

krystianmartin - termin @ 17.12 ( 20 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 22.12 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 25.12 ( 2 cykl starań )

STYCZEŃ 2014

mamuśkamimi - termin @ 04.01 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 12 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Hej, może mnie jeszcze pamiętacie :) widziałam, że czasem Ewelin się pyta :)
U nas OK :)
Trzymam kciuki za te z Was, które się starają, podziwiam weteranki, dziewczyny niech Wam sie uda szybko :*

Gorgusia gratuluję Ci ciazy :) życzę Ci zdrowego bobaska! Popatrz dopiero co czekałyśmy na pierwsze a tu już kolejne, super!

Ewelin mam nadzieję, że u Ciebie dobrze, że szyjka OK i malusia rosnie :)
Elmo Ty też juz blisko!

Hejka :-)

Dzisiaj też zapierdziel w pracy a jutro wigilia w pracy jeszcze :-( Jak ja tego nie lubie....

Nuuska kurcze co za złośliwa @ :-( Tule mocno i wierzę że musi się udać...:-)

Gorgusia piękna beta Super Dobrze że nic Ci się niestało Uważaj na sibie i nie stresuj się

Kiraa jak po wizycie??

Piranhu
super te narzuty :-) dużo zdrówka dla dzieci :-)

Kurcze od kilku dni na ovufriend nie mogę wygenerować miniatury ani linku z tym cyklem...... cały czas jest trwa generowanie miniaturu.... i nic :-( miała z Was może tak już kiedys?

oooo udało się link zmienić ale miniatury dalej nie wygenerowało

Zrobiłam dzisiaj test owulacyjny i wyszła druga kreska bardzo blada

Ostatnia edycja:
Polisia jakbym mogła zapomnieć...no coś Ty !!! Witaj kochana !!! Fajnie że się odzywasz....Ewelin tez czasami "kuknie"

Gorgusia piękna betka !!! Super ...baaardzo się cieszę !!! A Ty już się nie stresuj...rośnijcie zdrowo !!!

Piranha...dziękuję ...jak się mają dzieciaczki ????
Ja też długo zastanawiałam się nad tym kompletem za 219 zł....ale on z podłokietnikami będzie kosztował 300 zł...a to już spora sumka. I niestety nie przykryję nim najbardziej narażonych ( na brudne łapki kota i Młodej ) miejsc !!!
Wybrałam mniej "elegancką" opcję !!! Kupiłam trzy koce ( dwa mniejsze na fotele i większy na sofę) wyszło niecałe 150 zł
I zakrywa mi wszystkie "nefralgiczne" miejsca !

Nuusiątko
obawiam się że to jednak stan zapalny nerki...mam ból pachwiny i nadal temperaturę !!!
Rano zrobię sobie badania ....ehhhhhhhhhhhhhh ...do doopy to wszystko !
Plasterek kochana...plasterek działa cuda !!! Młoda moja już nie ma kataru !!!
Wredna małpica...nooooooooooo ...mój wróg nr 1 !!!!!!!!!!!!!

reklama
Polisiu
wracaj tesknimy tu za Toba.;-)

dziewczyny spiesze z newsami, nasza Wielka Nieoceniona Piranja miala racje!!!!! Owu byla:-) chyba przyjade Piranju Cie osobiscie ucalowac :happy2::nerd: :rofl2:
pecherzyka nie ma, cialka zoltego nie widzial ale nawet nie patrzyl.... Endo 13,7 mm czyli czekam :szok:
caluski dka wszystkich do potem

Do góry