reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej
Wczoraj poszłam na bete bo jak zrobiłam rano test to sie rozlał- była na nim plama. Miałam dosyc niepewności. Poszłam aby jednoznacznie sie przekonać że beta poniżej 1. Odebrałam wynik i beta 3,87 . Oczywiście ten wynik świadczy o tym że nie jestem w ciąży... brakuje mi 1,3. W środę idę powtórzyć ale szanse niewielkie bo dzisiaj mam plamienia brunatne a wczoraj różowe.
Na nic się nie nastawiam. Kupiłam parę rzeczy aby polepszyć jakość śluzu bo przecież tak się zakwasiłam że hej. Jeszcze wczoraj byłam pewna, ze nie doszło do zapłodnienia bo za bardzo obniżyłam pH. ale ta beta... Więc zapewne znowu ciąża biochemiczna. No cóż chociaż wiem, że nie potrzebuje laparoskopii.
Nuuuska, Dorcia z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Matik źle w notatkach zapisałam przecinek, nie chciałam nikogo wprowadzać w błąd.

Piranha dziękuję, za wszystkie dobre rady. Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej a katar Kai i Krzysia juz przechodzi.

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Matik czekamy na wieści !!!

Krystianmartin
...4.50 ??? Co Ty tak wcześnie wstajesz ? @ przecież jeszcze nie przyszła ?

Nuuśka
jak Perełka się miewa ??? Jak katarek ?

Piranha co u Ciebie kochana !? Jak Wasze katarki ?

Ostatnia edycja:
hej hej.
U mnie bez zmian...:dry: @ nadal nie ma a temperatura coraz nizej, za niedlugo skali na dole zabraknie :dry:

krystian nie wydaje mi sie, zebys miesiac w miesiac miala ciaze biochemiczne :zawstydzona/y: moze spytaj sie gina dlaczego taka wartosc bety wychodzi Ci co miesiac, bo moze sie okazac, ze tak juz masz po prostu, bo z tego co pamietam miesiac temu wynik byl bardzo podobny, a jesliby to byla rzeczywiscie ciaza biochemiczna to uwazam ze ginekolog powienien zareagowac bo znaczy to, ze cos jest nie tak. Trzymam mocno kciuki,zeby beta poszla w gore :blink:

dorcia dzis wstala jak nowo narodzona ! Stwierdzila ze plasterek zrobil tak, ze nie obudzila sie ani razu, przespala cala noc i wydaje mi sie, ze katarek jest juz mniejszy, na pewno kaszel mniej dokuczliwy. Za to ja cala zasmarkana ze hej, doszlam do wniosku ze moja i ja zapodam sobie plasterek :-p
a jak u Was ? Jak Oli ? Zapomnialam Ci powiedziec, kupujemy kotom na Swieta nowy drapak, znaczy sie nie tyle drapak co takie wlasnie cuś, bo mamy w pokoju cos podobnego na dywanie ale strasznie juz wyuzyte na wsze strony. Dokladnie cos takiego : Drapak LUI biały - ultra design - Modern PET

Ostatnia edycja:
Nuuśka ależ ja się cieszę !!! SUPER !!!
Młoda poszła do szkoły.... czuła się o niebo lepiej niż wczoraj !
Wrócę za pół godzinki...mój kociasty domaga się tulenia !!!

Nuuśka kurde no! Co jest, myślałam, że to ten cykl - mada faka, sacreble!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krytianmartin j.w.:wściekła/y:

Dorcia, Nuuśka, takie pytanie, czy zakładacie coś już dziewczynom pod spodnie, czy same podkolanówki i heja?

Nuuuska wczesniej jak robiłam bete hcg to miałam > 1, >0,001, raz było 1,8. To prawda, że jest to dziwne, ze mi się to powtarza a nawet miałam przecież w październiku pozytywny test i to 25 a potem po 2 dniach już nie. Przeważnie moja faza lutealna trwała 12 dni a przy tych betach ta już ma 14 a ostatnia 15. Nie nastawiam się. Zanim poszłam na bete, kupiłam wspomagacze, umówiłam się na wizyte do gina na 27 grudnia( przed terminem owulacji). Jutro powtórzę betę i zobacze jak się sprawy mają.

Dorcia od dłuższego czasu budzę się o 4 rano, nie wiem dlaczego. Tak po prostu.
Za moment lecę do przedszkola na dzień otwarty rodziców. Szkraby będą piec ciasteczka:-D.

Piranha to mój wykres z ff
Zobacz załącznik 599385

oczy niebieskie pewno ! Ola smiga juz w spodniach ocieplanych a jak ma legginsy to pod Nie obowiazkowo rajstopki, nozki jej strasznie szybko marzna chyba szybciej niz cala reszta. Zreszta jak taka pora to obowiazkowo cos pod spod musi byc :tak:

Mada faka sacrable - hah poprawiasz humor :-D

Dorcia wymiziaj !! i od Nas tez wymiziaj, dobrze ze Olince juz lepiej :tak:

Oczy niebieskie Nuuśka a ja nie zakładam nic pod spodnie !!! Kurcze jakoś się nad tym nawet nie zastanawiałam !
Tylko że tak...do szkoły Młoda ma 200 metrów, do centrum 400 metrów a do Kościoła 300 metrów i na lekcje gitary i zbiórki harcerskie też ma niedaleko....więc nigdzie nie zdąży zmarznąć :-D
Ale rajstopy jej kupiłam ostatnio...więc dzisiaj poruszymy ten temat.

Nuuśka teraz doczytałam że i Tobie "smarkate lata" się wróciły ???
Plasterek naklej do snu...a co !
Mnie już któryś dzień boli gardło...ale to pewnie złapałam coś jak byłam w przychodni wśród tych smarkających i kaszlących ludzi !

Ostatnia edycja:
reklama
dorcia my tez mniej wiecej w takiej odleglosci mamy szkole - wystarczy przejsc przez ulice, ale jakos tak ja sama chyba jestem spokojniejsza jak ja bardziej opatule, bo czasem ze szkoly wychodza do parku czy do Kosciola, biegaja po placu a potem to tylko rzut beretem do chorobska :wściekła/y:
U Was tez tak dzis ladnie ?? u mnie piekne sloneczko :-) W ogole ja tez chcialam zeby Ola nalezala do harcerzy to wiesz co zrobila ?? wysmiala mnie :eek:

Do góry