reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuśka cholerka jasna ...wredna tempka...nooooo...ale jestem zła !!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

aniaS &&& za wizytkę !

Kiraa
&&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranha u nas natomiast sprawdziły się plasterki na piżamkę Aromaktiv ....super odtykają nosek ! Miałam nadzieję że Kajunia nie złapie "zasmarkańca" !!! ZDRÓWECZKA DLA WAS !!!

A ja już się modlę aby dzisiejszy dzień się skończył....wczoraj pewna osoba tak skutecznie wyprowadziła mnie z równowagi że trzyma mnie do dzisiaj....jacy niektórzy dorośli ludzie potrafią być dziecinni i nie dogadani....uuuuuuuuh !!!

reklama
Dorcia plastry na pizamke ??? a powiesz mi cos wiecej ?? kurcze moze bym Oli je dzis kupila bo w nocy nie potrafila zasnac przez ten katar :/ Te plasterki nakleja sie bezposrednio na jakas czesc pizamki , w sensie np. zaraz przy kolnierzyku zeby bylo jak najblizej buzi ? I po ile te plasterki ?? :happy: Zaraz chyba polece jej kupic.

A temperatura...ach , szkoda gadac ! :angry::no:

Nuuśka tak tak ...plasterek mniej więcej wielkości 6 cm x 6 cm AROMAKTIV się nazywają...przyklejasz na piżamce tak jak mówisz ( pachną całą noc, są miękkie -nie uwierają ) ...u nas się spisały idealnie i do tego ActiTrin syrop i wszystko mija !!!
Niestety z tego co pamiętam nie są tanie...5 sztuk kosztuje chyba ponad 20 zł !

Zobacz załącznik 599241

Ostatnia edycja:
Dorcia dziekuje Ci dobra kobieto !!!! :*** Polecialam do apteki i kupilam i jedno i drugie !
Plasterki 5 sztuk 14,70zł ActiTrin 14,80zł. Dzis na noc jej przykleje i syropek 3x dziennie dawalas Oliwce jak pisze na opakowaniu ?

Hej
No cóż nie miałam przeczucia co do ciąży a raczej miałam, że jej nie będzie i sie sprawdziło. Analizując ten cykl mogę przypuszczać, ze poszalałam z sylkiem:-D i wybiłam żołnierzy na starcie. Jednym słowem przeprowadziłam idealną obronę:-). Następny cykl będzie bardziej na luzie a jak się nie uda to już nie wiem kiedy... prognoza moich owu i przyjazdów m nakłąda się dopiero w czerwcu:szok:. No cóż tak to jest jak ma się M na odległość. Może dlatego tak wariowałam w tym cyklu. Teraz spokój czekanie na @ i wyluzowanie... Dlatego też będę rzadziej na BB.
Piranha zamówiłam testy owu, mam paski do mierzenia pH, popije ziółka, mam jeszcze sylk ale aż boję się go użyć bo jeżeli używałam go mając pH 4,7-4,0 to może przesadziłam:tak:. Myslę że tak jak Nuuuski gin mój też nie będzie przyjmował. Zostają testy i temperatura. Nie wiem jeszcze jak z serduchami.. może co 2 dni się uda:-). Termin następnej owu to 29,30,31 lub1. M zostaje do 5 stycznia.

Nuuuśka, Dorcia oby spełniły się Wasze marzenia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:tak:

Matik z całego serca &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kiraa, Zakręcona Również za Was trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziękuję wszystkim, którzy mi kibicowali.. to było dla mnie bardzo ważne, wiedziałam, że nie jestem sama:-D
Miłego dnia

Nuuśka ActiTrin ( albo ActiFed-to to samo) dawałam trzy razy dziennie....plasterki na noc. Przez dzień dmuchać nosek jak najczęściej !!! Nam to pomaga...dwa dni i po sprawie ! Uważąj na syropek...jest bardzo ...klejący jak kapnie na ubranko czy podłogę.
U mnie Młoda od ponad dwóch lat jest tak "leczona" ... a bardzo rzadko ją coś łapie !
Swoja drogą też musze zaopatrzyć się w "zestaw ratunkowy" bo plasterek został mi jeden a syropek się skończył !

Krystianmartin
ja nie wątpię w to że Ci się uda zajść w upragnioną ciążę !!! Myślę że kiedy wyluzujesz to się uda ! Trzymam kciuki !!!

Nuuśka i nam też się uda...zobaczysz jeszcze będziemy się śmiać z tych postów, siusiania po naście razy w cyklu itp. !!! Rok 2014 będzie Nasz !!!

hej dziewczyny dziś tempka 36,52 test pokazuje słabą kreskę tak samo jak w piątek więc to nie ciąża a po prostu z
na bank torbiel
test owu dziś bardzo słaby wczorajszy mocny więc pewnie dziś owu
to tyle dobrego ze były staranka :tak: no i do lekarza muszę gonić super :crazy:

Hello!

Kiraa
, anias, czekam przebierając nogami na wieści z Waszych USG :-)

anias, zadziałaliście wczoraj? :-)

Nuuuśka, tak porównałam z poprzednimi wykresami i Twoja FL trwała 13-15 dni, średnio 14, może @ wypadnie dopiero jutro i będzie też 14 dni? ...być może odrobineczkę skróciła FL przetrwałość pęcherzyka. Kurcze, faktycznie pech z tym świątecznym okresem :-(, szkoda bo liczyłam znów na pełny monitoring w związku z naszą opracowaną nową strategią :-) Spróbowałabym z połączeniem Estrofem 2x1 + CLO 1 tabletka, skoro Estrofem blokuje wzrost pęcherzyków to musimy dowalić czymś co go stymuluje :-) Też stosowałam te plasterki czy krople specjalnego olejku na piżamkę lub poduszkę, jednak to jest tak silny katar, że prawie nic nie pomaga :-( Wczoraj wyczyściłam porządnie córci nos Fridą (wpsikując roztwór wody morskiej) a na koniec podałam krople, o 1 w nocy był już płacz bo nos kompletnie się zatkał i nie mogła zasnąć. Po nocnym odetkaniu zasnęła dopiero o 3 nad ranem. Dziś jest masakra, kicha co kilka minut a przy każdym kichnięciu gile po pas. Niestety ja też się zaraziłam, drapie mnie w gardle, mam katar i czuję się podle. Mam nadzieję, że to nie będzie wyglądało cały czas tak, że Krzys idzie na 3 dni do przedszkola a potem mamy 2-tygodniowy szpital w domu. O ile takie kaszelki i katarki u Krzysia są już w miarę bezproblemowe to u Kai to jest koszmar - gdy nie może oddychać przez nos to wybudza się i płacze. No to sobie ponarzekałam ;-)

Dorcia, dzięki, te plasterki są super, muszę je koniecznie dziś zakupić :-)

krystianmartin
, podaję Ci linka do testów, które ja kupowałam TEST CIĄŻOWY(10mIU/MI), TESTY CIĄŻOWE -EXPRES! (3743808356) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., przetestowałam ogromną ilość owulacyjnych (ponad 100 sztuk :-D) i ciążowych i przenigdy mnie nie zawiodły.

Matik, nie słyszałam o tym by torbiele powodowały obecność beta hCG, są choroby, które powodują wydzielanie tego hormonu, np. rak kosmówki albo guzy hormonalnie czynne jajnika, są to jednak bardzo rzadkie choroby, zacytuję:

Jedyną sytuacją, kiedy to nie zarodek, a tkanki dorosłego człowieka wytwarzają gonadotropinę, są choroby nowotworowe jajnika lub jądra. Nieprawidłowe komórki mają zdolność do syntezy różnych hormonów, w tym HCG. Nowotwory te są bardzo rzadkie, dlatego sporadycznie zdarza się wykrycie HCG poza ciążą lub u mężczyzny.

U Ciebie ta kreska pojawiła się w rejonie @ więc na pewno ma to jakiś związek z ciążą, może powoli beta opada w Twoim organizmie?

Ostatnia edycja:
Witam:)

Piranha wczoraj sie staralismy. Usmialam sie przy okazji przy tym... Moze to glupie ale wewnatrz mialam duzo sluzu a na zewnatrz sucho jak pieprz i moj M mial maly problem... W zwiazku z ta suchoscia.. Ale zmienilusmy pozycje i sie udalo:)
A wlasnie jaka pozycja najlepsza na dzidziusia? Czy to bez znaczenia?
Dzisiaj tez mamy dzialac?

Dorcia za kciuki:):*

reklama
Hej dziewczyny,
Nuuśka, Krystian trzymam kciuki!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dzisiaj na forum mała frekwencja, chyba porządki i gotowanie świąteczne się zaczęły :-)
Piranhiu życzę zdrówka dla ciebie i dzieci.
Elmo już z góry dziękuję za listę, jesteś kochana. Niech Bóg ci w dzieciach wynagrodzi...:-D

Do góry