reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aniu
testy lh to u kazdego indywidualna sprawa... Niestety chyba nie ma jakiegos pewnika, powinny blednac po owu.... U mnie nie bledna:cool:

Zakrecona
spokojnej nocy

reklama
mi w cyklu, którym się udało powoli mi to lh schodziło i też test pozytywny był przez kilka dni... ale ten właściwy to krecha była mocniejsza od testowej...

ja pamiętam jak do liceum się wybierałam 6 grudnia, chcę już wkładać buty a tam pomarańcze... ale się uśmiałam...

Matik - mam nadzieję, że szybko napiszesz rano jaki wynik... będę wypatrywać odpowiedzi od samego rana... mój mąż stwierdził, że oszalałam jak po przytulaniu leżałam z tyłkiem do góry ;P no ale co - udało się... dobrze, że nie widział co ja z sodą wyprawiałam... to by dopiero postukał się w głowe - hehe :p

Marhewko

dobrze ze oni nie wiedza co my wyprawiamy Ty z soda ja z limonka po chacie sie chowam,a moj M mowi co tak ladnie pachnie, koktajle sobie robisz czy co.... Ohh bedzie co wnukom opowiadac, zeby tylko efekt byl:-)

no to ladnie mnie nakrecilas apropos tego testu lh :-) buzka

anias, niestety to sprawa indywidualna, zależy to od wysokości piku LH i potem szybkości opadania poziomu tego hormonu w naszym organizmie, zatem u jednej test będzie negatywny już po kilku godzinach od piku a u innej nawet po kilku dniach, u mnie kolejnego dnia kreska była wciąż mocna ale już słabsza od kontrolnej. Zapomniałam napisać, synek ma 3,5 roku :-D, jego wiek jest w suwaczku :-) Co do przetrwałości pęcherzyka, wcale nie musi tak być, u jednej kobiety 24 mm to już za dużo a u innej taki pęcherzyk wciąż wypuszcza zdolną do zapłodnienia komórkę jajową. Po drugie pęcherzyk mógł przyrastać w niektóre dni np. po 1 mm osiągając ostatecznie piękne 21-23 mm :-) Ale pech z tym termometrem :-(, ja swój mam do dziś :-D

Matik, czekam rano na niesamowitą cud-kinderniespodziankę!

Piranha dziekuje:) jutro ide na usg i ciekawe czy juz bedzie po owu.
Ja korzystam z telefonu i nie widze suwaczkow i wykresow. Szkoda ze nie ma takiej funkcji.
Skoro Krzys ma tylko 3,5 roku to naprawde zdolny z niego chlopaczek:)

hej hej

Temperatura poleciala, czuje w kosciach ze @ nadejdzie wielkimi krokami dzis. Kolejny miesiac za mna..:-(

piranha czy ta moja FL nie wydsje Ci sie za krotka ? :dry: bo mnie tak, jesli dzis nadejdzie @ to wychodziloby na to ze w tym cyklu miala tylko 12 dni. I w ogole policzylam ze w tym miesiacu tak czy siak bedzie ciezej z monitoringiem, bo jesli @ bedzie dzis, to CLO zaczne brac od piatku, potem sa Swieta wiec nie ma na no liczyc,a w tydzien sylwestrowy z tego co sie orientuje moja gin ma urlop bo juz wczesniej cos mowila, ze gdzies wyjezdza.
Jesli gin zaleci branie CLO po 1 tabletce dziennie jak teraz zalecila, to brac po 1 czy po 0,5tabl. ?
Co do odtykania noska - mnie zawsze pomagalo przy katarze pokropienie poduszki Olbas-em albo inhalacje z jego udzialem. Wczoraj Ola miala tak zatkany nosek, ze ciezko strasznie bylo zasnac, a siaka go doslownie co 5 minut :-(

matik lec na betke, trzymam mocno &&&&&

anias fajny ten termometr, nie widzialam takiego, ale sama balabym sie ze go stluke wiec u mnie odpada :zawstydzona/y: bo z termometrem spie pod poduszka :wściekła/y:

Od dzis popludnia zaczynamy swiateczne porzadki, wiec zajme sobie czyms pozytecznym glowe, zeby za duzo nie myslec.

reklama
Do góry