reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja tak w mega biegu bo mam tylko 5 minut :-(

Kiraa, kropli mu nie daję, smaruję tylko maścią by mu się lepiej oddychało, u Kai to nie przejdzie bo gdy tylko nie może złapać oddechu przez nos to budzi się i płacze, niestety zaraziła się i ma już mega katar :-(, kupiłam dziś dzieciom syrop z czarnego bzu. W 7 dpo możesz sprawdzić też prolaktynę, TSH. Bierz Acard, B-100 a po potwierdzonej jutro owulce Duphaston :tak:

gorgusia, na pewno hormony, w ciąży rośnie i estrogen i progesterron a one powodują skrajnie odmiennie stany emocjonalne a tym samym niezłą huśtawkę nastrojów :-)

Nuuuśka, na pewno będzie chciała nadal próbować z CLO bo tak jak piszesz ten lek próbuje się przez kilka cykli. Może nie udawało się przez cienkie endometrium?

Airfix, dużo zdrówka dla Alanka!

anias, WOW, jaki piękny plusik, działajcie dziś bez zastanowienia, to najpłodniejszy dzień cyklu! :-) A kiedy był robiony ostatni negatywny test? Owulacja jest zazwyczaj 24 do 36h po piku LH.

zakręcona, jeśli chcesz zadziałać bardziej dziewczynkowo to zróbcie tą abstynencję, jeśli chcesz zwiększyć maksymalnie szanse na ciążę to zadziałajcie za około 3-4 dni :-)

Matik, testy owulacyjne wychodzą w ciąży pozytywne! Zrób może raz jeszcze ciążowy, może beta wzrosła i stąd plus na teście owu?

Idę odetkać Kai nosek na noc a potem położyć dzieciaczki, buziaki!

reklama
Piranju
ja tez szybciutko, dzieki najpierw.
moze odessaj jej nosek sopelkiem lub frida i daj jej krople do nosa....

Matik - na bete idź ino migiem! Jak wykluczysz ciąże to sobie torbiele możesz wkręcać... może tak być jak Piranha pisze - straciłaś jednego z bliźniąt a drugi może sobie tam rośnie... kto wie... tym bardziej, że byłaś już w ciąży bliźniaczej - jest to możliwe u Ciebie... ja rozumiem, że lepiej sobie nie wkręcać - ból później jest jeszcze większy... ale kurcze jakaś dziwna sprawa z tymi temperaturami itp..

Kiraa ten test zrobilam i od razu go tu dodalam i teraz najpredzej bede mogla zrobic jutro w pracy, kurcze wiem ze najlepiej robic co kilka godzin ale ide spac;)

Piranha test negatywny byl w piatek, wiem, moglam zrobic wczoraj i dzisiaj chociazby po poludniu a kurde wczoraj bylam praktycznie poza domem i jakos zawsze mialam testy negatywne jak robilam i mysle sobie a w dup.. Z tymi testami. A dzisiaj siku mi sie zachcialo i przeszlo mi przez mysl a zrobie test,ostatni raz dam mu szanse:) i jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylam dwie mocno czerwone krechy.
Piranha wiadomo przez ile czasu te krechy sa tak intensywne ? Po jakim czasie bledną?
I jeszcze jedno, czy ten moj pecherzyk nie bedzie juz przejzaly? Jak dzisiaj jest 18dc a 14 dc mial juz 17mm?

Kiraa ufam. Raczej tak bylo:-) Bo sporo razy o Tym mowil ale zawsze szybko mówiłam że nie tak sie umawialismy i że Ty tez chcesz dziewczynke ;-) i takie tam a w dzien staranek o niczym innym nie mowil :-D. A wiem że bardzo mu zalezy na dziecku ale to dluga,smutna i ciezka dla mnie hhistoria Moze na pw napisze....

dzięki dzięki dziewczyny
jutro rano zrobię test ostatni i powinno być wszystko jasne, uf tyle testów zużyłam szok :rofl2:
jak powiem mężowi to chyba ze śmiechu pęknie ale on wie że ja to lubię:happy:

też myślę że fajnie tak jak najdłużej bawić się z dziećmi w Mikołaja , moi chłopcy bardzo się zdziwili jak im kolega powiedział że niby jak to możliwe że jest Mikołaj skoro 6,12 jego mama wręczyła mu prezent kurka to nie mogła położyć obok łóżka? mały ma 9 lat
mi rodzice nawet jak miałam 20lat to kładli prezent obok łózka albo pod drzwiami jak z mężem byłam :)
przecież to fajna zabawa albo ? :-)

Życzę zaczarowanych świąt :tak:

Ale sie wkurzylam.... Termometr ktory polecala mi piranha przyszedl w srode i wlasnie go zbilam://// 60 dych poszlooo:/ eh dlugo sie nie nacieszylam..

reklama
Matik
Tobie tez zaczarowanych swiat:-) my szukamy Mikolaja, przeciez malego nie mozna zawiezc ;-) u mnie tez mikolaj byl do 20 stki :laugh2:

ania
a co toza termometr za 60 dych:szok:

Do góry