reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
oczy niebieskie a ty gdzie mieszkasz?
http://preisvergleich.ebay.de/like/380508129022?ltyp=AllFixedPriceItemTypes&var=sbar&clk_rvr_id=553889930679&crlp=1_260601_440981&UA=%3F*F%3F&GUID=a33e32531420a2a8a31f17f6ff4fded1&mt_id=637&query={query}&fitem=380508129022&linkin_id=8074152&kw={query}&sortbid=16&crdt=0&ff4=260601_440981

oczy niebieskie kochana pewnie ze nie tajemnica, pisalam pare postow wyzej :happy: w srode pecherzyk mial 15x12mm dzis 21,3x14mm wiec przyrosl o 6mm w dwa dni :szok: Jest juz mozna powiedziec na granicy pekniecia, ale to endo takie mizerne ze chcemy je jeszcze troche podtuczyc Estrofem-em ktory to opoznia wzrost pecherzykow rowniez, wiec mam nadzieje i plan razem z piranha ze jak dzis zadzialam 2 tabletkami, jutro 3 i w niedziele jesli do tego czasu nie pojawi sie pik, to w sam raz wystarczy :tak: Bo jak na pekniecie, te 5,8mm to niewiele :/ ale jesli pik pojawi sie wczesniej, to odstawie oczywiscie.
Martwi mnie troche miesniak, bo okazalo sie jest miesniakiem podsluzowkowym, rosnie na przedniej scianie macicy, na razie ma 17mm ale boje sie i obawiam sie zeby nie rosl zbyt szybko :-(choc lekarz dzis uspokoil, ze na razie nie trzeba sie martwic, ze poki jest maly, lepiej nie ingerowac w niego.

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie, ale cudnego masz synusia, jest prześliczny!

Elmo, Krzyś ma mega kolorowe plomby w zębach :-D

mamakaja
, masz na myśli ten skok w górę? Takie skoki w górę to norma i ciężko powiedzieć co je spowodowało (może wcześniej trafiałaś na wyrzuty estrogenowe a teraz nie :-)), zerknij na przykładowy wykres:

Vchart1.png

maggie, życzę by Twojej koleżance nareszcie się udało, a sprawdzała przeciwciała? Ja mam dobrą koleżankę, która też ma zdrową córeczkę (choć ciąża problemowa, z krwawieniami i lekami) a potem miała 2 poronienia - kolejną córeczkę poroniła w 22 tygodniu (dziewczynka była całkowicie zdrowa a koleżanki organizm ją po prostu usunął skurczami, to było straszne :-() a trzecie dziecko jakoś w 6 tygodniu. Podczas każdej ciąży koleżanka dostaje straszliwej alergii, widać silną reakcję autoimmunologiczną, 2 dni temu napisała mi że ma bladą kreskę na teście i plamienia, poleciłam jej sprawdzenie przyrostu bety i progesteronu, strasznie trzymam za nią kciuki.

Nuuuśka
, mi również było miło Ciebie usłyszeć, głos masz równie przesympatyczny jak osobowość :-D, fajnie by było kiedyś się spotkać, może będę jechać w przyszłym roku po Maine Coona do Chrzanowa za Katowicami (miałam kiedyś zarezerwowanego kociaka ale trochę się pogmatwało i hodowczyni obiecała uwzględnić mi tą zaliczkę na poczet kolejnego :-)) to się może zgadamy, kto wie :-D

Annette, jeszcze jakaś tam szansa jest jeśli zarodek zagnieździł się np. dopiero dziś, jeśli nawet się nie udało to trafisz do grudniowej szczęśliwej puli kiedy to wszystkie nasze forumowe staraczki wkleją zdjęcia z pięknymi ciążowymi kreskami na testach :-)

Nie śmiejcie się ale dopiero teraz mnie naszło, że ktoś mnie kiedyś pytał (mam mega opóźnienie synaptyczne :-D) czy ja z UK, nie, mieszkam we Wrocławiu :-) ale po prostu często robiłam zakupy na eBay, czasem też sprzedawałam.

piranha o ja cie !! Czyli jednak bedziesz kupowac ? :D Ja mam obiecanego main coona, ale dopiero jak Nasza gromada pojdzie za TM
[*] czyli za jakies 15 lat :-D W ogole ja sie pytam kto by sie spodziewal takiego przyspieszenia ?? My tu gadu gadu ze bedzie wczesniej pewnie owu,.ale zeby az tak ? :szok:

Daria dzięki jak nie wiem co.:-)
Nuuuśka ciąża mi się rzuciła na oczy, bo nie widziałam wcześniejszego wpisu. Sorry. No to kciuki, by wyszło po twojej myśli.
Piranha, dzięki! Moja córcia miała plomby we wszystkich kolorach tęczy. Za każdym razem inny kolor. Faktycznie wyglądały jak cukierki w zębach, ale jej i mnie nie przeszkadzały.
Vviedzma żyjesz?

Oczy niebieskie ja nie widze tego zdjecia :-:)-:)-( sto razy wlaczalam ta strone i nic :-( no ale napewno jest sliczny.
Daria Oczy niebieskie ja w lozeczku nie uzywalam poduszki przez pierwsze miesiace. Mała spała w rozku i ten sposób sobie bardzo chwale. Ale podusie oczywiscie zakupilam taka zwykla w ikei gdyby sie okazalo ze mały ulewa czy cos w tym stylu wtedy faktycznie trzeba cos podkladac pod glowke.

&&&&&&&& za potrzebujacych :-)

reklama
Nuuuśka, jestem zakochana w MCO, mam już wszystko oprócz drapaka (choć drapak Rufiego kiedyś był, musiałam niestety sprzedać by załatać dziury budżetowe). Kurka, tak mnie naszło, przecież estrogeny działają stymulująco na wzrost mięśniaków (mięśniaki zazwyczaj powstają u kobiet, których komórki macicy są nadwrażliwe na estrogeny), stąd m.in. w ciąży pod wpływem wysokiego estrogenu rosną jeszcze bardziej. Mięśniaki powstają gdy jest zaburzona równowaga pomiędzy estrogenem a progesteronem i jest nadmiar tego pierwszego. Sprzyja to co prawda poczęciu synka ale nie wiem czy łykanie estradiolu to dobry pomysł w takim przypadku :-(, może jednak opracować inną strategię pogrubiania endo i może jednak łykałabyś B-100 na podniesienie progesteronu? ...jednak zdrówko (i Twoje i przyszłego dziecka) najważniejsze, być może ten mięśniak urósł właśnie przez Estrofem :-( Przypomnij proszę jaki miałaś estradiol na początku cyklu? Szkoda, że nie znasz poziomu progesteronu. Co o tym myślisz? Co prawda w tym cyklu lepiej już dokończyć opracowaną strategię i może kolejnej nie trzeba już będzie opracowywać, trzymam za to z całych sił kciuki!

Oczy niebieskie
, mi też to nie przeszkadza, poniedziałkową plombę synek zażyczył sobie żółtą :-D

Olusia, normalnie zaczynam się sama stresować, czekam na super wieści!

Do góry