reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

elmo zainteresowala mnie ta rozowa plomba :) serio sa takie ? :) nadia ma biale i co jej wypadnie to idziemy nadlac wiec czesto chodzimy bo z jedynki jej wypada :-D a jak jej chociaz dentysta nadleje to jakos wyglada :)

reklama
Elmo wysłałam ci priv.
O sorki, u mojej się ostała jedna plomba - zielona.
Daria te plomby kolorowe to taka atrakcja dla dzieci. Ale nie pamiętam, chyba są droższe od białych. Nie wiem, bo od spraw zębowych u nas jest mąż. Odkąd poszedł pierwszy raz z Córą do dentysty tak od tamtej pory tylko tata. Teraz już jeśli jest potrzeba, chodzi sama w szkole.

witajcie dziewczyny :-) ja po usg - dzidzia rośnie i ma się dobrze - aż ciężko mi uwierzyć, że we mnie rośnie nowe życie - w ogóle się nie czuję jakbym w ciąży była... i się smieje, iż już mam dowód na to, że to chłopak :-p no bo kto jak nie chłopak gmerał by sobie mięszy nogami:-p później postaram się kleić zdjęcia...

piranha te rozmowy z Toba mnie uspokajaja :-) mam nadzieje mimo wszystko ze owu jeszcze poczeka ze dwa dni conajmniej.
Sprawdzilam dokladnie wymiary tego miesniaka, pierwsza wzmianka o Nim pojawia sie we wrzesniu, 25-go wrzesnia podczas usg zostal dokladnie zmierzony - 14mm. Potem, w poprzednim cyklu nie byl juz mierzony w ogole, az do dzis. Czyli mozna przyjac, ze w ciagu ostatnich 2 miesiecy przyrosl o 3mm :dry:

Ostatnia edycja:
marchew super ze z dzidzia wszystko w porzadku :tak:

zakrecona dzieki Kochana, ale chyba bede musiala przewertowac troche na temat tych miesniakow, bo zapadlo mi w glowe co dzis uslyszalam, i to, ze mimo wszystko rosnie. :zawstydzona/y:

Nuska no mam nadzieje, że ten miesniak nie bedzie mial wpływu na Twoje staranka itd. powiem Ci tylko ku pokrzepieniu, że moja mama jak zaszła w ciąze z moim najmłodszym bratem było to 22 latat temu to tez miala mięśniaki (nie jednego) I lekarz nawet sie dziwił, że zaszła w ciąze, później urodziła mojeo brata I o zgrozo tak sie wysraszyła tymi mięsniakami, że nie była u ginekologa na kontroli od czasu porodu wiec już 22 lata I nie chce iść, zaparła sie w sobie I mówi, że nie chce nic wiedzieć, nic ruszać bo sie boi... mówi, że nic jej nie boli, nie dokucza I nie pójdzie. Obecnie ma 58 lat, ze 2 latat temu robiła tylko mamografie I było ok. no wiec jesli te miesniaki nie zniakją to wyglada na to, że mozna z nimi chyba życ bez wiekszych problemów a nawet zajść w ciąze I urodzić zdrowego dordnego syna :)

pozdrawiam I czytam Was....
&&&&&& za wszystkich

Nuuuśka, będzie dobrze, ja innej opcji nie przewiduję :-) Może urósł 3 mm przez tamten cykl z Estrofemem, w tym cyklu już zachodzisz i Estrofem pójdzie w niepamięć :-), to mały mięśniak a małe potrafią się często same wchłonąć (tak było u siostry), i to o dziwno nawet w ciąży.Tak mnie jeszcze naszło - załatw sobie Duphaston w FL, co? :-) Co prawda komórki endometrium tracą w FL zdolności mitotyczne ale zawsze to większa dawka progesteronu przygotuje lepiej endo do implantacji.

Marchew
, cudne wieści, czekam na fotki Twojego Szczęścia! No i masz rację, to na pewno chłopak :-D

Wstawiam zrobione dziś na szybko fotki (jak uda mi się pstryknąć synkowi to też zamieszczę, jak tylko widzi, że mu pstrykam to albo robi minki albo sam chce pstrykać :-)).

Śmieszka Zobacz załącznik 596608 i Pani Prezes podczas ważnej rozmowy Zobacz załącznik 596609

...a w tle artystyczny "podzieciowy" nieład :-D

reklama
maran-atha dziekuje Ci kochana ! wiem ze z nimi da sie sie zyc, czesto tez znikaja same, ale jakos tak i tak sie boje :zawstydzona/y: Kuzynka mojej kolezanki z pracy majac 40 prawie lat zaszla w druga ciaze majac miesniaka - ile mial, nie wiem dokladnie ale wiem, ze dosc pokazny. Podczas ciazy on sam sie zmniejszyl, a ona donosila ciaze bez problemow i urodzila sliczna coreczke :tak: wiec na pewno sie da, trzeba odrobinke szczescia, mam nadzieje, ze tyle dostane :happy:

piranha mowisz zeby zalatwic sobie tak ? oki, postaram sie w takim razie, musze sie dowiedziec czy moze mi to przepisac lekarz rodzinny, bo jakos sama wychylac sie z tym u gin nie chce :-D Zalatwie sobie i kupie w przyszlym tygodniu, tylko powiedz mi kochana bo w tym sie nie orientuje, tego sa jakies konkretne dawki ? Bo jak mu powiem ze to biore, i skonczylo mi sie, dlatego chce zeby mi przepisal, to wole nie wyjsc jeszcze tu na glupka :-D Takie ? http://www.aptekapodgryfem.pl/p/solvay-pharma/duphaston-10-mg-20-tabl
a co do Kaji - przesliczna ona jest !!! To ja slyszalam w telefonie prawda ? :-) sliczna dziecina, niech zdrowo rosnie.A wlasnie, jak chorobska ? poszly juz precz ? Krzys wrocil do przedszkola ?

Ostatnia edycja:
Do góry