reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Olusia to kciuki mocne za betę oby blastuś się na dobre zadomowił
A ja mam dzisiaj znów urlopik i sprzatam, w domu cisza bo mały w przedszkolu:-)
Nuuuśka a pytałaś co za klinika zapomniałam Ci odpisać jednak decyduję się na bielsko bo tu mam najbliżej i terminy tez nie tak odległe, zobacze co powie w przyszłym tygodniu lekarz, teraz w sumie odstawiłam sterydy, bo już nie daje rady, ostatnio nawet w pracy krew mi leciała z nosa po tym. Wysłałam Ci zaproszenie na fb:)
No i oczywiście kciuki trzymam za usg :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Helloł :-)

Dorcia
, taka gorączka bez innych objawów faktycznie może niepokoić, oby jeszcze dziś tempka spadła a wstrętne choróbska przestały nareszcie gnębić Waszą wspaniałą rodzinkę.

Annette
, a jaki był konkretnie wynik bety? Zarodek zagnieżdża się od 5 do aż 12 dpo (najczęściej w 7-10 dpo ale może później) więc jeszcze nic nie jest przesądzone, podejrzewam, że u mnie w 12 dpo z moim cieniem cienia na teście 10 mIU/ml widocznym ledwo co pod światło beta też była malutka :-)

krystianmartin, strasznie się cieszę, że powrócił optymizm, żeby mi to było ostatni raz :-D, w sumie dobrze, że piżamka nie jest zbyt sexi, niech się gin skupi na swojej robocie :-D

Nuuuśka
, czekam niecierpliwie na wieści z USG, super, że będą one wcześniej jak zazwyczaj :-), strasznie jestem ciekawa jak przyrósł pęcherzyk i endo.

Olusia, jestem myślami i kciukami z Tobą, to będzie TEN dzień kiedy Twoje życie zmieni się o 180 stopni :-)

Oczy niebieskie
, pewnie zalecą Ci odpowiednią dietę (spożywanie produktów o niskim IG) ale to tylko na zdrowie wyjdzie i Tobie i syneczkowi :tak:

anias
, ja bym uznała wczorajszy dzień za 1 dc, FSH i LH najlepiej sprawdzić w 2-3 dc, 5 dc to za późno.

Daria, hehehe, widzę, że Ty też piszesz posty razem z Colinem tak jak ja z Kają :-D, teraz siedzi mi na kolanach bo inaczej się nie da, czasem próbuje dopisać swoje uwagi a czasem naciśnie jakąś magiczną kombinację klawiszy i wszystko w kosmos idzie :-D

Bry. Dzisiaj nawet przed południem się udało napisać. :-)

Krystianmartin, widzę, że już prawie jesteś gotowa. :-) Od poniedziałku kciuki mocno zaciskam.
Olusiu, dzisiaj &&&&&&& za Ciebie. Jak tylko będziesz coś wiedziała, pisz!
Zakręcona, a może dyrektorowi coś w ciucholandzie kupisz? :-D Udanych łowów.
Elmo, jak samopoczucie? Lepiej coś dzisiaj?
Ewelin, u nas bez zmian. No poprawka - pogoda się zmieniła i nie pada. ;-) Widzę, że córeczka całkiem spora już. Jeszcze troszkę i będzie dobrze i bezpiecznie.

Dorcia, taka gorączka bez innych objawów faktycznie może niepokoić, trzeba przegonic choróbska raz a dobrze !!

Piranha super to napisalas !! dziekuje bardzo, oby tak bylo..:happy:

krystianmartin, strasznie się cieszę, że powrócił optymizm, obys tak dalej miala !!

Ostatnia edycja:
Hej ho !

Nuśka nosz kurcze co za diabelskie tsh, skacze jak i u mnie:wściekła/y: Nie wiem czy doczytałaś, wzięłam jednak 37,5 euthyroxu.
Powodzenia na usg ;-)
Maggie wiem co masz na myśli, ta cisza w domu..... jak nie ma nikogo.... na początku jak młody poszedł do przedszkola, to nie wiedziałam za co się zabrać i jak sobie czas zorganizować:-D
Zakręcona u nas w ciucholandach mamy fantastyczne stroje superbohaterów, może kup taki szefowi? :-D
Olusia czekam na wieczór i na dobre wieści:tak:

Mamakaja u mnie taka cisza jest bardzo bardzo rzadko ... więc korzystam, bo jak młody w przedszkolu to ja w pracy ale dziś wolne to pokorzystam :-)
Piranha co u Ciebie ? dzieciaczki zdrowe ? jak Krzyś w przedszkolu ?
Olusia co do tego encortonu to brałaś go przed invitro w ramach przygotowania czy dopiero teraz ?
Ewelin jak się czujesz ?
Macy u mnie ponuro i szaro brrr

maggie2205 przy moim pierwszym transferze nie bralam go... potem poszlam na wizyte i pani doktor zalecila mi bym zaczela brac 4 dni przed transferem crio.. ze skoro wtedy sie nie udalo to daje mi teraz encorton zeby organizm nie odrzucil zarodka... :-)

Hej babeczki.

Macy dzieki. Humor lepszy ale doładował mi katar. Dobrze ze gardlo troszke przewalilo. Nie narzekam byle nie bylo gorzej ;-) Wczoraj na wieczor ogladalam program w ktorym kobieta rodzial w domu, matko, odechacialo mi sie wszystkiego :tak:
Rano bylam z corka na badaniach, pobierali jej krew z reki (pierwszy raz nie z palca). Boszzzzzzzze jak sie darła. Ja z tego stresu mialam 3 godzinny skret kiszek ale juz puscilo wiec moze zjem jednak jakies sniadanie :baffled:

Daria ta waga dzieciatka jest i tak tylko otientacyjna. Twoj szkrab napewno jest na podobnym etapie, ja czytam sobie na necie Kalendarz ciąży: ciąża tydzień po tygodniu - tygodnie ciąży - www.mamazone.pl i powiem Ci ze co do wagi mniej wiecej sie zawsze pokrywa, napewno u Ciebie tez. I zapomnialam Ci napisac ze na ostatnim usg lekarz pokazywal mi juz te jaderka w woreczku mosznowym które mialy zejsc i zeszly, takze ufffff z tego juz chyba pomyłki nie bedzie :-)

Olusia Nuśka &&&&&&&&

Ide robic krokiety.

reklama
Do góry