reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Olusia to kciuki mocne za betę oby blastuś się na dobre zadomowił
A ja mam dzisiaj znów urlopik i sprzatam, w domu cisza bo mały w przedszkolu:-)
Nuuuśka a pytałaś co za klinika zapomniałam Ci odpisać jednak decyduję się na bielsko bo tu mam najbliżej i terminy tez nie tak odległe, zobacze co powie w przyszłym tygodniu lekarz, teraz w sumie odstawiłam sterydy, bo już nie daje rady, ostatnio nawet w pracy krew mi leciała z nosa po tym. Wysłałam Ci zaproszenie na fb:)
No i oczywiście kciuki trzymam za usg :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Helloł :-)

Dorcia
, taka gorączka bez innych objawów faktycznie może niepokoić, oby jeszcze dziś tempka spadła a wstrętne choróbska przestały nareszcie gnębić Waszą wspaniałą rodzinkę.

Annette
, a jaki był konkretnie wynik bety? Zarodek zagnieżdża się od 5 do aż 12 dpo (najczęściej w 7-10 dpo ale może później) więc jeszcze nic nie jest przesądzone, podejrzewam, że u mnie w 12 dpo z moim cieniem cienia na teście 10 mIU/ml widocznym ledwo co pod światło beta też była malutka :-)

krystianmartin, strasznie się cieszę, że powrócił optymizm, żeby mi to było ostatni raz :-D, w sumie dobrze, że piżamka nie jest zbyt sexi, niech się gin skupi na swojej robocie :-D

Nuuuśka
, czekam niecierpliwie na wieści z USG, super, że będą one wcześniej jak zazwyczaj :-), strasznie jestem ciekawa jak przyrósł pęcherzyk i endo.

Olusia, jestem myślami i kciukami z Tobą, to będzie TEN dzień kiedy Twoje życie zmieni się o 180 stopni :-)

Oczy niebieskie
, pewnie zalecą Ci odpowiednią dietę (spożywanie produktów o niskim IG) ale to tylko na zdrowie wyjdzie i Tobie i syneczkowi :tak:

anias
, ja bym uznała wczorajszy dzień za 1 dc, FSH i LH najlepiej sprawdzić w 2-3 dc, 5 dc to za późno.

Daria, hehehe, widzę, że Ty też piszesz posty razem z Colinem tak jak ja z Kają :-D, teraz siedzi mi na kolanach bo inaczej się nie da, czasem próbuje dopisać swoje uwagi a czasem naciśnie jakąś magiczną kombinację klawiszy i wszystko w kosmos idzie :-D

Bry. Dzisiaj nawet przed południem się udało napisać. :-)

Krystianmartin, widzę, że już prawie jesteś gotowa. :-) Od poniedziałku kciuki mocno zaciskam.
Olusiu, dzisiaj &&&&&&& za Ciebie. Jak tylko będziesz coś wiedziała, pisz!
Zakręcona, a może dyrektorowi coś w ciucholandzie kupisz? :-D Udanych łowów.
Elmo, jak samopoczucie? Lepiej coś dzisiaj?
Ewelin, u nas bez zmian. No poprawka - pogoda się zmieniła i nie pada. ;-) Widzę, że córeczka całkiem spora już. Jeszcze troszkę i będzie dobrze i bezpiecznie.

Dorcia, taka gorączka bez innych objawów faktycznie może niepokoić, trzeba przegonic choróbska raz a dobrze !!

Piranha super to napisalas !! dziekuje bardzo, oby tak bylo..:happy:

krystianmartin, strasznie się cieszę, że powrócił optymizm, obys tak dalej miala !!

Ostatnia edycja:
Hej ho !

Nuśka nosz kurcze co za diabelskie tsh, skacze jak i u mnie:wściekła/y: Nie wiem czy doczytałaś, wzięłam jednak 37,5 euthyroxu.
Powodzenia na usg ;-)
Maggie wiem co masz na myśli, ta cisza w domu..... jak nie ma nikogo.... na początku jak młody poszedł do przedszkola, to nie wiedziałam za co się zabrać i jak sobie czas zorganizować:-D
Zakręcona u nas w ciucholandach mamy fantastyczne stroje superbohaterów, może kup taki szefowi? :-D
Olusia czekam na wieczór i na dobre wieści:tak:

Mamakaja u mnie taka cisza jest bardzo bardzo rzadko ... więc korzystam, bo jak młody w przedszkolu to ja w pracy ale dziś wolne to pokorzystam :-)
Piranha co u Ciebie ? dzieciaczki zdrowe ? jak Krzyś w przedszkolu ?
Olusia co do tego encortonu to brałaś go przed invitro w ramach przygotowania czy dopiero teraz ?
Ewelin jak się czujesz ?
Macy u mnie ponuro i szaro brrr

maggie2205 przy moim pierwszym transferze nie bralam go... potem poszlam na wizyte i pani doktor zalecila mi bym zaczela brac 4 dni przed transferem crio.. ze skoro wtedy sie nie udalo to daje mi teraz encorton zeby organizm nie odrzucil zarodka... :-)

Hej babeczki.

Macy dzieki. Humor lepszy ale doładował mi katar. Dobrze ze gardlo troszke przewalilo. Nie narzekam byle nie bylo gorzej ;-) Wczoraj na wieczor ogladalam program w ktorym kobieta rodzial w domu, matko, odechacialo mi sie wszystkiego :tak:
Rano bylam z corka na badaniach, pobierali jej krew z reki (pierwszy raz nie z palca). Boszzzzzzzze jak sie darła. Ja z tego stresu mialam 3 godzinny skret kiszek ale juz puscilo wiec moze zjem jednak jakies sniadanie :baffled:

Daria ta waga dzieciatka jest i tak tylko otientacyjna. Twoj szkrab napewno jest na podobnym etapie, ja czytam sobie na necie Kalendarz ciąży: ciąża tydzień po tygodniu - tygodnie ciąży - www.mamazone.pl i powiem Ci ze co do wagi mniej wiecej sie zawsze pokrywa, napewno u Ciebie tez. I zapomnialam Ci napisac ze na ostatnim usg lekarz pokazywal mi juz te jaderka w woreczku mosznowym które mialy zejsc i zeszly, takze ufffff z tego juz chyba pomyłki nie bedzie :-)

Olusia Nuśka &&&&&&&&

Ide robic krokiety.

reklama
Do góry