reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Olusia wiarygodna beta to wynik powyżej 5 a test 10 pokazałby cięn cienia.. wiem, że bobo testy są 10 i w tesco pepino. Tam gdzie ja mieszkam, to nie ma szans na takie testy. Ale może U Ciebie w aptece a może i tesco...

reklama
krystianmartin musialabym podjechac do tesco, kiedys je mialam ale juz je zużyłam.... wiec moze jutro pojade.... chociaz i tak chcialam sobie zbadac progesteron i estradiol.. i przy okazji bete...

Jestem juz po !
A wiec tak, endometrium trojlinijne o gr. 4,7mm Na prawym jajniku duzo pecherzykow w fazie wzrostu, na lewym jajniku jeden pecherzyk, prawdopodobnie dominujacy o wym. 15x12mm. I teraz tak, o CLO nie mowila nic, oczywiscie mysli ze jestem po stymulacji Nim, zalecila mi w piatek podejchac do Niej do Poradni, w ktorej pracuje,. tam zrobi mi usg, mam byc przed praca kolo 12, w poniedzialek natomiast mam po pracy przyjechac na Oddział do Niej do Szpitala i tam zrobi mi kolejne usg, zeby zobaczyc jak zachowuja sie jajniki.
piranha kochana zalecila mi branie Estrofemu przez 7 dni od jutra do przyszlego czwartku, co robic ? Nie brac ?

Acha, no i jesli dzis jest 10dc a pechol ma juz 15x12mm to owulacja pewnie bedzie wczesniej ! :-)

Nuuuska ciesze sie ze twoja lekarka w koncu wziela sie za ciebie... teraz to juz bedzie z gorki i bedzie wszystko dobrze....:-D

Ciesze sie krystian bo w koncu bedzie wiadomo dokladnie co sie dzieje w tych dniach najblizej owulacji. Choc kurcze trzeba bedzie polapac wycieczki tam i spowrotem ale to juz pikus, bo od czegos w koncu ma sie Ł. :wściekła/y:

Nuuuśka zawsze musimy w jakiś sposób się dostosowac. Ja abym mogła iść na monit do szpitala musiałam poprosic moją mamę aby przyjechała do mnie( 220km). Mój m odpracował 2 dni aby tu być. Jeżeli mój tato nie przyjedzie, to moja kumpela zaoferowała się że odbierze mnie ze szpitala(50km). Zobacz ile kombinacji aby iść na monit.. a ja zastanawiam się czy powinnam.....czy powinnam mieć 3 dzieciątko skoro wszystko dzieje się tak że go nie mam:-(, zaczynam zastanawiać się czy nie powinnam odpuścić.... mój M powiedział ze już nie będzie brał suplementów... więc grudzień i koniec. Jeżeli zajdę w grudniu to będzie 3 baby a jak nie to zostane przy dwójce. Taka jest nasza decyja.
Ty kochana walcz o dzidzię o upragnionego synunia. A to że musiz zorganizować czas na dojazdy... zrobisz to... warto. Zobacz ile już poświęciłaś dla tego dzieciątka:-D

krystian no jak ja Ci zaraz wpier ******* !!!! to sie od razu opamietasz !!! Zastanawiasz sie czy nie powinnas odpuscic, no tak, odpusc a pewnie, najlepiej. Jak chcesz zebym Cie szybciej odwiedzila to pisz dalej takie bzdeciory !! :angry: Ja to sie zastanawiam czasem czy nie odpuscic, bo mam dziecko z poprzedniego zwiazku, a ze zwiazku w ktorym jestem juz prawie 4 lata nie i strasznie cholernie mi z tym zle, i boli mnie to, bo nie rozumiem gdzie tu sprawiedliwosc. Ale jak piszesz, trzeba walczyc, i ja bede ! I Ty tez !!
Bede pic ta ochydna sode, chocbym miala dziennie pawia puszczac. Bede chodzic na wszystkie usg i wizyty, chocby byly 200km stad. Bede sie starac jak staram sie teraz, i brac wszystko co trzeba bo wiem ze tak trzeba, tak ma byc zeby bylo dobrze i bedzie kochana zobaczysz !! :*
piranha napisala ze w tym cyklu przez 3 kolejne dni mam wziasc estrofem, w piatek na usg zobaczymy jak endo utylo bo jest bardzo mizerne znowu. Najwyzej troszke znowu przesunie sie owulacja, ale jak napisala, sama wyhodowalam taki pechol. bez CLO i wspomagaczy, wiec wiem juz na 100% ze nie jest mi ono potrzebne.

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka masz rację czasami targają mną takie dylematy....Chyba te estrogeny nie zaczęły jeszcze na mnie działać:crazy:.Jutro będzie nowy dzień...
Dobrej nocki kochane:tak:

Do góry