reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamakaja kurcze nie znam się na tych hormonach ... sama muszę powtórzyć badania,aż się boję !!!

Krystianmartin mówisz że w jednym czasie nas krew zalała ??? Trzymam kciuki za piękny dwukreskowy prezent pod choinkę !!! &&&

Nuuśka a dla Ciebie zaciskam &&& za Mikołajkowy prezent !!! Bo byłaś grzeczna -prawda ???

reklama
Hej babeczki.
Wpadam i ja z kawką.

Krystian ciesze sie ze humor lepszy ;-)
Nuśka &&&& za usg. Powiem Ci ze tak sie schorowałam po tych plackach ziemniaczanych ze Ci mowie :-( Zoladek bolal mnie okrutnie. Nie wiem czy juz pisalam ale w tej ciazy mam bardzo drazliwy zoladek i te smazulce nie wyszly mi na dobre. Musze bardziej uwazac co jem.
Dorcia Kiraa ciesze sie ze ze zdrowkiem lepiej.
Anette Zakrecona Olusia &&&&&&&& za pozytywne testy jak i za wszystkie testujace w najblizszym czasie.
Piraniu zdrówka. I byle do wiosny. Moja corka tez dlugo spala, 3 latka skonczyla a i tak czasem potrzebowala drzemki. Jeszcze do roczku dwóch to wiadomo ze dziecko potrzebuje, ale pozniej wkurzalo mnie to tak samo jak Ciebie. Malo tego ze z wieczornym zasnieciem byl problem to jeszcze to uwiazanie w domu w ciagu dnia bylo ciezkie jak dla mnie, bo w koncu w domu drzemalo jej sie najlepiej.
Oczy niebieskie no i super, masz z glowy. Ciesze sie ze skorzystalas z mojej rady.

Dziewczyny mnie jest juz zdecydowanie mniej i lepiej juz nie bedzie. Po pierwsze kiedy chodzilam do pracy codziennie siedzialam przy kompie 8 godz i zawsze w ramach przerw siedzialam na bb. Po drugie juz sie nie staram no wiec inne cele... zawsze bede zagladac i mocno wam kibicowac jednak naprawde nie nadazam za wami.
Mam zmartwienie, córka od kilku dni skarzy sie na bole glowy, boli ja juz od pobudki, w przedszkolu i w domu. Pokazuje ze bol dokucza jej z przodu glowy. Co o tym sadzicie? Co moze powodowac taki bol glowy o 4,5 latki?

Ostatnia edycja:
Elmo w ciazy z Ola mialam tak samo, dlatego pod koniec ciazy kiedy obnizylo mi sie lozysko, lekarz kategorycznie zakazal mi jesc jakichkolwiek potraw smazonych, tlustych,owoce i soki cytrusowe poszly w odstawke, w sumie to jadlam tylko gotowanego kurczaka, watrobke i warzywa na parze :eek: No ale jak kazali to trzeba bylo,
U mnie dzis zapiekanka ziemniaczana z mieskiem mielonym, kukurydza, czerwona fasola i szpinakiem :happy:

Dorcia ja grzeczna ?? Toż ja zawsze jestem grzeczna :-)

Witam :-)
Wpadłam tylko przypomnieć ze żyje :-D
Podczytuje Was ale nie wszystko bo ostatnio mało mam czasu wybaczcie :zawstydzona/y:
Trzymajcie proszę jutro kciuki bo na 9 rano mam USG strasznie się stresuje oby wszystko było ok :-(
A może będę mieć odpowiednie foto to pogdybamy co do nuba ;-) może PIRANHA wzuci na in-gender.
Trzymajcie się cieplutko za wszystkie staraczki trzymam kciuki aby ten świąteczny czas był Wasz :tak:

:happy: hej,hej!

Nic nie piszę dziewczyny bo nie mam jakoś weny.
Dziękuje Wam za odpowiedzi co do rozmiaru zarodka...przygnębiło mnie to na jakiś czas.
Po prostu bardzo,bardzo się martwie czy dziecko będzie zdrowe. Wiem że każda przyszła mama ma takie obawy, :sad: ale u mnie od początku wszystko tak wolno się rozwija,wszystko jest opóźnione,stąd mam podwójne obawy czy wszystko będzie dobrze. Sprawa płci odeszła w siną dal.
Następną wizyte mam 2 grudnia,zobaczymy ile moja kruszynka urosła. :happy: bębenek mi rośnie,to może wszystko się jakoś wyrówna z czasem.

Mamakaja ja pod koniec maja usuwałam migdałki,:crazy: na termin na nfz czekałam pół roku. Ale miałam w znieczuleniu miejscowym,i po końskiej dawce niczego nie czułam...:happy:a pamiętam tylko jak mnie po policzku klepali i mówili: pani Be...nie śpimy! :happy: no i szybko się wykurowałam z tego,i zaraz po tym zaczęłam planować drugą ciąże. Także jak musisz z tym zrobić porządek,to się nie wahaj. Będzie na pewno lepiej.

Elmo :happy: dzięki za pamięć. :baffled: też mam boleści żołądka w tej ciąży,i mdłości czasami. A cycki mi rozsadza. :eek: może to po duphastonie...bo w pierwszej miałam flaki,no i zupełnie inne samopoczucie. Choć wiem że każda ciąża inna. Pozdrawiam!

Oczy niebieskie
co do rodziny świnek,to oczywiście zaczęło się od bajki o Peppie. :-D kiedyś mój M się do mnie zwrócił z zapytaniem "mamo świnko.....",ja do niego " tato świnko" :-D no i tak już od czasu do czasu przekornie do siebie mówimy.

:-) nadal trzymam kciuki za staraczki,i podglądam wykresy. U Anette bosko,ciekawe kiedy testuje?

Pozdrawiam wszystkich.

edit: kurcze :zawstydzona/y: pomyliłam maggie z mamakaja! darujcie:sorry:

myszka
trzymam kciuki za zdrowego malucha i płeć! :tak: będziemy czekać na niusy.

Ostatnia edycja:
Dorcia zdrówka dla córci.
maggie kurcze to Ci powychodziły badania. Życzę dużo zdrówka.
elmo ja też już nie nadążam, dziewczyny dużo piszą. Co do bólów głowy córci to nie pomogę, ale dziwna sprawa. Może zatoki? Ja leżę w szpitalu, lekarz mnie położył na badania, ma mi podac strerydy na przyspieszenie rozwoju płuc w razie gdyby szyjka bardziej chciała się skracać. Narazie się zatrzymała i skurcze ustąpiły więc jest dobrze. Siedze tutaj do piątku. Mam krew ArH - (ujemne) więc maja mi zbadac przeciwciała i podać jakiś lek w razie konfliktu serologicznego.
polisia, antosia, araki, mam wcześniaka co tam u was?

elmo ja podejrzewam tez zatoki nadia ostatnio miala lekarz dal jej swietny syrop i po paru dniach minelo ale od wczoraj znow ma ;/ zaczelam jej dawac syrop to wszystko wychodzi i juz troszke lepiej :)

ewelin trzymaj sie ja z colinem tez dostawalam tabletki na plucka dla colina tylko to mi dal inny lekarz niz moj i kazdy byl innego zdania moja lekarka ze to glupota polozna tez a tamten mi kazal brac ;/ ale nie zaszkodzilo i naszczescie donosilam do terminu :)

Ewelin no nie....szpital ??? Jak się teraz czujesz ??? Dobrze że szyjka stanęła w miejscu...niech się nie waży skracać bo jak tam wpadnę ... Dużo leż i odpoczywaj a my tu trzymamy kciuki i będzie wszystko dobrze !!! ZDRÓWECZKA !!!

Elmo ja na Twoim miejscu kochana nie zwlekałabym z wizytą u lekarza,mogą to być zatoki. Ja miałam podobny "problem" z córcią....i okazało się że bóle były na tle nerwowym ! I do bólu główki dochodziły też mdłości i ból brzuszka ! Spróbuj zapytać córcię kiedy jest czymś zajęta ( np. maluje) gdzie bolała ja ta główka...jeśli kilkakrotnie pokaże to samo miejsce oznacza to że może faktycznie ją boli...u nas Młoda pokazywała zawsze czoło , ale raz po prawej , raz po lewej stronie :)

DZIEWCZYNY TYLE STRON DO NADROBIENIA... PISZECIE JAK BLYSKAWICA... :-D

Kiraa
dobrze ze juz lepiej sie czujesz.... wracaj szybko do zdrowia... szkoda tylko ze test nie pokazal 2 kreseczek, a moze to jeszcze troszke za wczesnie?
krystianmartin zebys wiedziala ze jestem zakrecona jak sloik na zime... :-D ale czasem fajnie taka byc... ooo korepetycje z chemi... kiedys bylam dobra z tego przedmiotu... :tak:

Nuuuśka na mnie clo tez slabo dzialalo dlatego ja bralam zastrzyki i clo do stymulacji do IUI...

Miesiac po stracie to dokladny rok... a cykl staran to juz nawet nie wiem ktory ale dlugooooooooooo... dala @ ok 7 grudzien...

Zakrecona a ja wlasnie wole pracowac po 12h, jakos nie wyobrazam sobie codziennie chodzic na 8h.. ma to swoje i zle strony tak jak praca po 12h ale jednak zdecydowanie tak wole.... ma sie wiecej wolnego... ja np w ciagu miesiaca mam w sumie 2 tyg wolnego a reszta w pracy.... :-) wiadomo mam nocki, dniowki, swieta jak wypadnie... hmmmm nie wiem tak jakos mi lepiej sie pracuje...chodzilam na poczatku co dzien po 8h i normalnie bylam tak padnieta ze mialam dosc po calym tygodniu.... ale to tez chyba zalezy do jakiej pracy sie chodzi... ja pracuje w szpitalu wiec nie mam latwo.... wiadomo co innego jak sie ma dziecko to tez inaczej sie na to patrzy... moje kolezanki z pracy tez nie wyobrazaja sobie by teraz mialy chodzic po 8h w dzien w dzien....
mamakaja dzieki wielkie kochana... :-) juz mam lekka treme a piatek wieczor juz tuz tuz.... ja biore authyrox 25 i tez mialam zbadac po 3 miesiacach, a teraz badam sobie czesciej go bo mam jakies takie skoki raz w gore a raz w dol troche i musze wiedziec jak mam go dawkowac....
Oczy niebieskie dobrze ze juz po badaniu jestes.... teraz trzymam kciuki za pozytywne wyniki cukru....:-D
myszka281 trzymam kciuki za twoje USG... bedzie dobrze....:happy:

Odnosnie wycinania migdalkow to ja szlam do pani laryngolog i juz za tydzien bylam w szpitalu, ona jest ordynatorem w czeladzi... szybko poszlo i szybko wyszlam do domu....
ewelin00 trzymaj sie... bedzie dobrze... lepiej podac leki na plucka niz gdyby mialo sie cos stac... badz dobrej mysli....;-)

reklama
Do góry