reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maggie 3 miesiace to rzeczywiscie nie jest dlugo, trzeba liczyc sie z tym ze niestety jest koniec roku i koniec kontraktow na wiele poradni i specjalistyki :/ Pewnie, ze pogadaj i powiedz mu o tym o czym piszesz, jesli jest w porzadku, powinien Ci termin przyspieszyc choc troszke, bo 3 miesiace zyc w zapchanymi zatokami to na prawde kosmos :no: Choc jak ostatnio uslyszalam, ze terminy na wszczepienie endoprotezy albo operacje usuniecia zacmy sa na 2017r to mi oczy na wierzch wyszly :szok: U Nas o tyle lepiej, ze nie ma az tak dlugich terminow.

reklama
Nuuuska nie martw się będziemy uczuć sie online:-D. Przez skypa udzielałam korków mojej chrześniaczce:-D. Damy radę. Wiesz boję się, że jak owu wywinie mi numer i przyjdzie szybciej... to nici z monitoringu. Jak przyjdzie później to nie będzie fasolki ale za to będę miałą wiele odpowiedzi. A fasolcia na sylwestra:-D

Dziewczyny ależ Wy produkujecie te posty WOW.

Kiraa ZDRÓWECZKA

Nuuśka trzymam mocno kciuki za USG...naprawdę fajnie że masz możliwość zrobienia usg w odpowiednim czasie. Też bym tak chciała !

Cześć dziewczyny, wpadam do Was na chwilkę.Wypiję herbatkę i zmykam:-)
Maggie ile to już z tymi zatokami się męczysz bidulko?
Krystian pamiętaj że ja też pisałam się na korki do Ciebie, tzn. mojego syna, ja mam nadzieję że pamiętasz:-D

Nuśka ja już drugi dzień mam wrażenie, że dni płodne przesunęły mi się o kilka dni. :wściekła/y:Drugi dzień mam podwyższoną temperaturę, tak jakby już po owu było.Dziwne, skoro mam ok. 30 dniowe cykle a dziś dopiero 11dc. :confused2: Ale wczoraj bolał mnie brzuch jak na O.
Olusia cały czas o Tobie pamiętam i trzymam kciuki za blastusia;-)
Matik a Ty gdzie się podziewasz?

Krystianmartin...nie wiem :eek: ale @ zaczęła się 22 listopada...więc jakoś 6-7 dzień

No właśnie coś Matik się nie odzywa...w ogóle część dziewczyn nas zaniedbuje ???
Mamakaja może owu będzie ciut wcześniej ???

Cześć Dziewczynki,
Dzisiaj spędziłam jakże wspaniały poranek w laboratorium :-) wreszcie zrobiłam glukozę. I wiecie co? W internecie niepotrzebnie kobiety szerzą popłoch, strach i niestworzone historie na temat tego badania. Powiem Wam, że po dodaniu cytryny napój ten był nawet bardzo dobry w smaku. Jak lemoniada, trochę za słodka. Wypiłam duszkiem jak mówiła Elmo. Jedyny minus, że musiałam siedzieć w labku 2 godziny, mimo tego, że mieszkam pod przychodnią. Pielęgniarka bała się, że sama w domu mogę zasłabnąć albo zasnąć. Ale miałam tablet i czytałam sobie książkę. Wyniki też od razu dzisiaj, po południu. Właśnie jestem po spóźnionym śniadanku i nadrabiam co tam u Was. Pozdrowionka!

Dorcia no też tak sądzę,......ale wiem, że Elle wróci do nas na wiosnę:-)
Nie wiem natomiast co u Misi..... wie ktoś coś może? co u niej? a Lukaa? gdzie się dziewczyny podziewacie?
Aha...
Byłam w poniedziałek u endo....tak mnie baba zdenerwowała, nie chciała dać mi skierowania na badania, mimo iż internista kazał mi iść do niej po skierowanie na badanie hormonów. Ona wysłała mnie do gina. Poza tym jak już pisałam mam wynik 3,6 tsh, biorę 25 euthyroxu. Ona stwierdziła : wynik ma pani jak stara baba, a ile pani waży? mówię 54 kg, a ona : to gdzie dla takiej kobity euthyrox 25! musi pani brać euthyrox 50 !!!!! przez 3 miesiące!!!!!!!!!!! a potem dopiero zbadać poziom tsh !!!!!!
Airfix jak będziesz to czytać to napisz czy ona miała rację, ale boję się że 3 miesiące na 50-tce to przy długo kiedy mam tsh 3,6!!!! Przecież mogłabym wpaść w nadczynność!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
krystian nie martw sie na zapas, mam nadzieje ze wszystko choc raz uda Nam sie zrobic zgodnie z planem i zakonczyc tak jak powinno :-) najwazniejszy teraz Twoj szpital i to, zeby wszystkie badanka, i usg wyszly w porzadku !! :** 2-gi juz tuz tuz :szok:

Dorcia dzieki Slonce :* z tym usg nie zawsze jest na czas, przez to, ze tylko raz w tygodniu, ale ciesze sie, ze mam choc to, bo u poprzedniej gin moglam zapomniec o usg, chocby raz w miesiacu :no: Ty tez w moich okolicach jestes :D zobaczycie, jeszczcze wszystkie bedziemy jajeczkowac w tym samym czasie :-D

mamakaja o to jestes prawie tak jak ja, ja dzis mam 10dc :-) moze to ta zmiana pogody i jajeczka nie cha dluzej rosnac ? :wściekła/y: Wydaje mi sie, ze mogla miec racje ta endokrynolog co to Euthyroxu. Ja biore 25, ale lekarka powiedziala mi, ze gdybym miala tsh powyzej 3, dawka 25 moglaby byc dla mnie zbyt mala. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale na mnie dziala zdecydownanie ta 25, bo w miesiac spadlo z 2,09 do 1,46 jutro ide na powtorne badanie, bo musze ustalic dalsze dawkowanie, na razie biore naprzemiennie 1/2 i 1/4 tabletki.

Do góry