reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Wszystkie:-)
Troszkę sie dzisiaj nie wyspalismy;-) Do drugiej sprawdzalam ph Juz ostatnia godz z budzikiem :-D

Dziękuję za mile slowa :-)
Wszystkie jesteśmy śliczne :-)
Miłego weekendu :-*
Piranhu jeszcze raz dziękuję :-*
Wszystkie Babeczki z BBjesteście cudowne i Wam tez dziękuję że jesteście :-*

reklama
Witam się sobotnio
Ja dzisiaj zmykam do pracy ...ale tylko na trzy godzinki ( na szczęście )

Olusia PAMIĘTAJ ŻE MOCNO ZACISKAMZobacz załącznik 595320
i cały czas ciepło o Tobie myślę !!!

Zakręcona również za Ciebie mocno zaciśnięte kciukaski mam !!! Za Was wszystkie dziewczynki....ZA WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU TRZYMAM KCIUKI !!!
images[7].jpg

Załączniki

• images[7].jpg
    images[7].jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 26
Hejka!

Nuuuśka
, myślę, że na tym etapie możecie śmiało zadziałać " w ciemno" czyli przed USG :-)

mamakaja, pięknie spadło TSH, jeszcze trochę i spadnie jeszcze mocniej, sprawdź koniecznie razem LH i FSH, najlepiej w 3 dc. Będziesz sprawdzać prolaktynę i progesteron w połowie FL?

Olusia, podziwiam z całego serducha za niepoddawanie się, tyle przeszłaś a nadal walczysz o swoje marzenie, jestem pewna, że meta tuż tuż i czeka na niej nagroda za ten cały trud w postaci ślicznego, zdrowego dziecka, będę z całych sił trzymać kciuki by blastuś w Tobie zamieszkał i byś mogła go przytulić za kilka miesięcy.

Dorcia
, z takich naturalnych, bezreceptowych sposobów to polecam B-Complex B-50 2 x dziennie, ewentualnie B-100 raz dziennie. Można też spróbować z Agnus Castus ale mi nie bardzo służył. Z leków bardzo szybko z takim wynikiem upora się Bromergon / Dostinex /Norprolac. TSH jest w porządku choć gdyby spadło poniżej 1,5 to byłoby jeszcze ładniejsze. Zobaczysz, że już w przyszłym roku będziesz nam tu wklejać takie śliczne zdjęcia jak Elmo.

Oczy niebieskie, pewnie chodzi o Sab Simplex? Kai coś nie pomagał (Krzysiowi troszkę tak) ale zapewne zależy to od podłoża kolki.

Kiraa, dużo zdrówka dla Ciebie, jak dziś samopoczucie? Pamiętaj by zbijać Paracetamolem tempkę gdy podskoczy powyżej 38C.

mamuśkamimi, ksylitol trochę zakwasza a przy staraniach o córeczkę polecany jest m.in. dlatego, że nie powoduje takiego wzrostu glukozy w krwi jak zwykły cukier i nie wpływa tak na zaburzenia wchłaniania wapnia. Spóźnione owulki bywają szczęśliwe :-), Kaja została poczęta w 18 dc a wcześniej przez wiele miesięcy owulki były w 12-14 dc.

zakręcona, jak dzisiejszy test? :-) Śliczna babeczka z Ciebie! To naturalne loki?

Matik, co u Ciebie kochana?

Pająk, Andziak, czytacie nas jeszcze? Co u Was?

Elmo, cudownego masz synka, napatrzeć się nie mogę!

krystianmartin, ależ Twoi synkowie byli podobni, już za jakiś czas wkleisz to zdjęcie ale z dołączonym 3 dzidziusiem w różowym wdzianku :-)

vviedźma
, Krzyś miał na tym etapie 9 a Kaja 11 mm ale poszukałam troszkę w necie i jest ogromna ilość przypadków gdy dziecko w tym wieku było za małe a potem niespodziewanie nadgoniło, np. jedna dziewczyna dokładnie znała dzień zapłodnienia i w 8 tygodniu jej synek miał zaledwie 3mm z bijącym serduszkiem, ,,nadrobił'' około 13 tc i od tamtej pory był za duży w parametrach. Twój Maluszek miał trudne początki ale wierzę mocno, że teraz nadgoni, ma tak duże kciukowe wsparcie, że nie ma innej opcji.

Dziś mam gości więc będę raczej rzadko zaglądać, życzę Wam cudownej soboty!

Piranhu dzisiaj kreska ciemniejsza niz wczoraj ale jeszcze nie pozytywna Czyli jak dzisiaj nie będzie pozytywnego testu to zadzialac jeszcze raz wieczorem?
Wczoraj po staraniach ph zbijalam z 6,5 rephreshem a później replensem ale nie gleboko a po 4 h tampon z limonki Rano ph 4,7 zaaplikowalam lactovaginal i teraz nie wiem czy tampon czy moze caly aplikator rephresha lub replensu? Pomóż kochana:-)
Tak to moje naturalne loczki :-)

A jeszcze jedno wczoraj poznym wieczorem zrobiłam test ovu i nie bylo wogole kreski tej drugiej :-o

Hejka:)
Piranhu sprawdzę progesteron i prolaktynę, ale ile dni po owulacji dokładnie? A samego wyniku fsh ocenić nie można? kurcze żebym wcześniej wiedziała, że fsh i lh trzeba zbadać razem to bym teraz nie robiła.:tak:
Olusia dzisiaj wielki dzień, trzymam kciuki:tak:
Zakręcona no niezła babka z Ciebie, laska że hoho. Dziś w nocy działaliście? &&&&&&& żeby się udało:tak:
Oczy niebieskie mojemu małemu też dawałam Sab Siplex, ale w jego przypadku niezbyt pomagał:no:
Vwiedźma ja na wizycie 6t5d ciąży usłyszałam serduszko i mój synek miał wtedy 8mm, więc się nie martw ;-)widzisz jakie rozbieżności:-) Maluszek na pewno urośnie:-)
Miłego weekendu dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki :*

Dzis mnie wzielo i myje okna !! :eek: Ale od poniedzialku podobno ma spasc snieg wiec swiety czas.

piranha dzieki Ci Kochana, wiec najblizsze dwa serducha mamy zaplanowane, a reszta po usg :) powiedz od kiedy mamy znowu zaczac brac potas ?? :happy: Po terazniejszym wykresie powiem Ci widac, ze nie pije juz ziolek, nie dosc ze @ skapa, to jeszcze gory i doliny znowu :eek:

krystian i Tobie milego dzionka :*** mam nadzieje, ze dzis glowka juz nie boli.

zakrecona dziekuje za zdjecie :-) Powiem Ci, ze laska z Ciebie jak nie wiem co !!!! Kurde az milo popatrzec, jakbys przeszla kolo mnie na ulicy na pewno bym sie ogladnela :-p

Dorcia pytalas kochana o zmyware, super ! Zakochalam sie w Niej. Ile to oszczednosci zauwazylam juz po 1 dniu, 1 mycie na dzien zamiast 3-4. Wiecej czasu, i szczescia, bo mycia naczyc chyba nikt nie znosi :wściekła/y::wściekła/y: Jak samopoczucie kochana ??

Olusia eh ale wyniki Twojego M. sa w porzadku ? U Nas z kolei nie ma przyczyny. Nieplodnosc wtorna. U mnie podczas laparoskopii przeprowadzono badanie droznosci jajowodow, wszystko w porzadku. Wyniki Ł. w porzadku, hormony w porzadku. Tsh doprowadzone do normy, i mimo to nic. Z poczatkiem listopada minal rok od kiedy zaczelismy starania..i coraz czesciej mysle, co bedzie jak przez te pol roku sie nie uda. Boje sie calej procedury in vitro, ale wynika to chyba tylko dlatego, ze zawsze co obce, nieznane,Nas przeraza. W ktorej klinice sie leczysz kochana ? domyslam sie, ze jesli mieszkasz kolo mnie, to Gyncentrum ?

Annette co u Ciebie ? :) ktory to juz dc ?

Milego dnia kobietki :***

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 23.11 ( 1 cykl starań )
Kiraa - termin @ 29.11 ( 3 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

matik2012 - termin @ 08.12 ( 7 cykl starań )
zakrecona - termin @ 11.12 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 20.12 ( 11 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

mamuśkamimi ( grudzień 2013)
maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014

Ostatnia edycja:
Możecie luknąć na mój wykres? OF wyznaczyło owulacje na 25dc. Ja wyraźne bóle owulacyjne miałam w 26dc i wtedy działaliśmy. Nie za późno?

reklama
zakręcona, dopiero teraz przeczytałam smska :-(, mam dziś prawdziwe urwanie głowy :-), nie doczytałam Was ale odszukałam Twój post. Zastosuj Rephresh jeśli dobrze na Ciebie działa, natrafiłam na mega długi i ciekawy artykuł o stosowaniu Replens i Rephresh i zaczynam twierdzić, że ten drugi jest jednak lepszy, podobno można użyć 1/2 aplikatora 12 godzin przed staraniami i potem drugie pół zaraz po nich, tym bardziej można go zatem stosować kilka czy kilkanaście godzin po staraniach. Będę mieć chwilkę to przetłumaczę ten artykuł :-)

Do góry