reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja znów w przelocie bo dzieci się kłócą :-D

Maggie
, warto łykać np. takie suplementy (niektóre sprzyjają poczęciu synka):

- witamina E 400iu oraz cynk 50 mg - poprawia jakość komórek jajowych i ułatwia implantację

- 3 x 100 mg koenzym Q10 - poprawia przepływ krwi, jakość komórek jajowych, ułatwia implantację i zapobiega poronieniu

- 1 x Omega3 Fish Oil 1000 mg - poprawia jakość komórek jajowych, zapobiega poronieniu

- 1 x 500mg Bee Propolis - zmniejsza ryzyko wad, pomaga przy implantacji

- 1 x 1000mg Evening Primrose Oil - brać do owulacji, poprawia jakość komórek jajowych i przepływ krwi ułatwiając tym implantację

- 1 x 500mg L-Arginine - poprawia przepływ krwi, owulację, ułatwia implantację

- 3 x 500mg (1500mg) Royal Jelly - pomaga w tworzeniu rewelacyjnej jakości komórek jajowych

- 2 x 400iu/10ug witamina D - pomaga przy implantacji

vviedźma, tak, podobno u żeńskich zarodków hCG przyrasta o 20% szybciej :tak:, chciałabym byś już ujrzała serduszko na USG.

Marchew
- tu chodzi o przyrost bety a to czy test wyjdzie pozytywny w 10 czy 14 dpo to zależy przede wszystkim od tego kiedy zagnieździ się zarodek - a może to zrobić od 5 do nawet 12 dpo :-)

reklama
Piranho dzięki słońce :-) ja chyba zacznę kopiować wszystkie Twoje posty i zrobię sobie w nich dokument w Wordzie
Co do cynku rzeczywiście nie wiem czy nie mam niedoboru, włosy wypadają mi okropnie ostatnio
Córcia mi się marzy ale najważniejsze zdrowe dziecko :-)

Ostatnia edycja:
Piranha zamówiłam testy 10 tak jak mówiłyśmy. jeżeli @ nie rozkreci się to może jutro albo pojutrze już je bedę miała. Mam dalej plamienie blado różoweznikome jednak ilości. temp 37.09 teraz, wkładka czysta tylko na papierze

krystianmartin, być może podniesiony przez ciążę poziom progesteronu wydłużył FL, czasem ciąże biochemiczne tracone są w terminie a czasem kilka dni po terminie jeśli progesteron mocniej wzrósł ....być może też beta zaczęła przyrastać za co kochana kciuki trzymam, najwięcej by powiedział kolejny wynik bety choć test 10-tka też przybliży nieco sytuację, jestem z Tobą myślami i kciukami!

Idę robić obiadek, potem ululanie Kai i zabawy z Krzysiem więc nie będzie mnie jakiś czas, Kaja właśnie podeszła do mnie, powiedziała "przytulać" i mnie objęła, jakie to kochane :-), z Krzysia też straszna przytulanka :-)

Piranha dla takich chwil warto żyć... Kaja i Krzyś pragną przytulać się do mamy bo słysząc Twoje serduszko czują się dobrze, a ciepło Twoich rąk, zresztą całej osoby sprawia im przyjemność. Czują się kochane i akceptowane... a to jest droga do ich sukcesu już w dorosłym życiu. Ja termin @ mam na jutro.

co do bety nie robilam ale test mi pozno wyszedl z corka w 7-8 tygodniu bladzioch w 9 tygodniu juz mialam usg i potwierdzone :) z colinem szybko wyszedl test a teraz tez pozno wyszedl a syn jest ,, boze zapomnialam nika masakra;/ andziak chyba ;p to pisala ze przyrost bety miala bardzo duzo a jednak syn

Witajcie

Co do tych plamień takich brązowych na 2-3 dni przed @ to ja to miałam już w młodym wieku, miałam ok 23 lata i ginek tłumaczył mi że tatka moja uroda i że rzadko ma to związek z niedomogą ciałka żółtego, bo ja takie podejrzenia miałam. Miałam takie kilkudniowe plamienia zarówno przed pierwszą ciążą, jak i drugą ale problemu z zajściem w ciąże zarówno w pierwszym jak i drugim przypadku nie miałam.

Teraz tak mniej więcej od 2 lat nie mam już tych plamień więc jeśli miałoby mieć to związek z gorszą jakością komórek jajowych to właśnie teraz powinny się pojawić przy moich 35 latach. Myślę, że u mnie ma to ma związek z dietą i co za tym idzie z funkcjonowaniem hormonów bo poprawa nastąpiła kiedy zmieniłam dietę na bardziej zdrowszą tj. kiedy zaczełam jeść dużo warzyw, owoców i odkwasiłam się poprzez rezygnacje picia kawy, pepsi i różnych innych zakwaszających produktów. Choć zawsze jadłam dużo pomidorów, ziemniaków i mało produktów mlecznych to jednak zakwaszona byłam innymi mało zdrowymi rzeczami. Teraz nie mam już plamień brązowych, czasami tylko zdarza się przed @ rano pojawia się kilka różowych kropel i potem czysto i na drugi dzień jest już @

Piranha - a czy Royal Jelly i Bee Propolis jest polecane przy staraniach o synka ?

Witam Was popoludniowo :))))

piranha dobrze, w takim razie siedze spokojnie i czekam na rozwoj wydarzen :blink:Oby Nam sie udalo !!

vviedźma o to ladnie, w takim razie oszczedzaj sie ile mozesz bo najwazniejsza teraz jestes Ty i malenstwo ! co do mnie, staram sie przygotowywac jak najlepiej moge, choc nie do konca jeszcze mi sie to udaje, ale wierze ze z pomoca piranhy wspolnie zajdziemy w ciaze :-) Nie wiem o co chodzi w tych moich cyklach, bo rzeczywiscie bylo pieknie, FL poczatkowa bardzo ladna, a potem ciach i klapa na calego...oby w tym miesiacu bylo lepiej.

krystian przesylka poszla !! :* prorytetem, wiec jutro powinnas jak miec, najdalej w piatek.

Dorcia co tam Droga Ma ????? Gdzie Ty sie podziewasz caly dzien ?? :cool2:

Piranhu napisałam Ci na priva :-)
Mamuśkamimi co do odżywiania to może rzeczywiście to ma związek, moje ostatnimi czasy po prostu jest fatalne ...

reklama
mamuśkamimi, plamienia absolutnie nie oznaczają jednoznacznie gorszej jakości komórek jajowych, po prostu jest faktem, że z wiekiem nasz organizm może produkować gorszej jakości komórki a z nich powstają gorszej jakości ciałka żółte (warto więc się wspomóc suplementami), niższe poziomy produkcji progesteronu skutkują często plamieniami. Takie plamienia mogą mieć też oczywiście zupełnie inne podłoże, może je powodować np. zbyt wysoki poziom prolaktyny (który m.in. zaburza produkcję progesteronu) a może to tez być taka "uroda" organizmu - dzieje się tak np. czasem gdy progesteron zamiast gwałtownie to spada powoli z niższych poziomów a organizm "głupieje". Jak najbardziej dieta mogła u Ciebie wpłynąć na zanik plamień - mikroelementy czy witaminy mają duży wpływ na gospodarkę hormonalną. Z tego co czytałam to te suplementy sprzyjają poczęciu synka.

Do góry