reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamuskamimi tak spojrzalam teraz ze zle wpisalam nik :) :sorry2:tak to jest jak czlowiek w pospiechu pisze ;p lekarz stwierdzil ze za pozno po szczepieniu by byla ta goraczka;/ a mowie moze zeby bo te dwa ostatnie mu sie wybijaly a on do mnie tak lekarze teraz spekuluja czy to w ogole mozliwe zeby byla gorączka przy zebach :szok: u mnie dzici mialy przy zebach ale to według niego glupota i innych lekarzy ;d
iedys bylismy z tym krzykiem u lekarza to bylo podejrzenie wyrostka ale ze minelo to jednak stwierdzili ze za duzo bylo powietrza w brzuszku bo tak wyszlo na usg i teraz go badali od gory do dolu i po 1,5 godziny czekania w kolejce lekarz stwierdzil ze wszystko jest ok a jak by byla ta goraczka to wtedy pobranie krwi i pytal sie czy mocz mu smierdzi ja mowie ze tak jak zawsze normalnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Boze czy Wy musicie tak produkowac jak ja mam zalatany dzien ????? :cool2:

Kiraa haha spie, ale jak mam na rano do pracy to zeby moje dziecię zdazyc do szkoly wyprawic i odprowadzic, zeby kociarnie nakarmic to wstaje o 4.30 :-D wiec w sumie to malo spie. Mam cos z WAMPIRA :-) !!

Dorcia wieczorowa pora przeczytam co Slonce odpisalas, teraz musze niestety oddelegowac sie do prasowania !!! Kurde no to sie chyba nigdy nie skonczy !!!
w ogole slyszlalam ze krystian wyprawia z okazjii spelnienia listu do Mikolaja, Sylwestra :-):-D

krystian Ty wiesz !!! Grudzien Nasz i nie staramy sie tylko kochamy :-) !!

Annette ok to trzymam kciuki w takim razie, zeby listopad zostal jeszcze rozbudzony przez Ciebie :blink:

piranha oki doki, wiec ziolka odstawiam na ten cykl, niech sobie jajuchy odpoczna :blink: jak dzieciaczki dzis, lepiej troszke ?? W ogole wiesz Ty co ?? obliczylam sobie juz zmiany kiedy beda staranka - i znowu wypadaja na popoludniowce :dry:
A dzis jak mierzylam temperature to modlilam sie zeby nie poszla zbytnio do gory :-D tak moze tylko kobieta !!

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 23.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
zakrecona - termin @ 11.12 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 20.12 ( 11 cykl starań )
matik2012 - termin @ ( 7 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

mamuśkamimi ( grudzień 2013)
maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
maranta , Milan fajnie rosnie , rozpieszczony do granic możliwości . Dziewczyny noszą , bawią i niańczą , wymyslają zabawy . Mam z nimi dobrze :) a twój cykl pewnie zwariował, bo zaczęłaś go podglądać ;-)

Piranha Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy, zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji lub po zabiegach IVF) w chwili, kiedy jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku wpływu na pomyślny przebieg ciąży.

Daria, kiedy Colin był szczepiony? I kiedy wystąpiła u niego gorączka?

szczepiony byl w czwartek a goraczka wyszla mu w sobote mi sie wydaje ze w piatek w nocy juz mial ale maz mowi ze w sobote ;/ ale to dostal taka mocna 40 stopni ;/

dodam ze nadia jak byla szczepiona tutaj na ta sama szczepionke to tak samo 40 stopni ;/ 3 dni jak by jej nie bylo byla tak padnieta;/ a nigdy predzej nie mieli goraczki po szczepieniu ;/

krystian czy ja Cie moge prosic zebys przestala czytac wujka google ???????? :angry: Ja wiem ze to sie fajnie mowi, ale siedzisz, czytasz i tym bardziej sie denerwujesz, ze moze jednak. Jakie oni maja dokladnie normy na tych wynikach ??

reklama
Znalazlam to :

Dwukrotnie nieoznaczalny poziom betaHCG wyklucza ciążę. Czas wykonania testu jest ściśle uzależniony od daty współżycia. Wykrywalne stężenie HCG ( 1 mIU/ml) w surowicy krwi ma miejsce w 48 godzin po implantacji zarodka, która ma z kolei miejsce w 6-8 dobie po owulacji. Z tego też względu zalecane jest wykonanie testu z krwi nie wcześniej niż w 8-10 dobie po ewentualnym poczęciu.

Do góry