reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mamuśkamimi ja mam 30 ... już 30 !!! Przyznawać się ile to wiosen za Wami !!!

Krystianmartin tęskniłaś ??? !!! Może będzie okazja to zagadam Cię pół dnia i będziesz mnie mieć dość !!!
A że jak to tak sama się pocieszasz ??? Nie zalewaj...poczekaj na mnie !!!

Skleciłam długiego posta odpisując każdej z Was i wyskoczył mi "disc read error", przestał mi się system Windows uruchamiać i oczywiście wszystko poszło w kosmos. Udało się jakoś postawić kompa na nogi ale jako, że mam teraz już tylko króciutką chwilkę to będzie w mega skrócie.

macy, rozumiem doskonale, ja bałam się strasznie jak to będzie z kolejnym dzieckiem i choć żałuję, że nie dane mi już będzie po raz trzeci doświadczyć tego cudu to nie nadaję się już do bycia matką trójki - nie dam rady i psychicznie i fizycznie i finansowo. Jeśli jednak jest w Tobie mocne pragnienie posiadania jeszcze kolejnego dziecka to faktycznie możesz kiedyś żałować, czasem gdy damy szansę czemuś co nas przeraża to potem okazuje się, że strach miał wielkie oczy :-)

mamuśkamimi, jeśli bardzo zależy Ci na syneczku to niestety ja bym odpuściła w tym cyklu, nie jest łatwo upilnować pH przez tak długi odcinek czasu. Do tego gdy zadziałasz kilka godzin przed owulacją to potas przyspieszy plemniki Y i spowoduje, że one szybciej dopłyną do mety a tym samym dopadną komórkę jajową, być może nie będą musiały czekać w poczekalni (bańka jajowodu) do której ostatecznie trafią też wolniejsze plemniki. Co do napoju sodowego - jeśli ten cykl odpuścisz to ja bym nie piła, stosuj jednak dietę i łykaj suplementy. Czy to Ty kochana pytałaś o moją zmianę branży bo mi się dziś przypomniało, że ktoś pytał a zapomniałam odpisać? Niestety nie mam pojęcia czym się zająć by był z tego jakiś dochód a przy okazji dawało to satysfakcję, czasami aż nie śpię po nocach z tego powodu, teraz wszędzie liczy się doświadczenie a ja mam wystartować od zera. Mi też (w październiku) 35 na liczniku przebiegu pokazało :-)

Daria, biedny Coli, a na co to była szczepionka bo naprawdę się wystraszyłam? ....Kaja ma mieć niebawem szczepienie.

Annette, jeśli owulka była np. w niedzielę (choć zagadkowy ten wykres, duży wzrost przed plusem na teście a potem tempka trochę zleciała w dół) to powinnaś brać Duphaston od dziś, przy takim progesteronie to najlepiej w dawce 2x1. Ja polecam taką strategię: Duphaston od 2 dpo, w 12 dpo rano beta, gdy wyklucza ciążę to odstawiamy Duphaston.

krystianmartin
, faktycznie przy bliźniakach może dojść do takiej sytuacji :-) Co do bety to udało mi się znaleźć coś takiego:

“It is typically stated that (hCG) levels double every 40-48 hours from implantation through the first 10 weeks. However, the study upon which this information is based included only 20 women (Kader et al., 1987). Barnhart and colleagues (2004) set out to better define normal hCG increases by studying a larger population of 287 women at high risk for miscarriage or ectopic pregnancy due to bleeding in early pregnancy, but who went on to have viable intrauterine pregnancies. In working with this large cohort, Barnhart discovered that the “doubling” rule did not apply and that the normal pattern of rise in hCG levels was much more linear. The average rise over a 24-hour period was 1.5 times, a 50% increase; and after 48 hours it was 2.24 times, a 124% increase. This rise can be considerably more. The slowest normal was 24% in 24 hours and 53% in 48 hours.”

Wygląda więc na to, że hCG przyrasta liniowo, podobno w 15% zdrowych ciąż przyrasta mniej niż 66% w ciągu 48 godzin.

Nuuuska, z popołudniowcami damy radę :-D, to co, pierwsze serducho w 7 dc? :-)

Piranha - dzięki za odpowiedź, też tak myślę, że ciężko byłoby z tym pilnowaniem ph, dlatego tak jak radzisz odpuszczam. Dietę i suplementy oczywiście stosuję :tak: dobrze że pysznego napoju nie muszę ;-) Tak to ja pytałam o zmianę branży, ja też mam problem bo taka typowo biurowa praca strasznie mnie nuży ostatnio i też tak się zastanawiam co ze sobą zrobić. To rówieśnice jesteśmy :tak:

Dobry wieczór kochane
Ja mam 27 lat ;-) a nie wygladam nawet na 18 haha :-D w sklepie bez dowodu piwa nie kupie baaa redsa nieraz mi nie sprzedali :-D na disco jak chodziliśmy ze znajomymi to ja obowiazkowo z dowodem ;-)
Biore sie za nadrabianie calego dnia bo dzis ciężko bylo luknac w pracy do Was ale od piatku urlop :-)

Na piatek i poniedziałek umowilama sie do gina ;-)

Zapomniałam dzisiaj sprawdzałam ph i... 4,5 :-) oby tak dalej

Ostatnia edycja:
mamuśkamimi... przejmuje prowadzenie 38 lat, młodziutkie jesteście oj młodziutkie:-D

Piranha kochana moja.. czyli czekam na @ a potem zachodzisz ze mną w ciąże oki?

Dorcia zagadaj to moje hobby hehe:-D

Ale mi fajnie.. juto @ przyjdzie i będzie git... a potem SPA na koszt NFZ i fasolcia. Taki jest plan

DOBREJ NOCKI KOCHANE:-D

reklama
Krystian ale fajny awatarek, a o jakim Ty dzwonku piszesz ja Ci dam!!! przecież nie masz 50 tki. Siostra mojej babci urodziła moją ciocię w wieku 50 lat...
A ja też 35 już mam w tym roku skończyłam i też się zastanawiam czy ja stara już nie jestem ...

Do góry