reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej Dziewczyny:-)
Nuśkkkka- cały czas podczytuje i czekam na twoje II kreseczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Antosia- ja myśle że jeszcze wszystko może się zdarzyć co do płci. ale jeśli to chłopczyk to też wspaniale , najważniejsze że zdrowe i wyczekiwane. ja trochę nabrałam dystansu do tego wszystkiego. ja tak bardzo jestem spragniona małego dzidziusia że chyba zeświruje:-:)tak: no ale na razie nie ma szans na jakąkolwiek płeć bo nie staramy się o dzidzie. doszliśmy do wniosku że poczekamy. boje się że nigdy już nie będę miała czasu mieć drugiego Szkraba- a słowo poczekamy będzie wiecznością:-( no ale ............................

wszystkie Was serdecznie pozdrawiam
kochana bardzo Ci życzę spełnienia tego pragnienia:tak:

reklama
daria ja się spytałam moich chłopców -jeden powiedziła że robociki a drugi że króliki, ale on kocha króliki więc wiadomo ze je wybrał.
krystian super wiesci, ja popieram wypowiedz maran(wogóle cześć laska) i że ten listopadowy jednak bedzie taki jak zaplanowalaś, a ta koleżanka juz coś widzi.
elmo a ty gdzie się podziewasz?co tam u Ciebie.
piranha tak patrzę na tą tabelkę i widzę że gdzie odstęp od owu zachowany albo to O+12 ja u mnie to sie udało

Polisia może kiedyś nasi chłopcy bedą mieli okazje się razem pobawić...a może bedą w jednej drużynie piłkarskiej ;-) Wiem że jesteś ciepłą osobą i jeszcze będziesz miała nie raz powód do dumy mając dwóch syneczków. Wiem co piszę, bo ja tak mam i już wyobrażam sobie jak trzeci będzie sprawiał mi radość :-D
Starszy właśnie pokazał mi kilka dni temu że już potrafi czytać i pisać a ma 5lat, a drugi mówi już wszystko i potrafi pięknie śpiewać -2latek:-D ... najlepiej wychodzą mu kolysanki które co wieczór śpiewa starszemu bratu:-D

Antosia ja już jestem dumna :) a najbardziej mój mąż, pęka z dumy :D i wszystkim mówi, że dwóch synów będzie mieć hahaha :D ale dziękuję Ci za ten komentarz, chwilę musiałam się oswoić, bo tak zupełnie inaczej ciąża wygląda i w ogóle, ale teraz nie wyobrażam sobie innej opcji a po narodzinach to już w ogóle :)
Czasem myślę, czy kiedyś zdecydujemy się na trzecie, ale to raczej kwestia zdrowotna pokaże :)
tak czy tak, Tobie gratuluje, jesteś niesamowitą osobą :)

Ewelin tez mam takie wrażenie, że ten odstęp jednak jest istotny, a każdy czynnik zwiększa szanse.

Ewelin, zerknij też, że udało się 4 osobom, które nie wzięły pod uwagę odstępu :-), ja na to patrzę inaczej - na razie 100% skuteczności jest przy zastosowaniu od 5 czynników w górę, odstęp to jakaś tam składowa (z tego co pisali na in-gender to mniej istotna, Kosmopolitan ma synka z 3-4-dniowego odstępu) a im więcej weźmiemy pod uwagę tym większe szanse :-)

Antosia, Polisia, ja w drugiej ciąży nastawiłam się na synka i naprawdę cieszyłam się z takiej opcji - Krzysiu jest kochany i moje serce matki szczerze się cieszyło na myśl o drugim takim słodziaku :-)

Dopiszę w osobnym poście bo BB mi się wiesza i zanim się odwiesi to mój poprzedni post zginie gdzieś tam :-D Mi się wydaje, że kluczem jest jednak dieta (prowadzono badania na myszach czy szczurach, które to potwierdziły), odpowiednia suplementacja i pilnowanie by pH nie wzrosło ani na moment powyżej 5, każdy taki wzrost odblokuje plemniki Y i więcej ich ostatecznie będzie rywalizować w bańce jajowodu o komórkę jajową zmniejszając szanse na powodzenie misji. Nie można zakładać, że skoro w poprzednich cyklach dane zakwaszacze spisały się to i w tym dadzą radę bo np. nasze pH może wyżej podskoczyć albo pH spermy może być wyższe, nie można też założyć, że skoro wieczorem pH było niskie i rano również to w nocy po staraniach jednak nie wzrosło odblokowując plemniki Y, jeśli chcemy zrobić naprawdę WSZYSTKO to trzeba bardzo przypilnować tego pH (no i zadbać o dietę, suplementację oraz poziom hormonów), ot moje zdanie :-) Idę Kaję ululać :-)

posciel wzięłam w kroliczki bo mamie sie mojej podobala ;p a mi sie podobaly roboty a nikomu w domu nie;p zobaczymy jaka przyjdzie ta franelka :)nadia ma z biber na zime jest swietna :) merchewka tez myslalam o tym aparacie swietna sprawa ale ze nadia ma sie niemieckiego uczyc to dostala tego tableta :) polisia myslalam ze twoi synkowie sa starsi fajna roznica wieku u mnie nadia tez miala prawie 3 lata jaksie colin urodzil :) boze mialam cos pisacale mam okropna skleroze;/ nuska kciuki za jutro !!!!:):)))) milego wieczoru wszystkim

reklama
Do góry