reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej babeczki.
No znalazlam wreszcie spokojna chwlke zeby zobaczyc co u wac.
Siadlam wiec z laptopkiem, maly fika a ja was zaraz poczytam i nadrobie.

Macy dzieki, czuje sie niezle, aczkolwiek ta sennosc chyba zostanie mi juz na zawsze :-) oczywiscie nie mowie tego w formie narzekania bo taka dolegliwosc to nie dolegliwosc, aczkolwiek brak mi sil na cokolwiek. Ciagle odczuwam zmeczenie i sennosc. Mam nadzieje ze to minie po ciazy bo ciezko tak funkcjonowac :/ staram sie zazywac spacerów, łykam witaminy ale mimo to zadna ilosc snu nie jest wystarczajaca. No coz, najwidoczniej takie uroki ;-)
Nuska u mnie tez byl taki spadek, zerknij, niech jutro szybuje w góre!!!!!! &&&

reklama
[FONT=&amp]Araki [/FONT]tak jak mowi[FONT=&amp] Macy[/FONT] u mnie tez Zuza odgrywa WIELKA role w przygotowaniach do narodzin brata. Moj m polecial jej powiedziec jak tylko test ciazowy wyszedl w miare wyrazny :-) dlatego nie udalo sie za dlugo ukryc ciazy przed kimkolwiek. Staram sie ja angazowac we wszystko, wybor imienia, ubranek, kosmetyków dla malenstwa. Nie ma dnia zeby wielokrotnie nie powtorzyla jak bardzo kocha malego, malo tego mowi ze teraz jego a nie nas kocha najbardziej na swiecie, przytula i caluje brzuszek kazdego dnia na dzien dobry i dowidzenia. Z tym ze ona bardzo marzyla o rodzenstwie jeszcze zanim zaszlam w ciaze. Wiem ze wiele moze sie zmienic po porodzie ale narazie bardzo mnie cieszy ten stan. Czasem sie jeszcze zdarzy ze powie ze wolalaby siostrzyczke ale coraz rzadziej, przekonuje ja fakt ze brat bedzie mial inne zabawki a ona bedzie sie mogla bawic nimi dowoli. Ale wyobraz sobie ze zdarzaja sie sytuacje kiedy to idziemy do cioci czy dziadków a oni pytaja jej czy sie juz spakowala bo jak sie urodzi bracoszek to oni ja zabieraja bo rodzice beda miec nowe dziecko. No jak mozna, jak mozna powiedziec cos takiego malemu dziecku? Zero wyobrazni. Pozniej trzeba stokroc tlumaczyc ze tak nie bedzie. Ale tak mnie to wnerwia ze wam mowie.

Daria buziaki urodzinowe dla Nadii!!! Czadowy tort, naprawde super!

Viedzma swietne wiesci, ale sie ciesze! &&&&&&&&

Zakrecona &&& za nowy cykl!
Matik przykro mi :( rowniez &&& za nowy cykl!
Kiraa ja niestety tez nie mialam w zestawie zestawow buforujacych. Sprzedawca nawet nie poinformowal ze to jest niezbedne do jego uzycia no ale coz. Potrezbne Ci sa plyny o ph 7 i 4 a takze plyn do przechowywania elektrod. Moj m zakupil to w jakims sklepie chemicznym. Masz ulotke z instrukcja obslugi?

Pirania zdrówka dla dzieci. Zycze Ci kochana aby zaswiecilo dla Ciebie sloneczko, trzymaj sie :*

Ostatnia edycja:
Dziewczynki tak myślę i patrzę a tu nikt od daaaawna nie wysyłał świeżych fluidków !!!

Elmo ...ślij chłopaczkowe dla Nuuśki ! KONIECZNIE:-D

Piranha
powiem Ci szczerze że ja z moim bratem(starszy 8 lat) "polubiliśmy się" jak już byłam dorosła...miałam chyba te 18 lat ....wcześniej wieczne bójki, przepychanki słowne ! Ale mimo wszystko cały czas wiedziałam że mi brat krzywdy nie pozwoli zrobić ...że w głębi duszy mnie kocha ! I tak pewnego pięknego dzionka pobił mojego chłopaka...bo go zobaczył z jakąś laską jak mu siada na kolana ....od tej pory pokochaliśmy się jak rodzeństwo powinno się kochać !!!

Zatem ślę :-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Piranho, Araki, starsze rodzeństwo jest zazdrosne o nowego członka rodziny na którym, przynajmniej na początku, się skupia cała uwaga. Poza tym trzeba będzie się podzielić rodzicami, zabawkami itp. To jest mniej więcej tak jakby mąż powiedział do żony, że tak bardzo ją kocha, ze sprawi sobie drugą żonę i będzie teraz kochał dwie ;-)Gdy się urodzi drugie dziecko, to pierwszemu trzeba poświęcić więcej czasu niż noworodkowi, choć jest to bardzo trudne.

Piranho, czy w jakim czasie powinien nastąpić wzrost temperatury po/przed owulacją ? Mi się wydaje, ze owulację miałam w nocy z 9 na 10 listopada (szyjka, śluz), a temperatura ani drgnie :no: do tej pory. Testów owulacyjnych nie robiłam.
Jakie suplementy powinnam odstawić po owulacji: Castagnus, wit b, wit c, magnez, acard, żurawinę?
Ja odstawiłam wszystkie oprócz Castagnusa, w tym wit b complex, może za wcześnie?
Kiedy zacząć brać Duphaston, czy w ogóle zacząć, jeśli skoku temperatury nie było.

Dzięki Dziewczyny, utwierdziłam się w przekonaniu że muszę dużo rozmawiać z maluchem :tak: A na zakupy na pewno chętnie ze mną pójdzie, pytał ostatnio czy będziemy kupowali sukienki dla dzidzi :-D Macy, masz rację - muszę pamiętać o odwiedzających, żeby coś dla Wiktorka też przynieśli. Ja tak ostatnio zrobiłam, jak właśnie szłam do tego wujka, kupiłam też coś dla starszaka i widziałam, że był mi wdzięczny... Zdaję sobie sprawę z tego, że to Wiktorkowi będę musiała poświęcić najwięcej czasu po porodzie, dlatego już planuję jak to wykombinować, bo będę rodziła w szpitalu u taty, 350km od Wrocławia. Ale plan jest taki że zabiorę go ze sobą na jakiś tydzień przed terminem, a potem po porodzie też zostanie ze mną, już robię grafik mężowi, rodzicom i teściom, kiedy mają brać wolne :tak: Kurczę, podejrzewam że będzie to mega wyczerpujące, ale dam radę :tak:

araki u mnie tez tak bylo ze jak ktos cos kupil colinowi to nadii jakis drobny prezent dawali i na urodziny tez tak bylo zeby nie stala z boku i bylo jej smutno to tez dostala jakis drobiazg :)

Elmuś lapie ja wszystkie fluuuuidki co do jednego i nie oddam nikomu ! :-):-) wierze zatem w moc spadkow ! :-):laugh2:

Airfix oby jedyne co bedzie to weekendowa malpa :-D Ale nie zalamie sie, co to to nie !

Docia ja nalapie od Elmusia a jak sie kiedys uda, to wysle swoje do Ciebie kurierem :-) Ja nie moge tyle myslec o tych spadkach i wzrostach bo potem w nocy spac nie moge i tylko sie sama na siebie wsciekam ze temperatura zaburzona bedzie :angry:

araki na pewno dasz rade, nie ma innej opcji ! :tak: Ola powiedziala do mnie ostatnio - Mama a Ty juz jestes w ciazy ? mowie jej ze jeszcze nie, a ona do mnie - Ale powiesz mi jak bedziesz , i jak juz sie dowiesz czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka to tez mi powiesz prawda ?? Powiedzialam jej ze pewnie. ze powiem, i na pierwsze zakupy pojdziemy razem tylko we dwie ! :happy:

reklama
Nuuśka zostaw mi jednego dorodnego fluidaska od Elmusia....akurat do wiosny go podtuczę ...będzie wielki i silny !!! Podziel się !!!
No no spadki mają MOC !!!
Wiem że łatwo się mówi ale staraj się jak najmniej myśleć o tym wszystkim...wyczyść umysł...oddychaj...hehehehe :-D
A na wiosnę to Ty mnie będziesz strofować i kopać po doopie :-D

Do góry