reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Trzecia !!!
Wstałam o 6 ! Przebrałam Młodą , bo mają jakieś występy i jestem !!!

WITAM WAS
Dzisiaj piątek , piąteczek, piątunio :-D:-D:-D

Miałam wczoraj ciężki wieczór...padłam po 20 ! Tak mnie brzuch bolał że szok-aaaa i na bank się przytrułam...bo M też "przeleciało" ! Tylko my dwoje jedliśmy na kolację "karczek pieczony" taki z foremki....bllllllle...ale już jest lepiej :tak:

Araki GRATULACJE
...na różowo !!! Super !!!

Wiedźma
trzymam &&& , szczerze i mocno życzę żeby wszystko było OK !!!

Ostatnia edycja:
Hej
Dorcia lepiej? Ja już chłopaków odstawiłam i zaraz za duński się biorę.

Piranha testy nadal są dodatnie ale napewno jestem już po owu ,bo mam biały śluz duużo białego sluzu, to chyba znowu jakaś infekcja.:wściekła/y:.

vviedźma czekam na super nowiny i oczywiście&&&&&&&&&&&&&&&&&

Czwarta! A wlasciwie ja bylam pierwsza , bo pisalam po polnocy:-)
nuska taki wychuchany cykl i bedzie z tego wychuchany synus :-D to zbadaj w 8 dpo...

Hejka!

kifsi, niech M bierze identyczne dawki ale niech nie łyka B-50. "Zawracaj" ile chcesz, chętnie pomogę :-)

Kiraa, u mnie tylko progesteron wyszedł wyższy (około 18 ng/ml) ale to po kilku miesiącach łykania B-100. Nie zachodziłam w ciążę przy dawce Duphastonu 1x1, udało się w pierwszym cyklu z dawką 2x1 :-) Mi się wydaje, że długa abstynencja jest lepsza od codziennego osłabiania - długa wstrzemięźliwość też osłabia plemniki (powyżej 7 dni ilość plemników gwałtownie spada, dziewczyny na in-gender stosowały np. 2 tygodnie przerwy w staraniach) a co do codziennych starań to podobno wzrasta testosteron u mężczyzn (co nie jest na rękę przy staraniach o córeczkę). Najlepszy byłby jeden złoty strzał w O+12 ale ciężko się wcelować ;-)

Nuuuśka, odstaw już koniecznie potas, on miał przyspieszyć plemniki Y :-), teraz tylko łykaj suplementy pomagające w implantacji (łykasz też koenzym Q10?) i dbaj o glukozę bo w ubogim w nią środowisku chłopięcy zarodek może nie rozwinąć się do blastocysty. WOW, jaki skok na wykresie!!! Ten ból być może wynikał z tego, że po owulacji wzrasta prolaktyna, być może teraz jest niższa a za to progesteron wyższy? :-)

krystianmartin, u mnie taki śluz robił się już kilka-kilkanaście godzin przed owulacją ...co było mi na rękę w staraniach o córeczkę :-)

Piranha to może jeszcze jestem przed owu? Ale nie sądzę.Wiesz myślałam , że jak zrobię progesteron to od razu wezmę wyniki do gina, ale niestety czeka się kilka dni. Więc jak zrobię 7 dpo to i tak nie wezmę ich ze sobą, bo to wychodzi 14 a wizyta 15 listopada.
A propos znalazłam wyniki z lutego
estradiol 50,98 pg/ml
fsh 5,37 mlU/ml
LH 3,44 mlU/ml
prodesteron 22dc 9,71 ng/ml
prolaktyna na czczo10,79 ng/ml
po obci 113ng/ml

Gin kazał powtórzyć prolaktynę

Piranju
czyli u Ciebie moglo byc tak, ze biorac 1x1 duphastonu zachodzilas w ciaze, ale ze progesteron i tak byl niski zarodek obumieral? Ja synkiem zaszlam tez przy 2x1.... Hm ciekawe...
co do abstynencji 2 tyg, chyba bedzie to nieosiagalne ze strony mojego M :baffled:.... Kurcze czyli jesli np serduszka bylyby w 5 dc, 8, 10 12 dc, to po 5 tym nic nie musze robic w sensie sylku i zakwaszania..... Tylko po 10 tym dniu i 12 stym? Kurcze metlik i strach..... Leki tzn ta lukrecja dla M jeszcze nie doszly.... Moze spisac ten cykl na straty i starac sie dopiero jak M obnizy sie testosteron.... I podniesie estrogen...

krystianmartin ja dzis dobrze spalam i wstalam wczesnie, ale nie pisalam co by na gluuupa nie wyjsc ! :-D jutro za to bede spac, wiec masz szanse mnie wyprzedzic :-)

piranha dobrze Kochana, potas w takim razie odstawiam. Staram sie dbac caly czas o wysoki poziom glukozy, jem sniadanka, nie dopuszczam do uczucia glodu - obcykalam sie juz od A do Z :-) nie wiem jak to jest z tymi bolami, ale jak mnie jajniki rtwaly to jeden Bog wie ! :zawstydzona/y: dzis juz lepiej, a temperatura mnie zdziwila, toz to na prawde wychuchany cykl i doslownie i w przenosni :D a co z tym moim progesteronem ? myslisz zeby badac czy nie ?

kiraa ja to codziennie przed snem chucham na termometr zeby juz sie nie przytykal wiecej ! :-D

Dorcia łooooooooooo boziu to co to za karczek !! lepiej Ci juz ???

reklama
Do góry