reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha jeszcze mam pytanie :)

Co bys zaproponowała z suplementów na mozna powiedziec poczatek staran??
Dodam ze biore kwas foliowy a mąż androvit i selen.
Mąż pil witamine C 1000 bo ma aglutynacje 60 a norma jest wlasnie do 60.

reklama
Ja Wam dziewczyny powiem że mnie kusi strasznie na jakies staranka
Kurcze perspektywa czekania jeszcze ze 4 miesiące jest straszna ….
I co tu robić … w sumie tyle czasu miałam tego polipa i jakos funkcjonuję, doskwiera mi katar w jednej dziurce ale nie boli mnie to,….
Poki co mam jeszcze sterydy do nosa na obkurczenie tego, ale czy sterydy można do nosa brac w ciąży?

anias, ale chodzi Ci o suplementy zwiększające płodność czy szanse na córkę?

maggie
, oj nie dziwie Ci się, tym bardziej, że ja z gatunku tych niecierpliwych ;-) Niektóre sterydy można zażywać w ciąży a niektóre nie, na pewno zaznaczone jest to w ulotce. Sterydy same w sobie podobno sprzyjają synkowi, oczywiście to tylko jakiś niewielki ułamek w obliczu innych czynników.

krystianmartin, ja bym zrobiła test dla własnego spokoju.

Piranha chodzi mi o zwiekszajace płodnosc bez wzgledu na plec :p dla mnie i meza. A i dodam jeszcze ze zaczelam brac olej z wiesiolka od wczoraj (1dc) 2x2 kapsulki, taka ilosc wystarczy?

Cześć, witam się słonecznie, trochę z biegu.
Córa ma jest dzisiaj u koleżanki robią Halloween, więc popołudnie całe dla mnie. Przy okazji dowiedziałam się od nich jak zrobić sztuczną krew (miód, woda, mąka, czerwony barwnik spożywczy).
Elmo jeśli chodzi o kurtkę to jest ona używana, ale dziewczyna pisała, że nosiła ją jako drugą i założyła kilka razy, więc jest jak nowa, no zobaczymy. Szukałam tej kurtki na allegro ale zawsze były licytacje i ceny kończyły się w granicach 130 zł, natomiast tutaj była opcja kup teraz więc nie zastanawiałam się. Archiwalne: Piękna puchowa kurtka ciążowa H&M (L) na wiatr, deszcz i śnieg Kraków • Tablica.pl
Co do picia kawy, to kiedyś skarżyłam się u lekarza na zmęczenie z powodu niskiego ciśnienia, powiedział że można pić kawę, nawet dwie słabe dziennie. Piję 1 dziennie, rozpuszczalną aktualnie Nescaffe, z cukrem i mlekiem. Chyba nie mogłabym się jej wyzbyć. Nawet na początku ciąży do 3 mca, kiedy miałam straszne mdłości i nie mogłam pić zwykłej kawy, piłam zbożową Nestle Ricore. Podobno kawa wymywa magnez z organizmu, a jak wiadomo dieta chłopczykowa i tak była uboga w ten pierwiastek, ale ja biorę witaminy i dodatkowo magnezin w tabletkach (lekarz zalecił mi brać na częste bóle głowy w ciąży, dodatkowo chroni on przed przedwczesnymi skurczami macicy).
Daria właśnie wczoraj kupiłam oliwkę Johnson&Johnson w żelu o zapachu kwiatowym, nawet fajna, nie spływa, używam na mokre ciało.
Polisia - buziak!
Nuuuśka -Piranha- piękny plan działania! Musi z tego być syncio.
Nuuśka aby wzmocnić żołnierzyki mąż niech bierze Żeń-szeń i lkarnitynę, a na pół godziny przed starankami niech wypije kawę, to da im kopa.
Dziewczyny, czy w ciąży wypadają/wypadły Wam włosy? Mam ten problem, zastanawiam się, może zmienić tabletki, biorę Falvit Mama.

piranha nów...a to dobrze czy zle ? Przed wyjsciem z domu robilam tescior - jedna tlusta krecha :dry:zaczynam podejrzewac tez,ze ten cykl moze byc bezowulacyjny , chyba wynika to z faktu ze nigdy nie mialam owulki pozniej niz w 18dc a tu szykuje sie na pewno jeszcze conajmniej jeden - dwa dni :blink:

Airfix nie martw sie tym tsh - ja teraz przeszlam za rada internisty na branie Euthyrox-u po 3/4 tabletki na dzien, w przyszlym tygodniu mam zejsc do polowki, potem zbadac tsh, w efekcie koncowym chcaialbym poprzestac na 1/4 tabletki ale co z tego wyjdzie ? nie wiem zobaczymy.

oczy niebieskie l-karnityne bierze caly czas, tak jak i l-arginine, o kawie slyszalam, jak i o szklance coca coli - podobno rowniez daje kopa zolnierzom :blink:
a co do kurteczki - sliczna, zawsze mi sie takie podobaly, i kupilam rok temu wlasnie na allegro,ale troszke krotsza. W tym roku musze tylko w buty sie zaopatrzec :blink:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny,
Piranho, dzisiaj byłam u gina, pokazałam jej wynik progesteronu a ona stwierdziła, ze jest bardzo dobry :wściekła/y:
Dopiero jak zaczęłam narzekać na krótką fazę lutealną i sugerować, ze jednak chciałabym aby przepisała mi duphaston, zrobiła to z wielką łaską i dodała, że prędzej sobie nim zaszkodzę gdyż na pewno nie wezmę go w odpowiednim czasie :no:
Kazała zacząć brać po jednej tabletce dobę po skoku temperatury (który wg. niej występuje zawsze PO owulacji)
MUSZĘ ZMIENIĆ GINEKOLOGA!!!

Nuuuśka, trzymam kciuki!!!

reklama
Annette dziekuje Ci bardzo :* ja rowniez trzymam za Ciebie kciuki kochana Ty zaraz juz czekasz na @ ?? dobrze pamietam ??
Co do ginekologow, eh chyba na prawde ciezko znalezc jednego sensownego. Zawsze mowie, ze gdyby zlaczyc ich w calosc to bylby ideal, a tak ? zawsze jest jakies ale, bo albo patrza tylko na kase, albo zwyczajnie sa kompletnie niekompetentni w tym co robia i w jaki sposob stawiaja diagnozy..:no:

edit. 21.13.
piranha po powrocie z pracy zrobilam tescior i cos Nam sie juz pomalutku zaczyna objawiac :) krecha jest bardzo slaba, ale ewidentnie raz jeszcze taka jak poprzednia ( w sensie grubosci ), za to pierwsza az brunatna, wiec jutro okolo 12 zrobie ponownie test, zeby znowu nie byl zafalszowany, i mam nadzieje, ze bedzie juz bardziej widoczna :tak: bede na biezaco informowac, ale licze, ze owu przywita Nas pojutrze ( i dobrze,bo caly weekend jestesmy sami :-))Estrofem bralam jeszcze dzis, jutro tez wezme, a Ty w miare mozliwosci zagladaj :*

Milego wieczoru Wam :*

LISTOPAD 2013

Kiraa - termin @ 05.11 ( 2 cykl starań )
Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @17.11 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 21.11 ( 19 miesiąc starań )

gorgusia - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Do góry