reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha jeszcze mam pytanie :)

Co bys zaproponowała z suplementów na mozna powiedziec poczatek staran??
Dodam ze biore kwas foliowy a mąż androvit i selen.
Mąż pil witamine C 1000 bo ma aglutynacje 60 a norma jest wlasnie do 60.

reklama
Ja Wam dziewczyny powiem że mnie kusi strasznie na jakies staranka
Kurcze perspektywa czekania jeszcze ze 4 miesiące jest straszna ….
I co tu robić … w sumie tyle czasu miałam tego polipa i jakos funkcjonuję, doskwiera mi katar w jednej dziurce ale nie boli mnie to,….
Poki co mam jeszcze sterydy do nosa na obkurczenie tego, ale czy sterydy można do nosa brac w ciąży?

anias, ale chodzi Ci o suplementy zwiększające płodność czy szanse na córkę?

maggie
, oj nie dziwie Ci się, tym bardziej, że ja z gatunku tych niecierpliwych ;-) Niektóre sterydy można zażywać w ciąży a niektóre nie, na pewno zaznaczone jest to w ulotce. Sterydy same w sobie podobno sprzyjają synkowi, oczywiście to tylko jakiś niewielki ułamek w obliczu innych czynników.

krystianmartin, ja bym zrobiła test dla własnego spokoju.

Piranha chodzi mi o zwiekszajace płodnosc bez wzgledu na plec :p dla mnie i meza. A i dodam jeszcze ze zaczelam brac olej z wiesiolka od wczoraj (1dc) 2x2 kapsulki, taka ilosc wystarczy?

Cześć, witam się słonecznie, trochę z biegu.
Córa ma jest dzisiaj u koleżanki robią Halloween, więc popołudnie całe dla mnie. Przy okazji dowiedziałam się od nich jak zrobić sztuczną krew (miód, woda, mąka, czerwony barwnik spożywczy).
Elmo jeśli chodzi o kurtkę to jest ona używana, ale dziewczyna pisała, że nosiła ją jako drugą i założyła kilka razy, więc jest jak nowa, no zobaczymy. Szukałam tej kurtki na allegro ale zawsze były licytacje i ceny kończyły się w granicach 130 zł, natomiast tutaj była opcja kup teraz więc nie zastanawiałam się. Archiwalne: Piękna puchowa kurtka ciążowa H&M (L) na wiatr, deszcz i śnieg Kraków • Tablica.pl
Co do picia kawy, to kiedyś skarżyłam się u lekarza na zmęczenie z powodu niskiego ciśnienia, powiedział że można pić kawę, nawet dwie słabe dziennie. Piję 1 dziennie, rozpuszczalną aktualnie Nescaffe, z cukrem i mlekiem. Chyba nie mogłabym się jej wyzbyć. Nawet na początku ciąży do 3 mca, kiedy miałam straszne mdłości i nie mogłam pić zwykłej kawy, piłam zbożową Nestle Ricore. Podobno kawa wymywa magnez z organizmu, a jak wiadomo dieta chłopczykowa i tak była uboga w ten pierwiastek, ale ja biorę witaminy i dodatkowo magnezin w tabletkach (lekarz zalecił mi brać na częste bóle głowy w ciąży, dodatkowo chroni on przed przedwczesnymi skurczami macicy).
Daria właśnie wczoraj kupiłam oliwkę Johnson&Johnson w żelu o zapachu kwiatowym, nawet fajna, nie spływa, używam na mokre ciało.
Polisia - buziak!
Nuuuśka -Piranha- piękny plan działania! Musi z tego być syncio.
Nuuśka aby wzmocnić żołnierzyki mąż niech bierze Żeń-szeń i lkarnitynę, a na pół godziny przed starankami niech wypije kawę, to da im kopa.
Dziewczyny, czy w ciąży wypadają/wypadły Wam włosy? Mam ten problem, zastanawiam się, może zmienić tabletki, biorę Falvit Mama.

piranha nów...a to dobrze czy zle ? Przed wyjsciem z domu robilam tescior - jedna tlusta krecha :dry:zaczynam podejrzewac tez,ze ten cykl moze byc bezowulacyjny , chyba wynika to z faktu ze nigdy nie mialam owulki pozniej niz w 18dc a tu szykuje sie na pewno jeszcze conajmniej jeden - dwa dni :blink:

Airfix nie martw sie tym tsh - ja teraz przeszlam za rada internisty na branie Euthyrox-u po 3/4 tabletki na dzien, w przyszlym tygodniu mam zejsc do polowki, potem zbadac tsh, w efekcie koncowym chcaialbym poprzestac na 1/4 tabletki ale co z tego wyjdzie ? nie wiem zobaczymy.

oczy niebieskie l-karnityne bierze caly czas, tak jak i l-arginine, o kawie slyszalam, jak i o szklance coca coli - podobno rowniez daje kopa zolnierzom :blink:
a co do kurteczki - sliczna, zawsze mi sie takie podobaly, i kupilam rok temu wlasnie na allegro,ale troszke krotsza. W tym roku musze tylko w buty sie zaopatrzec :blink:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny,
Piranho, dzisiaj byłam u gina, pokazałam jej wynik progesteronu a ona stwierdziła, ze jest bardzo dobry :wściekła/y:
Dopiero jak zaczęłam narzekać na krótką fazę lutealną i sugerować, ze jednak chciałabym aby przepisała mi duphaston, zrobiła to z wielką łaską i dodała, że prędzej sobie nim zaszkodzę gdyż na pewno nie wezmę go w odpowiednim czasie :no:
Kazała zacząć brać po jednej tabletce dobę po skoku temperatury (który wg. niej występuje zawsze PO owulacji)
MUSZĘ ZMIENIĆ GINEKOLOGA!!!

Nuuuśka, trzymam kciuki!!!

reklama
Annette dziekuje Ci bardzo :* ja rowniez trzymam za Ciebie kciuki kochana Ty zaraz juz czekasz na @ ?? dobrze pamietam ??
Co do ginekologow, eh chyba na prawde ciezko znalezc jednego sensownego. Zawsze mowie, ze gdyby zlaczyc ich w calosc to bylby ideal, a tak ? zawsze jest jakies ale, bo albo patrza tylko na kase, albo zwyczajnie sa kompletnie niekompetentni w tym co robia i w jaki sposob stawiaja diagnozy..:no:

edit. 21.13.
piranha po powrocie z pracy zrobilam tescior i cos Nam sie juz pomalutku zaczyna objawiac :) krecha jest bardzo slaba, ale ewidentnie raz jeszcze taka jak poprzednia ( w sensie grubosci ), za to pierwsza az brunatna, wiec jutro okolo 12 zrobie ponownie test, zeby znowu nie byl zafalszowany, i mam nadzieje, ze bedzie juz bardziej widoczna :tak: bede na biezaco informowac, ale licze, ze owu przywita Nas pojutrze ( i dobrze,bo caly weekend jestesmy sami :-))Estrofem bralam jeszcze dzis, jutro tez wezme, a Ty w miare mozliwosci zagladaj :*

Milego wieczoru Wam :*

LISTOPAD 2013

Kiraa - termin @ 05.11 ( 2 cykl starań )
Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @17.11 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 21.11 ( 19 miesiąc starań )

gorgusia - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Do góry