reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Krystianmartin to w takim razie trzymam za Ciebie mocno kciuki, to mówisz że będziesz w sylwestra działać
Nuuuśka &&&&&& w kolorze blue
Piranho, tak przedszkole zmienia dzieci na plus super że Krzyś się szybko zaaklimatyzował, widocznie taki kontakt z rówieśnikami jest mu potrzebny i mu służy. I początki ma super. Mój Wiktorek pierwszy tydzień miał masakrę, uciekał do wyjścia musiałam go na siłę płaczącego do sali wnosić także u Was jest naprawdę super pod tym względem

reklama
Piranha to super ze Krzysiowi sie podoba w,Przedszkolu i ze jest tam uśmiechnięty Usmiech na twarzy dziecka jest wspaniala rzecza :-) Trzyma kciuki zeby bylo dak dalej
Nuuska ja tez trzymam kciuki zeby ten cykl byl dla Ciebie szczęśliwy. A w listopadzie trzymaj za mnie :-)
Wczoraj z moim K kupilismy mojej siostrzenicy na imieniny projektor w kształcie żółwia(maskotka) ktory rzuca gwiazdki na sufit lub ścianę. Gwiazdki moga miec 4 koloru ;-)
Miłego dnia

krystianmartin no rośnie tempka ale wierz mi to nie koniecznie musi coś znaczyć bo i we wcześniejszych rosło ni nic nie było :cool2:
ale nie powiem ze dodatkowo Wasz entuzjazm upewnia mnie że może jednak ,

Pirania też tak podejrzewam że w sobotę , to może się wstrzeliliśmy z rana :-)
bo w zeszłym cyklu też tak wyglądało ale wydaje mi się że o 4 dni szybciej przyszła @ i to by tłumaczyło wszystko
to mój zeszły cykl od owu zawsze mija 16dni i na 17 mam @ a tu

Niuśka no to do roboty , a powiedz mi czemu ty takie odstępy stosujesz? żeby były dojrzałe te męskie tak? a Elmo też tak robiła? ja myślę ze ta soda to da Ci chłopaczka i będziesz szczęśliwa jak Elmo
gadam jak potłuczona ale wiecie jak każda chyba ;-) do @ czuję że nie jestem sama ze mam fasoleczkę ;-)
niestety prawda wychodzi inna ale cieszę się tym czasem choć trochę
jak byłam w ostatniej ciąży straconej w 12tyg to przed wizytą żegnałam się z moim pokojem z moim spokojem z moim uczuciem szczęścia , tak się bałam że coś się okaże nie tak na tej wizycie ach i jak tylko włączyła usg i pokazał się obraz to już wiedziałam że koniec dzidzie już nie żyła a mąż siedział na kanapie i czekał żeby zobaczyć fikającą dzidzię
straszne to było
dobra dziewczyny nie smęcę więcej
a oglądacie taki kanał TLC jest tam o parach przechodzących przez in vitro , bardzo ciekawy program polecam
ja oglądam na takiej stronie weeb.tv ok 15zł na miesiąc i mam dostęp do wszystkich programów polecam, kurka jak reklama ale jak ktoś jest za granicą to wie jak brakuje polskiej tv :tak:

Ostatnia edycja:
Matik bo taki jest plan dzialania piranhy, Elmo zreszta tez, bo pisala ostatnio ze staranka miala co 4 dni, a przed finalowymi starankami byly 3 dni odstepu:happy2: W poradniku jaki mam od dziewczyn jest nawet tlustym drukiem napisane ze liczebnosc plemnikow jest najwieksza pomiedzy 2 a 6 dniem powstrzymywania sie od wspolzycia, przy czym 4 dnia ich liczba jest najwyzsza a 7 dnia zas drastycznie spada. Piranha zalecila takie staranka wiec jako pilna uczennica stosuje sie do wszystkiego i jak na razie dobrze sie uklada, swoja droga oslabianie plemnikow Ł. przez codziennie przytulanki jak wczesniej robilam bylo totalnie bez sensu, teraz to wiem :blink:
trzymam mocno za Ciebie kciuki kochana, musi sie udac w tym cyklu :**

Nuuuska trzymam kciuki za tego Twojego wymarzonego chłopczyka :) Z takimi przygotowaniami nie ma cienia wątpliwości że się uda :)

Ja dziś rozpacz od rana ;((( :-( dopiero @ mi się skończyła 12 dni temu i dziś mam od nowa ;(( cykl 17dniowy był i oczywiście bez owulacji. Co ja mam zrobić? Nigdy tak nie było.
Wczoraj byłam tak zdesperowana że powiedziałam że mam dość tych lekarzy i tego wszystkiego, że nie będe nawet brac leków na tarczyce, bo po co skoro mam nadczynnosc polekową i oczywiście w swoim akcie szaleństwa żeby nie być gołosłownym nie wziełam tej tabletki, boziu usypiałam cały dzień potem :p dziś już pięknie wziełam :D

Muszę Wam znaleść coś na temat TSH- dogrzebałam się do takiego czeguś ciekawego ostatnio-ale gdzie to teraz nie pamiętam-ale chodziło o to-ze TSH dla osób zdrowych i starajacych się o ciąże powinno być w granicach normy, a tylko u osób z Hashimoto powinno najlepiej być w granicach 1-1,5, z uwagi że im wyższe TSH tym na pewno jest wiecej przeciwciał które mogą utrudniać zajście w ciąże i utrzymanie w ogole ciąży. Muszę podrążyć temat, a najlepiej spytać lekarza.

reklama
krystianmartin, według mnie to bardzo dobry pomysł by pójść na wizytę w okolicy owulki. Gratulacje dla koleżanki! :-) Powiem Ci, że czasem nachodzi mnie smutek, że nie doświadczę już cudu rosnącego we mnie życia i cudu narodzin, będę za to Wam z całego serca kibicować :-)

Nuuuska, czyli to nie były piki LH a jakieś podchwytliwe, zdradliwe zmyłki :-D (u niektórych dziewczyn takie testy są pozytywne ale to sprawa indywidualna), faktycznie na tamtym zdjęciu krecha była mega mocna więc przyjmijmy, że dopiero taki test jest u Ciebie pozytywny a pseudopiki już nam oczu nie zamydlą :-) Ja tam bym jeszcze dziś i jutro wzięła Estrofem - estrogeny przy staraniach o synka są Ci na rękę a może endo jeszcze bardziej się utuczy :-) Co do glukozy - łącz węglowodany z proteinami (np. mięso + ziemniaki), nie rób dużych odstępów pomiędzy posiłkami i nie dopuszczaj do uczucia głodu. Tak zerknęłam na kalendarz i wstrzelisz się prosto w nów - dbaj więc tym bardziej o wysokie pH i dużą obecność jonów dodatnich.

maggie, ja to za miękka jestem i gdyby Krzyś płakał i uciekał to sama bym się rozryczała i zabrała go do domu, całe więc szczęście, że polubił przedszkole od 1 dnia (oby mu się nie odwidziało ;-)), on strasznie spragniony jest inności, wyjść z domu, kontaktu z ludźmi.

Matik, to musiało być straszne, aż łzy mi do oczu napłynęły, na pewno los Ci to z nawiązką niebawem wynagrodzi. Co do odstępu jaki stosuje Nuuuśka - zwiększa on nie tylko szanse na synka ale też na ciążę.

Do góry