reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dobry wieczor :)

Alescie naskrobaly przez te pare godzin :)

krystianmartin slicznych masz chlopcow na prawde :D Az milo popatrzec :tak: My z Ola startowalismy kiedy byla mala dla zabawy w reklamach ubranek dzieciecych - nawet nie sadzilam jak bardzo jest fotogeniczna, choc nie wiem po kim bo ja na zdjeciach wychodze jak jedna wielka plama z rekami i nogami :-D

vviedźma hahaha ze co ze ja i blizniaki ??? taaaaaa to mi Dorcia wciska dwojke chcialam powiedziec !! :laugh2: Jak sie czujesz? Do najblizszej wizytki jeszcze tylko dwa tygodnie, oj zeby bylo widac juz piekne serducho ! :-)

myszka super, ze z dzidzia wszystko ok :) to najwazniejsze. Sesja zdjeciowa mowisz ?? Oj ale bedzie piekna pamiatka ! Odpoczywaj duzo :*

Ana pamietaj ze zawsze bedzie tu czekalo na Ciebie miejsce :-( Uspokoj sie, odpocznij, odizoluj siebie i myslenie, a moze szczescie usmiechnie sie do Was szybciej niz myslisz. Zycze Ci wszystkiego dobrego Kochana, badz silna i zagladaj jak bedziesz miala ochote :blink: Tule Cie mocno i caluje.

Dorcia bryyyy :-)a Ty co, gdzie sie wloczysz ja sie pytam ? Przezylam poniedzialek chcialam powiedziec !! i wcale nie bylo tak zle :-)

piranha usg naprawione, wiec wizytka w srode mam nadzieje bez przeszkod sie obedzie, ale ale .
Wrocilam do domu, zrobilam tescior i co ? zobacz sama. Zdjecie nie jest dobrej jakosci,ale jest, niestety Ł. przy robieniu go ucial mi godzine. Tescior u gory - dzisiejszy, godzina 12.30, na dole godzina 21.00

20131028128.jpg na pewno jeszcze nie moge go potraktowac jako pozytywny, ale wydaje mi sie, ze owu moze byc jutro najdalej pojutrze. I znowu mnie zaskoczyla :confused2: Kiedy powtorzyc test ? rano, w poludnie ? Bo seksowanie rozumiem zostaje wieczorne tak ? Ło jezzzu zbliza sie godzina 0 :-D

maggie a kiedy masz ta wizyte u laryngologa ? mimo wszystko bede trzymac kciuki zeby na razie zabieg nie byl konieczny, choc jak dobrze pomyslec, to z dwojga zlego, gorsze to zebys sie meczyla ciagle przez te zatoki ;/

zakrecona a Ty swiezo po owu ? dobrze widze ? :) poki co temp. pieknie rosnie. Trzymam mocno &&&&&&.

LISTOPAD 2013

Kiraa - termin @ 05.11 ( 2 cykl starań )
Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @17.11 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 21.11 ( 19 miesiąc starań )

gorgusia - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Załączniki

• 20131028128.jpg
    20131028128.jpg
    9,6 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka ja za Ciebie mocno trzymam kciuki w takim razie!!!
Jutro idę do laryngologa ale po antybiotyk bo muszę zaleczyć katar. Za dwa tygodnie mam konsultację w sprawie zabiegu w Grzawie, a potem jeszcze u mnie na miejscu u innego ale to na początku grudnia i zobaczę gdzie dadzą mi szybszy termin zabiegu. Jak pytałam ile kosztuje prywatnie to jakąś metodą endoskopową to 4 tysiące więc muszę zaczekać na termin przez nfz. Jeżeli to ma mi pomóc to mogłabym iść nawet jutro więc co ma być to będzie ....

Piranha i inne dziewczynki jak odnosicie sie do ponizszego cytatu? Bo czytalam ze Piranha unikala kawy, czy cos zle zrozumialam

How To Make A Baby Girl: Drink Coffee
Many scientists believe that consuming coffee during pregnancy or before getting pregnant is not healthy, but the truth is that consumed in proper amounts, this beverage can help one get pregnant with a female baby.

Coffee makes the internal pH more acidic and this is the simplest way to select your baby’s gender naturally: by making sure the pH of your vagina is friendlier to female sperm than to male sperm.

Cytat z How To Get Pregnant With A Girl Baby – 7 Easy Ways

Hej
Kiraa dla mnie z tą kawą to super wiadomość:-D. zresztą wydaje mi się, że tu wszystko chodzi o pH.
Piranha dziwna ta moja@. A dzisiejsza temperatura to już w ogóle wybiła mnie z normalności. 37,05 po @?:szok:Miałam 3 dni krwawienia, już wczoraj plamienie a dzisiaj czysty tampon po całej nocy. Gdyby nie skrzepy to bym się jeszcze łudziła:tak:
Ana trzymaj się. Niech spełnią się Twoje marzenia
Nuuuśka a po godzinie zero...... fasolinka malutka a raczej malutki fasolinek czego bardzo Ci życzę
Matik jak tam tempka?

Ostatnia edycja:
Hej hej!

Matik, niektórym kobietom pomaga w zajściu, stwarza środowisko podobne do EWCM, podwyższa pH do optymalnego dla plemników, zawiera odpowiednie suplementy.

myszka, GRATULUJĘ z całego serca! Całkiem spore to Szczęście :-), pamiętam, że synek na tym etapie miał 90 milimetrów z kawałkiem a córcia prawie 11 cm.

Ana, jak fajnie, że napisałaś, myślałam co tam u Ciebie. Mimo wszystko zajrzyj 4 listopada i daj znać co powiedział lekarz, trzymaj się, życzę by spotkały Ciebie w życiu już same dobre rzeczy.

zakręcona, ja dlatego na wszelki wypadek trzymam ważniejsze notatki na innej partycji niż system Windows a na pulpicie mam tylko skrót do nich :-)

Kiraa
, co do szczypania to nie wiem co jest przyczyną, te suplementy obniżają do niskiego pH a takie mniej sprzyja infekcjom. Co do kawy - owszem, kawa zakwasza ale z kolei kofeina sprzyja plemnikom Y, stąd kawa tak naprawdę nie jest dobra ani przy staraniach o synka ani o córcię :-)

Nuuuska, aż ciary mnie przeszły :-), pik LH tuż tuż, mierz teraz jak najczęściej, nawet co 2 godziny jeśli masz tyle testów, mam nadzieję, że nie było piku w nocy (zaobserwuj czy intensywność kreski testowej przyrasta). Trafiłyśmy idealnie rozstawiając serduszka ;-) Czekam na relacje :-D

krystianmartin, faktycznie to dość dziwne, może zrób na wszelki wypadek test? Może progesteron nie zdążył opaść po tamtej ciąży do wartości jakie masz zazwyczaj?

Krzyś właśnie poszedł pierwszy raz do przedszkola, ciekawe jak będzie :-)

Piranha ​Krzyś będzie zadowolony, tylko daj mu czas. Jaki test mam zrobić? Ty jesteś przekonana o ciąży? że była?a może mi się wszystko unormuje i owu będzie szybciej? Czekam na wieści o 3 pudełkach progesteronu. to razem miałabym 5. chyba starczy?

Ostatnia edycja:
Piranha to trzymam kciukaaski za Krzysia...będzie dobrze !!! Mały , wielki człowiek !!!Pierwsze dni mogą być ciężkie ( choć nie muszą) !!!

Nuuśka i jak , i jak ????????? My tu baboo czekamy...jak testy ??? Był pik ????

Krystianmartin &&&&& już niedługo się doczekasz II...zawsze cykle pokręcone kończą się ... fasolką !!!

Dorcia u mnie największym problemem jest dopasowanie owu i M. Dlatego nie wiem czy w tym cyklu mi się uda
Piranha Poradź kochana jak tu z serduszkami zadziałać? M wyjeżdża w niedzielę. Czyli ostatnie przytulasy najlepiej rano w niedzielę? A jakie przerwy? Licząc że od wczoraj jest produkcja nowej :)

Ostatnia edycja:
reklama
krystianmartin, jestem pewna, że to była ciąża ale coś poszło nie tak, wykres wyglądał implantacyjnie, "zaraz" po implantacji wyszła słaba kreska na teście 25 mIU/ml (czyli tym mniej czułym wykrywającym ciążę od poziomu hCG 25 mIU/ml), z tego co pamiętam to powtórzyłaś test tego samego lub kolejnego dnia i również była słaba kreseczka, tempki były podniesione, potem kreska zaczęła blednąć skoro wychodził cień dopiero po 2 godzinach więc prawdopodobnie ciąża się nie utrzymała a hCG zaczęło spadać. Na wszelki wypadek zrobiłabym jednak test skoro ta @ taka krótka a tempka nadal wysoka. 5 opakowań to całkiem duży zapas i na spory okres czasu wystarczy :-) Co do serduszek - najlepiej będzie tak jak napisałaś czyli kolejne rano w niedzielę (po takim odstępie, czyli 4 dniach wstrzemięźliwości, jest najwięcej plemników) :tak:

Do góry