reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam wszystkich :)

marchew sliczna fasolka :)

co do ruchow ja najwczesniej czulam z nadia :)

chce wam powiedziec cos o pomylkach plci :) znajomemu urodzilo sie teraz dziecko do konca nie wiedzili kto mialaa nawet 3d chodzila do gina we wrocku raz byl syn raz corka i tak ciagle;p i zostalo dziecko ktosiem :) urodzila 18 pazdziernika jednak corke :) tu rodzila i chyba do lekarza chodzila http://www.facebook.com/AkademickiSzpitalKliniczny?ref=stream&rf=208638065814876

reklama
maggie kurcze ...:-( nic na razie nie zmieniam, nie ma to tamto, moze uda sie jeszcze zaczac staranka w tym roku. Dopóki nie bedziesz pewna na 100% nic nie zmieniam bo wierze ze bedzie mimo wszystko dobrze i wedlug tego co sobie zaplanowalas :tak::*

piranha haha no tak sie wlasnie zastanawialam, czy to ja juz glupia i czytam co piaty wyraz ze wydawalo mi sie cos innego, czy cos sie pozmienialo :wściekła/y: potas powiedz mi tylko w okresie owulki,po juz odstawic ?
Od dzis wzmacniam napoj sodowy, nie dalam wczoraj rady, strasznie mi dokucza bol glowy po Nim :zawstydzona/y: Testowac czesciej tak tak, ło jesssu starania finalowe ? jak to powaznie zabrzmialo :-D Dzis zle spalam wiec nie biore zbytnio tej temp pod uwage, w nocy sie budzilam i w ogole jakos do bani ta dzisiejsza noc.
Wczoraj wieczorem na tescie pokazywal sie juz cien kreski, ale bardzo slabiutki, wiec nie sadze zeby Nam sie przed sroda owulka wyklula :wściekła/y:
Ale araki miala racje - Boze jaka ja jestem teraz przygotowana, jak na wojne :-D jak przywale to od razu z porzadnego dziala :-D

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @17.11 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 21.11 ( 19 miesiąc starań )
Dorcia - termin @ 23.11 ( 10 cykl starań )
gorgusia - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuśka od razu z dwururki...będzie córcia szczęśliwa z bliźniaków !!! Hehehe !!!
Kurcze baboo jak ja mocno za Ciebie trzymam kciuki...wiem że jak Tobie się uda to i ja mam szansę !!!
Dzisiaj rano rozmawiałam z M i podjęliśmy kolejną decyzję...że odkładamy staranka do kwietnia...ale nie zabezpieczamy się do tego czasu...zastosuję kalendarzyk.
W międzyczasie podkuruje troszkę nereczki,w lutym zbadamy żołnierzyki,a w listopadzie M ma ortopedyczny zabieg i też chłopiny nie wykorzystam. Od stycznia zaczniemy brać suplementy ( choć nie wiem czy ten Fertilman i Fertilcare nie brać cały czas ??? ) Myślałam że będzie mi smutno,że znów odkładamy staranka...ale nie...cieszę się że troszkę odpocznę od tego wszystkiego !!! Naprawdę męczyło mnie to całe planowanie-głównie psychicznie.

Nuuśka przenieś mnie proszę do poczekalni...z datą kwiecień 2014...oczywiście nie zostawię Was ...będę normalnie w miarę możliwości codziennie Was podglądać ! Jutro idę złożyć (ponownie) wszędzie CV...może uda się znaleźć pracę i szybo minie mi to 6 miesięcy ??!!

Muszę zmykać...zaglądnę później :)

Hej hej!

Daria, szok, że wciąż są takie pomyłki, fajna niespodzianka przy porodzie, ja jestem z 18 października :-)

Nuuuśka, po owulce nie bierz już potasu ale zacznij go łykać jak tylko przesyłka dotrze (powinno się łykać od @ do owulacji). Jeśli we wtorek kreska testowa wciąż będzie wciąż bladziutka to zadziałałabym z zabezpieczeniem, ot na wszelki wypadek by o względy komórki jajowej nie walczyły plemniki z większego odstępu ;-) Też miałam dziś fatalną noc.

dorcia taaa blizniaki !! ola Boga to by dopiero byl numer, ale nie nie u Nas w rodzinie nie bylo nigdy chyba blizniat wiec chyba to moje niedoczekanie :rofl2:
smutno mi nie powiem, ze nie bedziemy sie juz razem starac !!! Ale kurde jak ma Wam to pomoc odpoczac psychicznie to nie ma co sie zastanawiac, a moze i przez te 6 miesiecy spotka Was niespodzianka wtedy kiedy nie bedziecie sie tego spodziewac :tak: Tylko kurcze, ja zostalam sama :szok: jedyna siusiakowa my good !!
Tylko obiecaj, ze Nas nie zostawisz tu i bedziesz zagladac, bo inaczej ja sie nie zgadzam na ta poczekalnie :wściekła/y::wściekła/y:! Przyzwyczailam sie do wariatki Dorci i co teraz ? Jestesmy na tym samym etapie, wiec musi sie udac, no musi i koniec kropa ! Ale i tak mi smutno jakos tak...:-( akysz te 6 miesiecy !! Niech aby szybko chociaz przeleci :blink:

piranha a wiec tydzien rozplodowy mnie czeka ahoj przygodo !! :-D

LISTOPAD 2013

Kiraa - termin @ 05.11 ( 2 cykl starań )
Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @17.11 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 21.11 ( 19 miesiąc starań )

gorgusia - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuuśka to ja za Ciebie mocno trzymam kciuki by się udało i kurcze musi się udać nie ma innej opcji z takim wsparciem
Dorcia nie opuszczaj nas
Co do mnie to idę na konsultacje do laryngologa i zobaczę co mi powie, szczerze wpadam ostatnio w depresję, ciągle mi już dokucza ten katar, ból zatok z małymi przerwami, nie da się tak funkcjonować:-(

maggie chyba okres jesienno/zimowy ogolnie sprzyja takim depresjom niestety. Ola bardzo dlugi okres miala katar, pisalam Wam o tym, bol zatok, wszystko zawalone dokumentnie. Nie bylo wiadomo co to, podejrzewano ale moze katar alergiczny ale ja dalej upieralam sie ze na pewno nie, bo to nie byla woda tylko po prostu gesty katar, niezaleznie od pogody. Zrobilismy jej wymaz z noska i okazalo sie, ze ma gronkowca zlocistego, leczylismy go antybiotykiem na ktory byl akurat ten szczep wrazliwy i na razie odpukac jest spokoj, ale na jak dlugo - nie wiem :/
a czy u Ciebie byl pobierany wymaz z nosa ? Czesto przyczyna lezy tam gdzie w ogole nie bierze sie tego pod uwage, moze u Ciebie powodem rowniez jest jakis bakcyl ktory zamieszkal w zatokach ? :cool:

Hej dziewczynki ;-)
Marchewka piękne zdjęcie z USG fasolka idealna szok na prawdę tak szybko i tak wyraźnie widać muszą mieć bardzo dobre usg mega wyraźne , ja jak szłam 4.5 tydzień to mi Dr. ja nic nie widzę masakra wredota jedna i jak poszłam o innej to znalazła ale tak słabiutko było widać nie tak wyraźnie

KreystianMartin trzymam kciuki

No mi pokazuje jednak owu na 12 mimo testu pozytywnego również 13 hmm no ok mi się wydawało że dziś w nocy miałam owu no ale wszystko się okaże jak @ przyjdzie a może tym razem nie ;-)

Brzuszek widać szybciej ja od początku miałam już taki nabrzmiały brzuch że nie mogłam go wciągnąć ale wyglądałam jakbym przytyła a od ok 9tydz to normalnie brzuszek już widać, mam zdjęcie , niestety tylko to mi zostało

Więc na pewno szybciej widać

Buziaczki

Nuuuska piszę z telefonu więc na szybko. Dwa lata temu miałam problemy zatokami długo je leczylam. Wtedy robiłam wymaz i okazalo sie ze mam gronkowca. Wtedy zlikwidowalam go biseptolem. Ale podobno to paskudztwo lubi wracać. Do tego niedrozny nos i katar trwa i trwa

reklama
Nuuśka nadal będę tutaj z Wami...nic się nie zmienia w tej kwestii.
Będę Was informować na bieżąco co u mnie :-D toż to przecież takie interesujące , prawda ??? Nadal z Wami będę się cieszyć z każdych II i smucić z każdej @
W połowie listopada mam wizytę u dietetyka...może uda mi się zrzucić kilka(naście) kilogramków ??? W listopadzie i grudniu mężasty będzie w gipsie ( wprawdzie nie od pasa w dół,ale gips to gips) więc z sexowanka nici.
Już raz miałam zaprzestać staranek...jednak po namowie lekarza nie zrezygnowałam z walki o dzidzię...ale teraz to już decyzja przemyślana i ostateczna !!!
I wiecie co...jakoś mi tak lżej !!!

MIŁEJ NIEDZIELI !!!

Do góry