reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

myszka mnie prawie nigdy nie bola piersi w zadnej ciazy dopiero moze pod koniec przed samym porodem troche je odczuwam ale z kazda ciąża tak samo :) tak samo jedzenie sie u mnie nie sprawdza z nadia slodkie colinem kwasne(ale slodkie tez jadlam ale goroway ogory i kapusta kiszona;p ) teraz slodkie :) i w tej ciazy bym tylko slodkie jadla od rana do wieczora jak nie zjem czegos slodkiego to oszaleje;/

reklama
matik ale ze druga kreska czy tylko jedna ciemna ? :-)

airfix wiem wiem, rozumiem, ze ciezko poradzic cos odnosnie hormonow, bo kazda z Nas jest inna, i inaczej jak slusznie napisalas reagujemy na zazywane leki. Sama jestem zdziwona ze miesiac wystarczyl zeby tsh spadlo, ale teraz nie wiadomo jak postapic zeby nie spadlo nizej bo ostatnie co mi potrzebne teraz to wpadniecie w niedoczynnosc :zawstydzona/y: bede brala jak zasugerowalyscie po pol tabletki dziennie, a w poniedzialek wypytam sie u Nas internisty co o tym sadzi, w srode zachacze tez tym pytaniem gin.
Z czego u Ciebie wzielo sie to ze masz teraz tak duza niedoczynnosc ? tzn chodzi mi o to, czy twoje tsh nie ma juz szans do powrotu na wlasciwy poziom ?

Sprobuje jeszcze raz pokrotce:angry:

Nuuska prosze o zaciagniecie mnie na liste :-D @5.11 cykl staran drugi, choc ciezko to tak okreslic, skoro moj M nie wspolpracuje :confused:

u nas seruszkowanie bylo pozny wieczor 9dc/poranek 10 dc, a owu pozny wieczor 13/ rano 14 dc, i mysle ze d... Blada, ze nie zaskocze, bo za duzy odstep.... Jak myslicie?

Suchajcie, jak to jest z suplementami, czy brac je do owu, czy w fl tez?
czy jest spis wszystkich suplementow dziewczynkowych gdzies tu na watku... I ktore z nich ma brac M?
A diete stosowac caly czas czy tez tylko do owu... Jak to robicie? Dzieki

Piranho, jak będziesz miała chwilkę to zerknij proszę na moje wyniki:
Na 136 (135-145), jestem z siebie dumna, już nie pamiętam jak smakuje śledzik czy ogórek kiszony :rofl2:
K 4.29 (3.60 - 5.50),
Ca 9,06 (8.5-10.8), czy nie za mało?
Mg 2.30 (1.9 - 2.50)
Nie biorę suplementów bo mi po nich niedobrze (Mg) albo bolą nerki i pęcherz (Ca), czyli te wyniki to zasługa diety. Mogę zaryzykować branie suplementów przed owulką, ale ile dni przed zacząć?
Mam jeszcze wynik:
progesteronu (badany 7-8 dni po owulacji),- 11,55 ng/ml
normy: f. folikularna 0.15-1.4
środek cyklu 0.8 - 3
F. lutealna 3.34 - 28.03
Czy nie za mały ten progesteron na dziewczynkę? Biorę B complex 50 mg na dzień już od 3 tyg, zwiększyć do 100? Biorę Castagnus 1 raz dziennie (od 3 tyg). Co jeszcze brać?

Viedzmo - GRATULACJE!!!!!

Nuuuska, soda szybko obniża pH ale jak szybko to nie wiem, zapewne to trochę sprawa indywidualna, najlepiej podpytaj Elmo lub Oczy niebieskie, na pewno wiedzą jak szybko spadało pH po pysznym napoju sodowym :-)

maggie, jak się starałam to jeszcze tego nie wiedziałam ;-) ale owsianka nie jest dobrym pomysłem na śniadanie gdyż to połączenie bogactwa węglowodanów z proteinami - taki posiłek podniesie zatem poziom glukozy dość wysoko a do tego taki poziom utrzyma się dość długo.

myszka, mnie nie bolały ani w jednej ani w drugiej ciąży więc nie pomogę w tej kwestii :-)

Matik, super, no to ja już zaciskam kciuki! &&&&&&&&&&&

Kiraa, spory odstęp, szanse duże nie są (11-15%) ale są, jeśli Twój M ma dobre parametry żołnierzyków to może się udać. Suplementy (oprócz B-100) można brać tylko do owulki, jest lista ale coś mi się pokićkało na BB i jak wejdę na stronę z listą, to zanim zdążę skopiować link to przenosi mnie na ostatnią stronę wątku, nie wiem jak to naprawić więc na pewno ktoś inny poratuje linkiem ...właśnie doczytałam, że zakrecona poratowała :-)

Annette, super wyniki (można powalczyć jeszcze z podbiciem wapnia, super, że sprawdziłaś poszczególne jony!) poza progesteronem, jest dość niski (już nie chodzi nawet o planowanie córeczki ale w ogóle zajście w ciążę i jej utrzymanie :-(), ja bym zwiększyła do 2 x B-50 i wspomagała fazę lutealną Duphastonem / Luteiną.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry