Marchew, tempka nadalw ysoka i ciążowa, duże spadki w ciąży też są bo oprócz progesteronu wzrasta też estrogen a on obniża PTC, hormony produkowane są impulsowo więc mierząc możesz trafić na wyrzut jednego bądź drugiego hormonu. Ja w ciąży zmierzyłam tylko kilka pierwszych temperatur a potem specjalnie przestałam mierzyć by nie stresować się normalnymi przecież spadkami (znając moją wyobraźnię to zaczęłabym sobie coś wmawiać), stres jest wrogiem ciąży, sprawdź poziom bety by się uspikoić i schowaj termometr w najgłębszy kąt szuflady, będzie dobrze, zobaczysz.
Nuuuska, według mnie bardzo dobrze, że Ci go przepisała, i pod kątem ciąży i pod kątem planowania synka. Co do pH to o ile masz duży zapas pasków to mierz najczęściej jak się da by poobserwować o ile podnoszą pH napoje sodowe czy obniżają jakieś posiłki. Przed finalnymi staraniami zadbaj o odpowiednie pH godzinę przed (podobno to bardzo ważne) a po mierz jak najczęściej i pilnuj aż do owulacji.
vviedzma, na pewno wszystko jest w porządku, mi kreski bardzo powoli nabierały intensywności, bardzo wyraźne były chyba dopiero po tygodniu. Zrobiłam sobie kilka dni przerwy w testowaniu, zatestowałam po tych kilku dniach, zobaczyłam dużą róznicę i dałam sobie spokój by się nie stresować. U mnie pierwsze objawy ciąży pojawiły się po 7-8 tygodniu, wcześniej zero absolutne ;-) W jaki sposób zakładasz, że miałabyś 10- dniową FL? Wydłużenie / skrócenie cyklu wynika z wydłużenia / skrócenia pierwszej fazy i przyspieszenia / opóźnienia owulki, jeśli ktoś ma cykle 30-dniowe i 14 dni FL a nagle ma cykl 26-dniowy to najprawdopodobniej owulka była o 4 dni wcześniej jak zazwyczaj. No ja od początku powtarzałam, że u Ciebie owulka była wcześniej
krystianmartin, w ciąży śluz też może być żółty, załatw sobie koniecznie w PL progesteron.
Dorcia, lepiej w 2-3 dc, w ostateczności w 4 dc.