reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wiedźma jak beta będzie piękna to Ty testów już nie rób...bo po co ???

Krystianmartin tak robiłam nawet dzisiaj bo się wystraszyłam że @ sobie poszła ode mnie ... ale jedna krecha !!! Czekam na @ niech już przyłazi !!!

Piranha powiedz mi kochana czy te badania mogę zrobić w 4-5 dc ???

reklama
vviedzma ja robiłam pierwszy test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki i kreska była bladziutka rożowa, na drugi i trzeci dzień dopiero ciemniała. A tłusta to może być po ok tygodniu po terminie miesiączki, kiedy to zwykle mamusie zastanawiają się dlaczego to okres im się spóźnia.
Podobno im bledsza kreseczka w dniu spodz. okresu tym większe szanse na synka, podobno. :-)
Aha i miałam Ci pisać, ale Elmo już tu się produkowała, ale ty ciągle myślisz swoje. Lekarz mi powiedział wyraźnie - jedynym pewnym wyznacznikiem owulacji jest obecność przejrzystego gęstego śluzu bj i u niektórych kobiet bólu. Jeśli dobrze patrzę na twój wykres to takowy był właśnie podczas twoich boboseksów. Spójrz na mój wykres też miałam drugi rzut temperatury 3dni po. I do usg myślałam, że może owu się przesunęła, ale cały czas w głowie miałam ten śluz i to, że ph było idealne. Obserwacja cyklu - enpr.pl
Ponieważ miałaś dietę i podnosiłaś ph, naprawdę są duże szanse, że się uda. No nic, obserwuj się, tylko nie schizuj kobieto małej wiary.
Odbiór :-)

Dorcia podobno najlepiej robic miedzy 2-4dc :* Dzis powtarzalas tescior ? brrrr to niech juz ta @ przychodzi skoro musi :zawstydzona/y: listopad bedzie nasz :-)

marchew a Ty juz nie badz taka madra :wściekła/y::wściekła/y: to go wyrzuce w bezpieczne miejsce ale takie zebys Ty juz wgladu z Nie nie miala :rofl2:wszystko bedzie dobrze mowie Ci :*

vviedźma ty sie nie martw bo nie ma o co zobaczysz :) na 13 masz wizytke u internisty a bete o ktorej odbierasz ? napisz koniecznie co i jak bo bede myslec o Tobie :blink:

Oczy niebieskie boże drogi...:szok::szok: to tak jak u mnie! u mnie jest blada kreska...i ten wykres częściowo podobny,teraz to widzę...i śluz był...i psioche prawie sodą wypaliłam...i od lipca dzień w dzień same ziemnioki i pomidory żarłam!
:szok::szok: czyżby mogło się udać???!!!
:rofl2::rofl2::rofl2: ach jak Ty potrafisz ziarenko nadziei zasiać!!!!!!!!!!! Dzięki!!! ;-)

:-D a taka już byłam spokojna.....pogodzona......a tu znowu myślenica i rozkminianie będzie.

A kiedy najwcześniej test z sody mogę zrobić? I jak on dokładnie przebiega?

odbiór:happy:

edit: beta hcg :-) 78 mIU/ml :rofl2: 2 tydzień ciąży!

Ostatnia edycja:
Marchew Ty nie mierz temperatury ani szyjki bo się niepotrzebnie stresujesz
Wiedźma będzie ok zobaczysz
Ana mi lekarz powiedział że tak się zdarza i nie ma mamy na to wpływu, chociaż w tej chwili żadne słowa nie ukoją bólu niestety ...Na to trzeba czasu, ale masz już jedno dzieciątko i dla niego warto teraz się poświęcić a reszta przyjdzie z czasem

Marchew, tempka nadalw ysoka i ciążowa, duże spadki w ciąży też są bo oprócz progesteronu wzrasta też estrogen a on obniża PTC, hormony produkowane są impulsowo więc mierząc możesz trafić na wyrzut jednego bądź drugiego hormonu. Ja w ciąży zmierzyłam tylko kilka pierwszych temperatur a potem specjalnie przestałam mierzyć by nie stresować się normalnymi przecież spadkami (znając moją wyobraźnię to zaczęłabym sobie coś wmawiać), stres jest wrogiem ciąży, sprawdź poziom bety by się uspikoić i schowaj termometr w najgłębszy kąt szuflady, będzie dobrze, zobaczysz.

Nuuuska, według mnie bardzo dobrze, że Ci go przepisała, i pod kątem ciąży i pod kątem planowania synka. Co do pH to o ile masz duży zapas pasków to mierz najczęściej jak się da by poobserwować o ile podnoszą pH napoje sodowe czy obniżają jakieś posiłki. Przed finalnymi staraniami zadbaj o odpowiednie pH godzinę przed (podobno to bardzo ważne) a po mierz jak najczęściej i pilnuj aż do owulacji.

vviedzma, na pewno wszystko jest w porządku, mi kreski bardzo powoli nabierały intensywności, bardzo wyraźne były chyba dopiero po tygodniu. Zrobiłam sobie kilka dni przerwy w testowaniu, zatestowałam po tych kilku dniach, zobaczyłam dużą róznicę i dałam sobie spokój by się nie stresować. U mnie pierwsze objawy ciąży pojawiły się po 7-8 tygodniu, wcześniej zero absolutne ;-) W jaki sposób zakładasz, że miałabyś 10- dniową FL? Wydłużenie / skrócenie cyklu wynika z wydłużenia / skrócenia pierwszej fazy i przyspieszenia / opóźnienia owulki, jeśli ktoś ma cykle 30-dniowe i 14 dni FL a nagle ma cykl 26-dniowy to najprawdopodobniej owulka była o 4 dni wcześniej jak zazwyczaj. No ja od początku powtarzałam, że u Ciebie owulka była wcześniej :tak:

krystianmartin, w ciąży śluz też może być żółty, załatw sobie koniecznie w PL progesteron.

Dorcia, lepiej w 2-3 dc, w ostateczności w 4 dc.

vviedżma, super beta, juuuupiiii! Na podstawie obserwacji szyjki i śluzu to owulka pasuje w 12 dc, potwierdziła to beta bo to wynik idealny dla 14 dpo, zerknij choćby tutaj hCG Level in Early Pregnancy | BabyMed.com, beta dla 4w+0d (czyli dla dokładnie 2-tygodniowego zarodka) to 50-100 mIU/ml. Wszystko zatem potwierdza, że wstrzeliliście się idealnie z działaniami :)

reklama
Marchewka zadzwoń do lekarza czy możesz progesteron brać i nie mierz tempki , ja jak poroniłam w 7 tyg to tempka cały czas 37 był więc bez zmian a i wiedza temp. w niczym już nie pomoże więc ją odpuść

Ana kurka dziwię się ze do szpitala nie pojechałaś ja jak miałam krwawienie to pojechaliśmy od razu do szpitala

wiedzma GRATULUJĘ

zaciążonym mówię uspokójcie się przecież macie fasolki teraz spokój :tak:
teraz to My starające się wkurzamy !!! :-)

niuśka poprawiłam te wpisy staranek ale widzę ze sobie nie zmieniłaś ja mam @ planowaną na 09/10.11.

Ostatnia edycja:
Do góry