reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

elmo to ja mam tak samo chirurgicznie do usuniecia jedne zab w pl 400zl a tu w de za darmo:) dlatego nie chce isc bo jak slyszalam o tym dlucie i szwach to mi sie odechcialo ;p
nuska to mi ten jeden wlasnie wyszedl z taka dziura ze masakra i on tak boli;/

reklama
Daria, ja miałam chirurgicznie usuwane jednocześnie 2 ósemki (lekarze proponowali rozbić to na 2 zabiegi ale ja chciałam szybciej mieć to z głowy ;-)), sam zabieg bezbolesny, trochę niestety opuchlizny i znośnego bólu po ale do przeżycia :-)

Wklejam raz jeszcze tabelkę, mamawczesniaka po głębszej analizie poprosiła by zmienić jej na 3 czynniki, postanowiłam też pogrubioną czcionką zaznaczyć dziewczyny, które spełniły 6 i 7 czynników, dajcie znać jeśli Wasi M nie stosowali diety lub nie łykali suplementów, spróbuję położyć spać Kaję, do zobaczenia potem :biggrin2:

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1
Piranha
dziewczynka
6
TAK
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK
3
Nullka
dziewczynka
6
TAK
4​
Ann29​
dziewczynka
4​
TAK
5​
Truskafffka​
dziewczynka
4​
TAK
6
Magda_z_uk
chłopiec
6
TAK
7​
Czarna​
chłopiec
3​
TAK
8
Elmo
chłopiec
7
TAK
9
Ewelin
dziewczynka
6
TAK
10​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
3​
NIE
11​
Polisia​
dziewczynka
5​
12​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
13​
Myszka281​
dziewczynka
3​
Dotychczasowa skuteczność 90%​

Myfanwy, w sumie dobrze by było dodać jeszcze jedną kolumnę i zapisywać jakie dokładnie czynniki były zastosowane by mieć pełny obraz, może potem się tym zajmę. Nie udało mi się położyć Kai, uciekam obiad robić :-)

Przestaje mi sie podobać ta tabelka, bo już nie jest zielona, brrrr. A kolejna ja, rany.
W zasadzie, zgadzam się z tym co napisała Pirania, że płeć jest drugorzędna, ale mam jednak marzenia, więc póki co nimi żyję.
Pirania ja nadal podtrzymuję 5, zresztą to było po mocnej konsultacji z Tobą, bo początkowo mi dawałaś 6 :) ale 5 jest ok, u mnie M jadł to co ja a nawet więcej jogurtów, wręcz hurtowo. Z suplementów to C100.

Zestresowałam się, no nic już nie zmienię, wiem, że zrobiłam wszystko co mogłam i już. Marzyć można :) ale teraz wolę mysleć jak mamawczesniaka, bo podoba mi się takie podejście. Czekam na połówkowe, no chyba, że przez to wszystko nie wytrzymam :)

Marchew ale była słaba tak? Mi wyszła dopiero mocniejsza w 15dpo, ale nadal blada, więc trzymam kciuki

Wklejam nowy prototyp (na czerwono zaznaczam niespełnione czynniki, na zielono spełnione a na pomarańczowo spełnione niecałkowicie, opracuję potem krótki regulamin :-D), proponuję odejmowanie 0,5 punkta za niestosowanie diety i niełykanie suplementów przez M oraz za ewidentnie niesprzyjającą fazę Księżyca (czyli trafienie prosto w nów albo pełnię) :-), tak więc potwierdźcie lub poprawcie swoją punktację a ja w wolnej chwili odszukam starania Truskafffki, Magdy, Ann29, Noemi, Nullki i Czarnej. Będę potem bo Kaja nie zasnęła więc marudna a obiad sam się niestety nie zrobi ;-)

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Punkty za uwzględnione czynniki​
Czy udało się​
1
Piranha
dziewczynka
6
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0
TAK
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK
3
Nullka
dziewczynka
6
TAK
4​
Ann29​
dziewczynka
4​
TAK
5​
Truskafffka​
dziewczynka
4​
TAK
6
Magda_z_uk
chłopiec
6
TAK
7​
Czarna​
chłopiec
3​
TAK
8
Elmo
chłopiec
7
TAK
9
Ewelin
dziewczynka
6
TAK
10​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
3​
NIE
11​
Polisia​
dziewczynka
5​
12​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
13​
Myszka281​
dziewczynka
3​
Dotychczasowa skuteczność 90%
Oznaczenia:
D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji
Kolor zielony – czynnik spełniony całkowicie
Kolor pomarańczowy – czynnik spełniony częściowo (np. odjęte 0,5 za niestosowanie diety lub niełykanie suplementów przez M)
Kolor czerwony – czynnik nieuwzględniony

Ostatnia edycja:
Piranhia i Dziewczyny tak się zastanawiam, może tą tabelkę umieścić w nowym podforum, np. o nazwie "czynniki mające wpływ na płeć dziecka"? Wtedy można tam też umieszczać wszystkie wskazówki odnośnie suplementów, diety, itp. Byłaby to taka ściąga, są dziewczyny, którym nie chce się/nie mają czasu/cierpliwości czytać nawet od 2012 roku naszego forum (chociaż ja tego nie rozumiem albo komuś zależy albo nie, no ale nie nie oceniać).
Z drugiej strony istnieje niebezpieczeństwo, że ruch na naszym forum może się zmniejszyć.
Zostawiam do przemyślenia.

Nie odbierzcie mnie w jakikolwiek sposób źle, ale boję się, że za wszelką cenę teraz ta tabela ma udowodnić, że są lepsze i gorsze, kurcze, przecież każda z nas zrobiła co mogła i jak mogła najlepiej.
Moim ideałem jest Elmo, patrząc na nią pewnie zrobiłam mniej, ale też wiem, że zrobiłam wszystko co mogłam. Czy jak zjadłam dwa-trzy razy przez 3 mc coś niewskazanego (nawet nie tyle zakazanego) to już nie spełniam punktu?
Strasznie mi z tym źle jakoś.
Chętnie dopiszę swoje czynniki, zresztą wypisywałam je wiele razy bo wiem, że komuś mogą się przydać, po prostu nagle nie wiem, może przez te pogrubienia? może po prostu mam hormony ciazowe :) ale jakoś ta tabelka mnie przeraża.

W końcu nigdy nikt nam nie daje 100%, myślę, że spełnienie 7 czynników to 90% i sądzę, że taka informacja zawsze gdzies powinna być, by ktoś się nie rozczarował. Nie wiem :)
Przepraszam, chyba jednak hormony i odbieram to wszystko jakoś emocjonalnie :)
kciuki dziewczyny.

reklama
Oczy niebieskie, ja przeczytalam całe forum od pierwszej strony tak mnie wciagnelo.
Myślę ze co do spełnienia wszystkich czynników nigdy nie ma pewności są dziewczyny co spelnia trzy czynniki i im sie uda.
Polisia u Ciebie może będzie corcia, zdrowe dziecko i tak najważniejsze.

Ostatnia edycja:
Do góry