reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

pirania dzięki
mamawcześniaka wojownik niesamowity na pewno będzie przesilny chłopak i wszystko co ma naj naj naj bo aż takie coś przejść to faktycznie

ja bez zmian @ jest więc nowy sezon mnie czeka

a o tak marchewka zapomniałam :) ty na chłopaka oki

KTO ma TABLETKI na Dziewczynkę ?

Ostatnia edycja:
reklama
Marchew, mi kreski testowe wcale szybko nie ciemniały, potrafiły być w 2 kolejnych dniach takie same. Pamiętam, że któregoś dnia kreska wyszła mi jaśniejsza niż poprzedniego i trochę mnie to zestresowało (a przecież mocz mógł być bardziej rozcieńczony), postanowiłam wtedy, że sprawdzę ostatni raz za kilka dni (była dużo ciemniejsza co mnie uspokoiło) i na tym koniec, nie będę siebie i dzidzi stresować :-) Jeśli chcesz być spokojna to sprawdź przyrost bety w odstępie 48h, na pewno wszystko kochana jest w porządku.

ale ze mnie gapa! mamawcześniaka - gratulacje :-D dokładnie - Twój mąż ma niezłe żołnierzyki :tak:

ktoś się mnie pytał (nie pamiętam już kto) czy satram się o konkretną płeć - tak chciałabym synka... ale w sumie jak będzie dziewczynka też będę się cieszyć - nie wiem jak mąż...:baffled:

annn nie badalam szyjki wiec nie wiem powiedzialam mezowi ze nie umie zrobic dziecka bo testy negatywne i ten w 7-8 tygodniu wyszedl taki bladzioch ze maz dzwonil do obslugi testow czy to pozytywny czy nie :-D

piranha mam jeszcze pytanie odnosnie suplementow czy mozemy sobie je podzielić na rano i popołudnie?:-) i tak jestem dumna z mojego M ponieważ lyka wszystko co mu szykuje. ;-)a musze wam powiedzieć zewcześniej to nawet jak byl chory to niechcial lykac tabletek a teraz bez problemu :-)

hej dziewczynki :*

Wpadlam sie przywitac, bo za niedlugo do pracy.
Ola ma dzis wolne, Dzien Nauczyciela w koncu :) Wiec od rana sie leni w lozku, ale jak moze to czemu nie :)

Ana szkoda ze tu nie ma opcji NIE LUBIE bo bym od razu zaznaczyla :/ Ale czulosc 20 to moze za duza :crazy: sama nie wiem co mam Ci napisac , moge tylko wspolczuc bo sama przezywalam to pare dni temu :/ Czy z Toba jest cos nie tak ??? Nie wolno Ci tak myslec nawet ! Ja wiem ze to ciezkie, ale moze Nam jest dane po prostu dluzej poczekac na dzidziusia ale na pewno sie doczekamy kochana :-( Tule Cie mocno

Matik kurcze wiec jednak @ przyszla....ja nie wiem jak to jest ale normalnie kurde sil juz brakuje :/ A wykres mialas taki piekny :no:

vviedźma super ze w takiej sytuacji macie osobe na ktorej mozecie liczyc, wierze ze wszystko dobrze sie skonczy, przede wszystkim ze malutka szybko wyjdzie 'na prosta' z mowieniem,jest dzielna pewnie jak i mamusia wiec trzymam mocno kciuki zeby bylo dobrze :***
I mam cicha nadzieje, ze ten cykl okaze sie jednak owulacyjny bo to bylby juz pech normalnie :-(

daria no to ja mam dokladnie to samo - jedna wyrosla do polowy i stoi, drugiej wyszla ociupinka, i rosnie w dziaslo malo tego w tej ociupince zrobila mi sie dziura jak na zlosc cholera bo dziur w zebach prawie w ogole nie mialam, boli jak szlak czasem, znajoma dentystka zakladala mi tam lekarstwo do srodka, ale powiedziala ze jak kolejny raz wypadnie , bede musiala isc je w koncu usunac, bo tylko zakazenie moze mi sie tam wdac, nie mowiac o ilosci bakterii w buzi. Ma racje wiem o tym :zawstydzona/y:
A z mezem padlam hahaha :-D:-D

Airfix jesli chcesz go wprowadzic na 3 miesiace to piranha bedzie wiedziala najlepiej, ale wydaje mi sie, ze nie powinnas go wlaczac, bo u mnie wszystko co nie siusiaczkowe musialo isc od razu w odstawke, nawet Witamina C.

zakrecona dziekuje za kciuki :* Za Ciebie tez oczywiscie mocno trzymam. Co do suplementow, to u mnie bylo dokladnie tak samo. Ł. zawsze uwazal, ze jemu to na nic potrzebne, ale od kiedy zaczelismy sie starac na powaznie, teraz jeszcze weszly w to suplementy i dieta chlopczykowa, jestem na prawde z Niego dumna ;D

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )
Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 17.10 chyba ( 5 cykl starań )

Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
zakrecona
- termin @
gorgusia - termin @

krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, jaka długa faza lutealna! Mi się wydaje, że owulka była jednak później a ten skok tempki w 18 dc to od Luteiny, stawiam na 20-21 dc, może wtedy test owulacyjny wyszedłby pozytywny. W przypadku takiego scenariusza (a potwierdza go też duża ilość płynu na monitoringu i okołoowulacyjna grubość endo) o niepowodzeniu w tym cyklu mógł zadecydować za duży odstęp od przytulanek (2-3 dni, to bardzo dziewczynkowy odstęp, do tego plemniki osłabione częstymi serduszkami).

Ostatnia edycja:
Hej babeczki, ale produkcja, nie nadązam ;-)

Mamawczesniaka przede wszystkim wielkie gratulacje zdrowego syneczka. Rzeczywiscie jakis Batman dorwal to Twoje jajeczko :tak: Dziewczyny maja racje, tyle przeszlas w pierwszej ciazy ze pewnie plec dla Ciebie zeszla na drugi plan. A jesli kiedys pojawi sie pragnienie córki to pamietak do trzech razy sztuka ;-) Zycze Ci zdrówka, Tobie i Twojemu dzieciatku, abyscie w spokoju dotrwali do 9 miesiaca.
Kiraa witaj, ja nie dziewczynkowa wiec nie pomoge. Jednak Tak jak radza dziewczyny czytalabym nie od poczatku ale od pojawienia sie Piranii i kopiowala najwazniejsze dla siebie informacje.
Ewelin kurde nieciekawie z tymi Twoimi nogami :baffled: mi tez troche popekaly naczynka na jednej nodze choc nigdy nie mialam czegos takiego. Jakos wytrwamy, juz 6 miesiac niezle nie? :szok: Ja coraz bardziej zastanawiam sie nad kurtka na zime, co by tu wymyslec zeby przechodzic do konca... Wczoraj polazilam po sklepach ale jakos nie mialam weny, ani butów nie upatrzylam ani kurtki. Ale oczywiscie malemu 2 pary gatków zakupiłam :zawstydzona/y: Wczoraj mialam lekkie spiecie na spotkaniu rodzinnym, kiedy Zuza powiedziala ze braciszek bedzie mial na imie Michaś zrobila sie grobowa cisza a miny mieli jakbym chciala zastosowac conajmniej imie Zygfryd wrrrr. Przykro mi sie zrobilo bo tylko mama powiedziala ze to bardzo ladne imie a ja ze naszczescie to ja decyduje o imieniu mojego syna, ja i moj m. Moglam jeszcze dodac ze jak beda miec swoje dzieci to beda sobie wymyslac imiona. Ale siedzi mi to na zoladku :-(
Ana ja wciaz trzymam kciuki &&&&&&&&&
Oczy niebieskie trudno mi powiedziec czy przechodze w tych bluzkach do konca... ze 2-3 miesiace jeszcze raczej tak, wszystko zalezy jak wielki brzuchol mi wywali :baffled: A spodnie rzeczywiscie fajne kupilas, super.

Co ja to jeszcze mialam....
Acha ósemki. Ja jestem chyba jakims ewenementem bo oprócz usuwanych ósemek mialam tez dziewiatke :szok::szok::szok: Ósemki byly lezace i wszystkie te ewenementy byly usuwane chirurgicznie co kosztowalo mnie 2,5 roku temu ponad tysiac zlotych. Trauma na cale zycie :-D Powiem tyle ze znieczulenie bylo w konskiej dawce i piły w ruchu. Najperw musialam wykonac zdjecie szczeki tzw. pantogram. Takze nie wiem, chyba odradzalabym usuwanie tych zebow w ciazy no chyba ze ktos ma je normalne, wyrosniete, widoczne. Bylam u dentysty w tamtym tygodniu i choc lekarz mimo ciazy namawial mnie na znieczulenie bo twierdzil ze mozna, jednak sie nie skusilam i wytrzymalam. Przy ósemkach napewno nie da sie wytrzymac. No a zdjecie rentgenowskie wogole w ciazy odpada a zawsze moze sie okazac ze zab jest jednak gdzies przyrosniety do kosci. Takie moje doswiadczenie. Aczkolwiek napewno ludzie usuwaja i w ciazy i zyja, wiec zalezy od sytuacji.

Ide na zakupy i cos pogotowac.
Milego dnia!

reklama
Do góry