reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej.

Nuuśka dzięki kochana za linka. Juz sobie zamówiłam.:tak: Ja oczywiście planuję dziewczynkę. Już mam trzech facetów w domu więc przydałaby się babeczka, żeby mamusi było raźniej. I fakt uda nam się na pewno. Trzeba w to mocno wierzyć. A powiedz mi ta skleroterapia boli strasznie? bo to chyba coś wstrzykują?? Ja na wiosnę byłam na konsultacji żeby sobie pozamykać kilka naczynek ale nie mogłam bo karmiłam, więc chcę się wybrać w listopadzie.

Dorcia dawaj kop już się nadstawiam:-D Tak serio to chyba z tą dietą będzie najciężej... ale damy radę? Tak damy radę, jak w Bobie budowniczym.

Roszpunka ja z mężem mieszkam już ładnych kilka lat, chociaż czasem chciałabym go spakować i wysłać w kosmos:-) ale tylko czasem, więc musiałaś mnie z kimś pomylić.:tak:

Daria mój jak skończył rok i był mierzony to ok 76 miał więc Twój chłopaczek jest sporawy. Ale ubrania mojemu kupuję na 92:eek: bo też jest dosyć pulchniutki.

Jutro mój dzień. Lecę sobie wypocząć na zakupkach z koleżanką, a mąż zostaje z dzieciakami. Zajrzę do Was jutro wieczorkiem. Buźka. Dobrej nocki.

reklama
Ewelin tak ja pisała Nuuśka naczyniowiec na pewno coś Ci poradzi na pajączki i żylaki, a teraz to na pewno jakieś rajstopy albo pończochy przeciwżylakowe, a leczyć będziesz po porodzie
Matik kto wie może to implantacja, trzymam kciuki
Dziś byliśmy u znajomych którzy mają parkę i mąż pyta jak zrobić córkę a jego kolega mówi mu no jak to - syna w ostatnie płodne dni a córkę w pierwszy płodny;)
Miłego wieczoru i nocki

hej dziewczynki

Dzis siedze w pracy wiec od rana na nogach :confused2:

milla wszystko zalezy od tego kochana kto jaki ma prog bolu ;-) Ale zabieg na prawde da sie przetrzymac, ja porownywalam to do robienia tatuazu :wściekła/y: Tylko dlatego ze u niektorych kobiet skleroterapie robi sie poprzez wstrzykiwanie do zmnienionego obszaru zyly srodka ktory powoduje trwale uszkodzenie tegoz pajaczka, dzieki czemu zmniejsza swoja srednice badz znika cakowicie, a u mnie zabieg byl wykonywany igielka ktora wygladala jak wyciagnieta z salonu tatuazu, w ogole cala maszyneria tak wygladala :wściekła/y: U mnie w obu zabiegach na obu nogach zrobiono za kazdym razem okolo 1020 nakluc ( pamietam ta liczbe bo smialam sie z lekarzem ze idziemy na rekord :wściekła/y: dlatego ze przecietnie na raz wykonuje sie okolo 900-1000 nakluc ). Bo zabiegu bol byl minimalny,jednak wszystko lekko opuchniete, wiec troszke bolec musialo. Ale nastepnego dnia juz wszystko wrocilo do normy. Pamietam jak sie smialam , ze bede miec 1020 strupkow :laugh2: wazne jest co mi lekarz powtarzal za kazdym razem, zeby natluszczac te miejsca balsamem do ciala, czy zwyklym kremem min. 2x dziennie. Strupki utrzymywaly mi sie przez okolo 6 tygodni, potem oczywiscie kategoryczny zakaz opalania sie. Po czasie moge smialo powiedziec ze zabieg jak najbardziej na + ale niestety nie zlikwidowal wszystkich pajaczkow, nowe sie pojawily takze u mnie to bedzie w kolo Macieju :no:

Ewelin w ogole jesli moge cos polecic - jesli puchna Ci nogi lub bola, Lioton 1000 zakup :happy: W ciazy z Ola uzywalam caly czas i na prawde pomagal. Jedyna wada - male opakowanie a cena dosc wysoka, ale warto na pewno jesli ma pomoc.

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )
Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 17.10 chyba ( 5 cykl starań )

Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
zakrecona
- termin @
gorgusia - termin @

krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)

milla21 ( początek 2014)
maggie2205,
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
nuska w ogle sie nie stralismy :-D bly wakacje owulacja sie przesunela 3-4 tygodnie i stad ta ciaza :) a tak chcialam planowac corke kupilam wszystko ale nie zdarzylam;p taka sesje chyba zrobie przy czwartym (ostatnim :-p) dziecku i wtedy bedziemy wszyscy :)

mila colin w maju mial 77 cm na bilansie wtedy bylismy i teraz 83,5 to az tak duzo nie urósł:) niby jest ciezki ale nie widac po nim nadia miala roczek byla nizsza i ciezsza;p to byla taka klucha

Hej hej!

Marchew
, jej, ale cudne wieści i jednak dzidzia postanowiła dość wcześnie uwić sobie gniazdko :-), GRATULUJĘ z całego serca.

Polisia
, giga kciuki byś zobaczyła dziś dziewczynkowego nuba!

Antosia, dzięki kochana! Na listę wpisuję od 3 czynników ale muszą to być dieta, suplementy i pH :-)

Dorcia, jak najmniej myśl o ciąży i jej objawach, serio, stres to prolaktyna i sygnał dla organizmu, że teraz są niekorzystne warunki do zajścia w ciążę, mi nie udawało się w cyklach, w których czytałam o ciąży, analizowałam każde ukłucie czy inny potencjalnie wczesny objaw ;-), udało się w pierwszym cyklu, w którym prawie całkowicie oderwałam od tego myśli, zajęłam się zakładaniem pierwszego akwarium morskiego i przerzuciłam się na fora o tej tematyce :-)

Nuuuśka
dzięki kochana! Krzyś nadal potwornie kaszle a Kai się znów nos zatyka, ciężka nocka za mną. Przejrzałam kochana Twoje wykresy i takie ładne są, spróbujcie może zmniejszyć ilość serduch w okresie okołoowulacyjnym. Łykacie te suplementy z M, łykasz też cynk, witaminę E 400iu i Acard? Dopiero teraz doczytałam z Acardem (a łykasz też na endo witaminę E, L-argininę i koenzym Q10?). Bierz Acard śmiało po skończeniu @ aż do 1 dnia kolejnej.

vviedzma, Krzyś też ma problemy, ma kłopoty z pionizacją języka w związku z obniżonym jego napięciem. Będziemy trzymać mocno za Was kciuki!

araki, dużo zdrówka dla synka!

Daria
, WOW, jaki Colin duży (i do taty podobny :-), Nadia też, może 3 dziecko złapie więcej z Twoich genów :-)) i jaka piękna z Was rodzina, Ty kwitniesz.

Annette
, cynk łykany przez kobietę nie ma wpływu na płeć (łykany przez M sprzyja poczęciu synka) a za to polepsza jakość komórki jajowej i ułatwia implantację, zalecane jest 50 mg dziennie.

Matik, czasem to spadek progesteronu, czasem pozostałości po np. pękniętym naczynku. Mój poprzedni cykl to jakaś sieczka była (prolaktynemia przez ostatnie stresy i zmęczenie zaszalała) - plamienia od 8 dpo a normalne krwawienie w 14 dpo. Niektóre dziewczyny twierdzą, że miały 1-2 dni plamienia w czasie implantacji, częściej są to jednak różowe plamienia albo malutka ilość żywej krwi, trzymam kochana kciuki.

Airfix, oj rozumiem doskonale bo ja dokładnie z tych samych 2 powodów na nic nie mam czasu, dużo zdrówka dla Was!

daria to sie nazywa wyczucie :-) Z corcia na pewno sie uda, i bedziecie do kompletu jak piszesz :happy:

piranha lykamy wszystko co napisalas, oprocz L-Argininy i koenzymu Q10 bo te dopiero zamowilam i czekam az przyjda. Ale tak to wszystko, witamine E i cynk rowniez :tak: co do serduszkowan, masz racje, odkad do Was dolaczylam wyczytalam ze najlepiej utrzymywac przytulanki w granicach co 4 dni a, w okresie okoloowulacyjnym to juz w zaleznosci od planowanej plci. W tym cyklu na pewno rowniez to zastosujemy, w jak najwiekszym luzie. Bo moze u Nas sedno rowniez tkwi w tym, ze po owulacji serduszek jest malo, a okresie owu bach i 4 albo 5 na raz. Moze Ł. mimo wszystko nie wyrabia z zolnierzami. Acard kupie jutro, mam nadzieje, ze @ jutro zawita i bedzie mozna zaczac brac :tak:

witam Wqs niestety dziś zrobiłam test 10ml i nic 0
tempka o 9,30 36,69 coś mi się wydaje że będzie okres a tak ładnie wyglądało, czyli po raz kolejny tempki mnie zawiodły
już myślałam że w tym m-cu się powiedzie ale widać nie dane mi jest
na razie dziewczynki trzymam kciuki za Was

Matik nie gadaj głupot ... @ jeszcze nie ma !!! Każda z nas będzie mamusią tylko że jedne muszą poczekać ciut dłużej ...i tyle !!! I przywołuję Cię tu do porządku !!! NIE WOLNO CI WĄTPIĆ W TO ŻE W KOŃCU BĘDZIESZ MIEĆ CÓRCIE !!!

reklama
Do góry