reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No dzięki dziewczyny :)

maggie hehe, no niby tak, ale to raczej też kwestia zdjęcia od pasa w górę :D

Nuuuska dzięki, płaciłam 230 i to samo usg, poszłam do prywatnego gabinetu i liczyłam na super sprzęt i super osbługę, i jestem strasznie rozczarowana i zła, bo wiem, że normalnie mam lepsze badanie.

oczy niebieskie jakoś te testy mnie nie przekonują haha :) muszę czekać, no trudno :) a Ty kiedy?

Dorcia lekarz na samym początku powiedział, że w ogóle mam o płeć nie pytać.

Matik ściskam Cię!

Pirania dzięki za kciuki, no nic nie widziałam, dobrze, że poprzednio widziałam, że ma nózki, bo normalnie dzisiejszy lekarz poruszał sie od pasa w górę (maluszka), to drugie to chyba od góry no nie?

No powiem Wam, że po prostu jest zła, bo to kupa kasy i wiem, że już sobie nie pozwolę na to, zresztą tez nie chcę biegać na usg co chwilę a nawet to już nie miałabym pomysłu gdzie. Trudno poczekam na usg połówkowe, za dwa miesiące będzie, to meeeeeeega długo, no ale trudno, chyba nie mam wyboru :)
Teraz czekam na ruchy bo byłabym spokojniejsza tak ogólnie i urealniłoby się to wszystko :)

reklama
Polisia no niestety nuba nie widać na zdjeciu ale jak piszą dziewczyny najważniejsze ze wszystko ok z dzidzia. Chociaż za tyle kasy to pozwoliłby chociaż zerknac na monitor... No ale cóż.
Ja sie umowilam na wizytę do polskiego giną dzisiaj na 15:30 w Polsce bedzie 16:30. Na USG tutaj w szpitalu w 12 tygodniu za dużo tez sie nie dowiedziałam tylko ze dzidzia żyje. Ten gin bardzo wygadany i dokładny jest więc dla świętego spokoju zapisałam sie. No i ciekawe co on powie ba temat szyjki mojej. M. Oczywiście oczami przewraca ze tysiąc lekarzy blee blee

dzięi dziewczynki
polisia spoko jeszcze zobaczysz upragnioną dziewczynkę

wróciłam z wc i podczas mycia zauważyłam czerwoną ciemną krew mało bo musiałam sama z wewnątrz (przepraszam za takie opisy) i coś mi się wydaje że to ok się rozkręca i to by tłumaczyło niską temp tylko wtedy wyszło by na to że owu jednak była planowo 11dc co zobaczcie na wykresie ciężko było określić a testów owu 9,10 dc nie robiłam , wieczorna tempka potwierdziła owu 11 ale poranna 7.00 nie dziwne no nic mam tamponika i zobaczę co się dzieje ale moim zdaniem to będzie ok
oczywiście program wyznaczył po lekkim krwawieniu kolejny cykl
ach masakra totalna

Matik wiem że czekanie jest okropne, ale nic na to nie poradzimy, trzeba czekać:)
Polisia bardzo duzo zapłaciłaś,a le tak kosztuje to USG w 13 stym i połówkowe. Ja teraz widzę że moj lekarz ma jednak dobrej jakosći USG. I maąłm szczescie ze tak ładnie udało mu się w 14 stym tygodniu tak uchwycić dzidzie z nubem. To czekanie jest straszne i uwierz mi wiem co czujesz, cieszysz się że dzidzia zdrowa ale i tak twoje myśli ciagle uciekaja w kierunku "czy mi się udało". Ja wierzę że kadej z nas która się przyłożyła do staranek sie uda. Także głowa do góry mała.
daria przepraszam że dopiero teraz ale sliczne zdjecia. a ty taka laseczka że hej, sukienka prześliczna. Takie zdjęcia to pamiątka na całe życie.
piranha piszesz że nie maz czasu a ja i tak Ciebie podziwiam że masz tyle czasu aby każdej odpisywac na pw i na forum. pozdrawiam Ciebie i całą twoją rodzinkę.
Nuska dzieki za odpowiedz. Ja używam Liotonu, piję cyklo 3-forte. rajstopy ciążowe przeciwżylakowe tez nosze, ale to nie pomaga, Ja naczynka mam po mamie, po dwóch ciążach je zamykałam (dwa zabiegi) powinnam jeszcze jeden zrobić ale to kosztowne i jakoś odwlekałam a teraz załuję bo może teraz naczynka tak by nie pękały. Naczynka i żyły najgorsze są po nocy, takie nabrzmiałąe i bardzo widoczne wogóle nogi okropnie bolą, a to dopiero połową ciązy. Udam się jednak do naczyniowca bo widzę że nie mam wyjścia.

Ostatnia edycja:
Polisia- najważniejsze,że dzidzia zdrowa. Za dwa miesiące dowiesz się,że to dziewczynka. Tego Ci życzę.
Nuśka- starania gębą (jak napisalaś) to za mało faktycznie ;-) :p

Ja mam kłopot. Mierze temp tym microlife z dwoma miejscami po przecinku i bardzo małe wartości mi wychodzą. Głupoty wychodzą przez to,bo teoretycznie w piątek @ a według temp mam 36.3. Sprawdziłam jeszcze elektronicznym bezdotykowym i było 36.9.Ne wiem co jest :-(

Mamawczesniaka to kciuki i dawaj znać potem :)

Matik ściskam, nawet nie wiem co mam powiedzieć

Ewelin wiem, że mnie rozumiesz, wiesz, ja wlasnie widzę te Wasze zdjęcia, ja nigdy takich nie miałam, a dzisiaj serio poszłam do dobrej kliniki, która to sie chwali co i jak. Pewnie sporo zalezy od lekarza, no nic, po prostu mogłabym kasę wydać inaczej, bo to badanie w sumie już miałam, upewniłam się, że jest ok, cieszę się :)
buziaki

Gorgusia ale to nie są złe wartości w sumie, tak może być mi się wydaje. Ja miałam taki cykl, że miałam co prawda przed ovu 36,3 i to świadczyło też o niskim progesteronie (bardziej na chłopca) na przykład u mnie. Potem z cyklu na cykl miałam wyższą i przed ovu miałam 36,5-36,7. Przed @ miewałam wyższe, a jak Twoje hormony? a gdzie mierzysz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
polisia to lekarz wzial 200 zl i nic wiecej nie powiedzial oprocz tego ze zdrowe ? to duzo ja dawalam 130 i wydawalo mi sie duzo ;/ ale wazne ze wszystko w porzadku :)

Mierzę pod językiem. Hormonów nie badałam. W tym cyklu miałam tydzień bez euthyroxu a później zmianę dawki ze 125ug na na zmianę 62,5ug i 125ug. Boję się,że tym zaszkodziłam.

reklama
dziewczyny tabletki mi się kończą , czy nie macie na sprzedaż? może marchewka masz? potrzebuję wapno, magnez, complex B, Witamina c, żurawiny jeszcze mam sporo ale ta reszta mi się już będzie kończyć

Do góry