reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie :-) ale napisałyście z samego rana :-)
oczywiście jedna tłusta krecha - co było do przewidzenia... jak na któryś z testów zobacze więcej niż jedną kreskę to dam znać :tak:

Nuuuśka- trzymam kciuki za jutrzejesze testowanie - bo temperatura śliczna...

Krystianmartin -trzymam kciuki aby się udało &&

Ostatnia edycja:
reklama
Hello!

krystianmartin, ale super się udało z owulką, trzymam kciuki! Twoje pH jest na razie w sam raz :tak:, masz tak niskie pomimo obecności EWCM? ...czasem tak się zdarza, pamiętam, że u Gal tak było. Wyszło Ci kiedyś na paskach wyższe jak 4,5 pH?

Nuuuśka, podawałam wtedy suplementy poprawiające jakość żołnierzyków i w ogóle płodność, jeśli jednak komuś strasznie zależy na danej płci i chce zrobić wszystko co może to lepiej wziąć wypadkową z obu list :-) (ja tylko podaję listy a nie chcę już nic sugerować bo to już każda z nas wie czy chce szybciej zajść w ciążę i przymknąć już oczy na pewne rzeczy czy też woli poczekać a zrobić więcej by mieć upragnioną płeć, witamina C m.in. zmniejsza aglutynację plemników, która to niekiedy uniemożliwia im ruch w wybranym kierunku), chyba tylko witamina C nie pasowała do staranek o synka. Tempka cudo, taka bardzo implantacyjna, czekam na mega newsa i kciuków nie puszczam. Ziółka piłabym tylko do owu ale mam nadzieję, że nie będą już potrzebne.

vviedzma, no to ja już kciuki zaciskam za owocny rezultat działanek :-)

Mar-chew, za wcześnie, zarodek musiałby zagnieździć się w 5 dpo by coś wyszło a to dość rzadko się zdarza, najczęściej zagnieżdża się w okolicy 7-10 dpo a test wychodzi pozytywny 3 dni później.

Maggie
, nic nie dotarło do mnie :-(

Ostatnia edycja:
Laski moje laski...jak ja Was kocham ...co ja bym bez Was zrobiła !!???

Piranha...dobra duszo moja !!! Niech Ci Bozia w dzieciach tą dobroć wynagrodzi !!!

Antosiu fajnie że się odezwałaś !!! Faktycznie coś nas zaniedbujesz !!! Czekamy z niecierpliwością na wieści 15.10 ....serduszko będzie na pewno już słyszalne !!!

Krystianmartin Niesamowita ta Twoja dieta !!! Zdradź jak to robisz że waga leci w dół ??? Czy mogę zapytać od jakiej wagi wychodziłaś zaczynając dietkę ??? Gratulacje i wielki szacunek !!!

Nuuśka WOW...aż przyjemnie z samego rana zobaczyć taki wykres !!! Kciuki zaciśnięte nieustająco !!! Sikasz dzisiaj czy jutro ???

Oczy niebieskie
...ja też każde Wasze II i każdą @ przeżywam jak własną !!! Ja nie wiem czy dałabym sobie radę bez Was ???
Trochę prywaty ... wklejam dzisiejszy (negatywny) test owulacyjny i wczorajszy !!!
Tempka dzisiaj skoczyła w górę o 0,2 stopnia !!! W nocy o 2 obudził mnie straszny ból pachwiny ,który minął po pół godziny. Mierzyłam wtedy ph i było 8,5 ...ale chyba to ph spermy nie ??? Dzisiaj też wypiłam napój sodowy,wchodzi mi ca raz lepiej !!!
Czyli wszystko dobrze się skłąda !!!???
Przytulanki wczoraj wieczorem ...nie było szans na przytulanki rano bo M pojechał do pracy zanim obudziłam się o 2. Doradźcie czy poprawiać dzisiaj przytulanki ???
DSCN6968.jpg(zła godzina w aparacie)
Jedno co mnie martwi to fakt że nadal pobolewa mnie ta pachwina...kurcze a może jajeczko urosło za duże i nie pękło ???

Maggie ... no coś Ty ...ja też cały czas mam wrażenie że w końcu zostanę sama na placu boju ... trzymam &&&

Marchew spokojnie...tempka nie spadła !!! Zrób teścior za dwa dni !!! Trzymam cały czas &&&&&&&&&&&&

Kto stara się o siusiaka...Nuuśka, Wiedźma ,Marchew i ja ???????

Załączniki

• DSCN6968.jpg
    DSCN6968.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
wszystko jest ok.pani doktor powiedziala,ze na dobra sprawe juz bym sie mogla starac i przepisala kwas foliowy.ale ja czekam cierpliwie az Maly zrezygnuje z cyca,przyjdzie @ i wtedy biore sie za obserwacje.

Roszpunko a czy lekarka wspomniała coś na temat karmienia podczas ciąży? (pytam, bo sama jeszcze karmię, a wiem, że są różne opinie na ten temat)

Roszpunka witaj. Ciesze sie ze u Ciebie ok. Pamietaj ze karmienie sprzyja poczeciu dziewczynek ;) ale dobra nie kusze :) Tak, ja powoli kompletuje wyprawke, sama radosc :)
Dorcia mysle ze bol byl jednak przedowulacyjny, nie moglas miec owulacji tak szybko po pozytywnym tescie. Ale mogla byc np. 12 godzin pozniej czyli gdzies w nocy lub nad ranem. Jesli powtorzycie sexy dzis popoludniu zaryzykujesz wstrzelenie sie w dziewczynke bo to by wypadalo w ta slynna metode O+12, jutro bedzie juz raczej za pozno na cokolwiek... sama zdecyduj. Moze jednak daliscie rade zadzialac z ranca? Ph nie bylo za wysokie, 8 to idealne!!! :) &&&&&&&&& Dorcia juz doczytalam post poranny. Ja nie ryzykowalabym juz ze staraniami, ale dbaj o wysokie ph soda na palec co 4 godziny przez 24 godz od owulki. Super ze tempka skoczyla, jesli bedzie juz szla tylko w gore to rewelka. Wielkie &&&&&&&&&&&&&&&&&

Nuska witamina C jest dziewczynkowa :/ hmmmm odstaw odstaw &&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny jesli lezenie z nogami na scianie "po fakcie" nie daje efektu to moze na brzuchu z pupa do góry? Ja tak wlasnie lezalam.

Antosia kciuki za Twoja córeczke &&&&&&&&&&&&&&&&

Maggie nie boj sie, napewno wciaz bedzie duzo staraczek. Mam nadzieje ze nie obecnych bo im ma sie udac juz teraz natychmiast!!! ale napewno beda nowe!
Krystianmartin swietne wiesci!!!!!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Viedzma Marchew &&&&&&&&&&&&&

Daria chcialam sprostowac, Ty pisalas o tej wrozce Vitalissa a ja myslalam ze chodzi o Patrycje. Ja mialam do czynienia z Patrycja. Tak czy inaczej nie bierz sobie tego do serca, bedzie dobrze.

reklama
Elmo, Oczy niebieskie...aplikuję sodę na paluszku :tak: od 2 w nocy...niestety od tulasków przespałam do tej drugiej. Myślę że do wieczora powalczę o ph 8.
12 godzin po teście pozytywnym to wypadało by 7 rano ... hmmm...może M wróci niedługo to go zagonię do łóżka ...zadzwonię kiedy będzie...może jak się dowie że będą tulaski to wróci szybciej ???:-D
Śmiać mi się chce jak czytam "nogi na ścianie" albo pupsko do góry !!!
Ja miałam dwa w jednym bo "po" trzymałam pupsko w górze a póxniej spałam do rana na brzuchu. Hehehe

Do góry