reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew kiedy planujesz zrobić test ciążowy ???

Roszpunka...super więc trzymamy teraz i za Ciebie &&&

A ja znów o sobie
Właśnie leże z lapkiem na brzuchu ... M chrapie wielce zmęczony !!!
Zrobiłam test po 19 ...i krecha ciemniejsza od tej kontrolnej !!! Więc wzięłam pressed z sodą i do dzieła...ph po "wkładce" 8 ... nie wiem czy znów nie przesadziłam !!! Ja chyba nie nadaję się do ustawiania tego ph ... albo za niskie albo za wysokie ! Pierwszy raz od wielu miesięcy podczas przytulanek bolała mnie pachwina i miałam uczucie jakbym miała w środku balonik.Nakręciłam się że to właśnie był ból owulacyjny...jeśli jutro nic mnie nie będzie boleć to znaczy że to był "ten " ból !!! I teraz nie wiem...powtarzać w piątek ???
Wiecie co jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział, że będę takie cuda robić, pić takie świństwa, stosować dietkę i leżeć z dupskiem w górze po przytulankach ...to bym go wyśmiała i popukała w głowe !!! Nigdy nie przypuszczałabym że będę tak bardzo pragnąć dziecka !!! I że zajście w ciążę zajmie mi tyleeee czasu !!!

Dobrej nocki babeczki !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia - z tego co pamiętam to pH 8 jest właśnie idealne! trzymam mocno kciuki &&
mój mąż jak mnie zobaczył z pupą do góry to mnie śmiechem zabił :p
test miałam robić dopiero w piątek... ale znając siebie to pewnie rano sobie sikne - nic z tego nie wyniknie... ale ja coraz mniej cierpiwa się robię...

Ostatnia edycja:
Elmo witamine C lykamy obydwoje bo to jeden z suplementow jakie mi wypisala piranha :zawstydzona/y: wiec biore zgodnie z przyrzeczeniem :blink:

Dorcia zamowilam te tesciory na allegro,ale te kosztowaly 1,70zł za jeden. Mam nadzieje, ze do piatku dojda, jak nie - trudno :blink: Twoj tescior potraktowalabym jak prawie pozytywny. Wydaje mi sie, ze rano badz jeszcze dzis wieczorem moglabys siknac i krecha powinna byc jeszcze piekniejsza. Ach zebysmy takie krechy na ciazowych ujrzalt to skakalabym z radosci.
Obstawiam ze u Ciebie jutro bedzie spadek :tak:

Matik ja ciezko wytrzymuje, ale chyba to juz wynika z nastawienia - im blizej @ tym gorzej :baffled: Oby ta Twoja krecha na tescie ciemniala ! :happy2:

marchew wyszedl bladzioch bo to jeszcze wczesnie, wierze ze pare z Nas ujrzy w tym miesiacu | | :blink: Jutro bedziesz testowac ???? o matko matko, to bede czekac na wiesci i trzymac mocno &&&&&&&&&&&&&

edit. Dorcia teraz doczytalam posta na tej stronie. Super ze krecha ciemniejsza, bardzo dobrze, dzialajcie kochana :* Staraj sie teraz jak najbardziej wyluzowac i nie myslec choc wiem ze tak sie nie da, ale przynajmniej sie postaraj :*
A co tych dziwnosci - teraz pierwsze co po przytulankach to Ł. mi mowi - Nogi juz na sciane i poducha pod tylek :wściekła/y: staram sie wzglednie utrzymywac pozycje od tylu, ale Ł. tak nie bardzo lubi, a ja nie chce go do tego zmuszac, kurcze wierze ze uda sie w koncu w taki sposob w jaki obydwojgu bedzie dobrze a nie tak jak trzeba. Ale z czasem tak, masz racje. W zyciu nie myslalam, ze prawie rok od momentu kiedy zaczelismy staranka nadal bede w tym samym punkcie :-(

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane:-D Mój komp nadal zepsuty:baffled: No i nadal mało czasu. W pracy pełne ręce roboty a jak wracam do domu to trzeba jeszcze coś ugotować, posprzątać i tak dzień w dzień a wieczorem to już nawet nie mam siły żeby zmyć makijaż :sorry2:
Dorcia uśmiałam się z tych Twoich opisów :-D Ja po fakcie leżałam na brzuchu.:tak:
Kochane mocno trzymam za was kciuki i przesyłam moc fluidków.

Byłam na pierwszej wizycie 1.10. Ale to jeszcze za wcześnie by zobaczyć serduszko i kolejna wizyta dopiero 15 go.
Ponownie zrobiłam betę w 25dpo i miałam 26837,0 mlU/ml
Moze jest szansa na córeczkę ;-)

Nuuuśka, Dorcia, Mar-chew trzymam kciuki za II kreseczki na chłopca.
Antosia79 kciuki za córeczkę może się udało skoro beta taka wysoka.
Ja mam wrażenie że za chwilę wszyscy zaciążą i zostanę sama na tym wątku
Dobrej nocy

reklama
Polisia, zmieniłam stronicowanie i faktycznie jakby lepiej :-)Zagnieżdżenie zależy od tego jak szybko zarodek dotrze do macicy a to zależy od ruchu rzęsek i skurczów w jajowodzie, z płcią dzidziusia nie ma to nic wspólnego :-)

Daria, na pewno wszystko jest w porządku ale dobrze, że już we wtorek wizyta.

Dorcia, w razie co chętnie pomogę, zerknij np. tutaj Alka Seltzer Gold Antacid Medicine 36 Effervescent Tablets | eBay, koszt jednego opakowania to 58 zł a wysyłki do PL to około 17,38 zł, jeśli to ma być przesyłka rejestrowana to koszt wzrośnie to 9,99 GBP, za dodatkową sztukę trzeba dopłacić 1,98 GBP w przypadku tańszej nierejestrowanej przesyłki i 2,99 GBP w przypadku tej droższej.

Anette, jeśli bardzo zależy Ci na córeczce to i z odtłuszczonego bym zrezygnowała, to odtłuszczone też zwiększa ilość EWCM. Co do kawy bezkofeinowej to według mnie można. Jeśli będziesz restrykcyjnie trzymać dietę i łykać suplementy to ja tam bym zadziałała po tych niecałych 6 tygodniach :tak:

Nuuuśka, jest tak gdyż podobno testy owulacyjne krzyżują się z hCG na poziomie 10 mIU/ml. Ja bym ziółka nadal piła, zamiast Lutki łykałabym Duphaston. Witamina C poprawia płodność (i w tym parametry żołnierzyków M) ale jeśli zależy Ci bardzo na synku to odstaw koniecznie tak duże dawki a najlepiej nie łykaj wcale tylko zajadaj się sprzyjającymi poczęciu chłopca cytrusami :-)

Dorcia, ja bym powtórzyła test wieczorem i jeśli będzie jeszcze mocniejsza krecha to bym zadziałała jutro z samego rana (rano żołnierzyki mają lepsze parametry, do tego rano będzie prawdopodobnie idealny odstęp od owulacji) po bardzo węglowodanowym śniadaniu :-) o ile owulki występują u Ciebie nie wcześniej jak 24h po piku LH, ważne by wstrzelić się na kilka do 12h PRZED pęknięciem pęcherzyka. Pęcherzyk pęka od 8 do 48h po owulacji, najczęściej 24-36h po a z tego przedziału statystycznie najczęściej są to około 24 godziny, trzeba jednak poobserwować kilka cykli by to wyłapać. U mnie przez kilka cykli takie testy były pozytywnymi, dopiero po suplementacji B-100 w momencie piku kreska testowa była równie mocna albo nawet mocniejsza od kontrolnej. Właśnie doczytałam, że wieczorem test mega pozytywny i zadziałaliście, zaciskam kciuki, pH 8 jest idealne do planowania synka :-)

Roszpunka, super wieści, będę mocno Ci kibicować. Wkleję jutro tabelkę :-)

Antosia, piękna beta, niech dzidzia zdrowo rośnie!

Maggie, i Ty doczekasz się rosnącego w brzuchu szczęścia, zobaczysz, z naszymi kciukami i wsparciem nie ma innej opcji.

Do góry