reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Viedzma na Twoim miejscu tez bym juz nie ryzykowala z poprawianiem :/ Test pozytywny wczoraj wieczór, dzialania rano, lepiej nie moglo byc. A to ze kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej, no coz, znaczy ze u Ciebie pewnie poziom tego hormonu wolniej opada czy jakos tak... jak pisala Pirania wyzej: plemniki przebywaja jeszcze kilka godzin w szyjce i jesli poprawisz popoludniu czy wieczorem to moim zdaniem tez wstrzelicz sie w O+12 jak nic. Z reszta plemniki beda raczej slabe skoro juz dzis dzialaliscie. Utrzymuj wysokie ph, aplikuj sode powiedzmy do jutra rana i jutro jeszcze wypilabym ten napoj sodowy ale zrobisz oczywiscie jak uwazasz &&&&&&&&&&&&&&&&&

Roszpunka co do zakupów mialam zaszalec z blue a wrocilam z dwoma spodniczkami i sukienka dla córy. No nie moglam sie powstrzymac ;-) Malemu kupilam fajny kombinezon taki zeby go wybrac ze szpitala i na pierwsze dwa miesiace pewnie styknie i wlasciwie z ubranek na start mam juz chyba wszystko no moze jeszcze jakies gatki zakupie, znajac zycie nie jedne ;-)

reklama
Myfanwy, jak byś zaszła w ciążę, to trzeba przestać karmić, bo jak wiadomo ssanie powoduje obkurczanie się macicy. A ile ma twoje dzieciątko? Masz synka? I czy masz już @?

Mam córkę, a miesiączkuję już prawie półtora roku (cykle są dość regularne), zaś dziecko skończyło właśnie 2 lata (@ dostałam jak zaczęłam rozszerzać jej dietę). To moje karmienie to już i tak ograniczone, ale jak zajdę w ciążę to pewnie rzeczywiście odstawię całkiem, żeby nie ryzykować.

Myfanwy,a o kogo sie teraz starasz?

Elmo,ach zazdroszcze! Fakt,nie da sie przejsc obojetnie obok takich slodkich malenkich ciuszkow :-) a zostalo ci cos po corci,czy wszystkiego sie wyzbylas? Ja sie waham czy zostawiac ciuszki po Maksiu... na razie wszystko zostawilam,ale niedlugo sie w tych ciuchach zakopie :-/

Wiedźma no to idziemy łeb w łeb !!! Ja za Ciebie również trzymam kciuki &&& cały czas mocno zaciśnięte...u ręców i nogów :tak::tak::tak: Fajnie że sexik był rano ... żołnierzyki były wypoczęte !
Kurcze nooo żałuje że nie wykorzystałam mojego przed tą drugą w nocy ! Ale się nie obudziłam...byłam tak zmęczona wieczornym baraszkowaniem że nie ustawiłam budzika :-( Jakoś nie bardzo wierzę w ten cykl...od kilku cykli tak mam ...i przeczucia się sprawdzają. Wcześniej wydawało mi się z każdym cyklem że to już, teraz na pewno i doopa ! Już nie raz wstrzeliłam się w samą owulkę i co ? Hmmm no nic zobaczymy co będzie !

Myfanwy a ile córcia ma latek ??? &&& na różowo !!!

Ostatnia edycja:
Dorcia oj zasuwa :) najbardziej nie mogę doczekać się ruchów :) byłabym spokojniejsza :)

Roszpunka no własnie w niedzielę mam dodatkowe usg (bo to w 12tc już zaliczyłam, ale nie było widać) i liczę na lepszy sprzet i nuba, po którym dziewcyny tu ocenią płeć :D bo lekarz na pewno będzie milczeć.
Boję się okropnie, już wolę nic nie zobaczyć oczywiście niż za dużo hahah, ale ciekawość jest :)
trzymam też kciuki za Twój letni plan!
A co do ubrań ja zostawiłam najfajniejsze a resztę oddałam lub sprzedałam, bo nie wszystkie były super a też np. zimowych kombinezonów nie założe bo się nie zgra wiosenny dzieciaczek wzrostowo z jesiennym, ale nie martw się, też mam jeszcze tego sporo i grozi mi zakopanie :D

Elmo no stresik mam mega, a Ty jesteś niemożliwa z zakupami, ale to już chyba tak będzie, ze dwojkę będziemy obkupywać, już bym chciała robić zakupy, najlepiej róż :D

vviedzma, moim zdaniem trafiłaś idealnie, lepiej być nie mogło :tak:, dbaj po prostu o wysokie pH i faszeruj się potasem :-), nie poprawiałabym z powodów, które wymieniły dziewczyny.

Oczy niebieskie, no właśnie, jak to się stało, że Ciebie tam jeszcze nie ma? :-) Melduj szybciutko ile czynników było albo wklej staranka bo trzeba szybko naprawić ten błąd :-)

reklama
Piranha było tak, że pH miałam 5.0-5.5. Stosuję diete, nie piję kawy, używam co jakiś czas sylk... stąd pewnie takie pH. Suplementy. Ciekawe czy w ogóle zajdę. Mój m będzie miał stare żołnierzyki:zawstydzona/y:.

Dziewczyny dieta moja to 14 dni allevo, potem dieta od dietetyczki. Ale to nie wszystko... zumba 3 razy w tygodniu, rollomasaż 3 razy w tygodniu, zamiast jeździć autem staram się chodzić na piechotke. Acha jeszcze orbitrek. Moje wyniki to talia -16cm; uda w każdym po - 5, biust -7cm.
Żadna dieta cud, dużo wysiłku i wyrzeczeń. I jem ryby, pierś z kurczaka, serek wiejski, zero ziemniaków i białego pieczywa, zero bananów.

Do góry