reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja w tym miesiącu nie mam objawów typowo ciążowych... poza gazami... i w niedziele w pracy zakręciło mi się w głowie jak podniosłam ręce do góry... ale wtedy to było za wcześnie na objawy...

reklama
Dorcia test jest prawie pozytywny. Calkiem pozytywny moze byc wieczorem albo w nocy. Ja osobiscie w tym wypadku testowalabym nadal, jesli jeszcze dzis bedzie pozytyw to zadzialalabym jutro z rana bo mi bardzo zalezalo na synku. Pirania napewno doradzilaby Ci zadzialac dzis a jutro poprawic. Tak jak pisze Marchew owulacja zazwyczaj wystepuje 24-36 godz od pozytywnego testu owulacyjnego. Nawiasem mowiac zadziwiasz mnie ze tego nie wiesz :) Wez pod uwage fakt ze jesli zadzialasz tylko dzis a test zupelnie pozytywny bedzie dopiero np. rano i zalozmy teoretycznie owulacja bedzie 36 godz po pozytywie to plemniki musza przetrwac okolo 48 godz. Przemysl i zastosuj odpowiednia technike ;-) Wiesz o co mi chodzi? Jesli zadzialasz dzis i za 3 dni to moze byc za wczesnie a potem za pozno, a wiec dzialania dzisiejsze koniecznie musisz poprawic. No i utrzymuj wysokie ph koniecznie!!!
Nuska Pirania widze poratowala wiedza. A po co lykasz witamice C???
Macy Ewelin sie odezwala. Wszystko jest ok, nie martwcie sie. Jak zagladnie to sie wytlumaczy ;-)

Dziewczyny co do testów owulacyjnych to mi w 9 dpo wyszedl pozytywny jednak juz w 11 dpo negatywny a dzien pozniej test ciazowy pozytywny. Mam wiec mieszane odczucia co do potwierdzania nim ciazy, ale sprobowac mozna.
Po drugie w ciazy z córka pozytywny test ciazowy wyszedl mi w 11 dpo, teraz (teoretycznie z synem) w 12 dpo. A wiec oba przed spodziewanym terminem @. Oba o czulosci 20. Nie wiazalabym wiec tego z plcia, moim zdaniem to takie gadanie.

Mnie od kilku dnia nieziemsko boli glowa. Mam dosyc, pomaga lezenie no wiec leze...

Daria zmartwilas mnie :-( Mam nadzieje ze wszystko jest dobrze. Trzymaj sie!

Ostatnia edycja:
wicie co napisalam do tej wrozki Vitalissa i co do nadii to sie w ogole nie pomylila mowi mi ze nadia ma blokade przez jedna z opiekunek i jedno dziecko i jak bedzie w tym przedszkolu to sie bardzo malo nauczy niemieckiego a prawie w ogole ze musi miec zmianie otoczenia bo to jest zle dla niej . npisala mi ze bede miala tylko troje dzieci i to moja ostatnia ciaz ciekawe? :-( i ze albo ja albo dziecko po urodzeniu bedzie ciezko chore;/ ale ze sie wyleczy

czy ktos jeszcze u niej wrozyl i sie sprawdzilo?

Daria ja juz wczesniej pislam o tej wrozce, ze to jedna wielka sciema!! Okazalo sie, ze wszystko co napisala przeczytala sobie na forum na ktorym pisalam o moim synku i jego problemach. Napisala mi tez, ze nie zajde w ciaze w tym roku....

Hej,
Daria weź nie strasz...Jak się można dostać do tej wróżki, pamiętam, że kiedyś podawałaś namiary, ale mogłabyś napisać jeszcze raz i czy sprawdziło się to co dotychczas mówiła?
Dorcia co wynika z twoich obserwacji, ile u ciebie po pozytywie testu owu występuje faktycznie owulacja? Podczas bóli, przed czy po? Jeśli bym tego nie wiedziała, nie podjęłabym się staranek w tym miesiącu, bałabym się ryzykować. No ale jeśli nie zależy Ci na konkretnej płci to działaj od dziś.

Daria mi napisala ze bede miala córke. I ze bede sie starac o nia pol roku :/ daj spokoj nie wierz w to. Skad wiesz ze ona nie czyta tego forum? :)

Oczy niebieskie , Elmo... źle sformułowałam pytanie odnośnie owulki...chciałam się upewnić czy to co wiem jest prawdą...u mnie dotychczas było tak że najpierw test pozytywny, później ból i później dopiero owu ( tak potwierdziło usg ) Obserwowałam się 9 cykli...ale teraz ta tempka mnie dobija...zazwyczaj już rosła !!!
Muszę to przemyśleć na spokojnie ... i działać !!! Aaaa i ph mam 6.5 bez pressed i sody (ale z dwoma napojami sodowymi ) Od następnego cyklu będę mieć Alka ... może prędzej przejdzie mi przez gardło ?

Dzięki za odpowiedź kobietki !!!

Elmo a jeśli zadziałam dzisiaj i jutro to czy te jutrzejsze żołnierzyki nie będą osłabione ??? Bo mówi się że na chłopca co 3 dni !!!
Dzisiaj działam na pewno...już M się nakręcił !!! A jutro albo w piątek nad ranem poprawka ... powinno być ok !!!

Oczy niebieskie tak patrząc na moje staranka to ja nawet 1/20 nie robię z tego co Ty i Elmo...niestety !!! Więc robię wszystko co mogę w kierunku siusiakowym ale wątpię żeby było to wystarczające,ale nadzieja jest !!! Więc co będzie to będzie !!! Kiedy masz kolejną wizytkę ???

Ostatnia edycja:
Dorcia wybaczam Ci :) temperatura nie zawracaj sobie teraz glowy. Dzialaj w okolicach spodziewanej owulki a temperature mierz, jesli wzrosnie do 3 dni po spodziewanej owulacji to ją tylko potwierdzi. Mam nadzieje ze nie bedzie kolejnego cyklu. 6,5 troszke za niskie na chlopca jak dasz rade to jeszcze podnos. Powodzenia &&&&&&&&&&&&&&&&

Hej dziewczynki. Czy ktos mnie tu jeszcze pamieta? W dalszym ciagu was poczytuje,ale przez prace nie mam czasu na pisanie. Dzis bylam pierwszy raz u gin po roku,poprzednim razem po pologu bylam.wszystko jest ok.pani doktor powiedziala,ze na dobra sprawe juz bym sie mogla starac i przepisala kwas foliowy.ale ja czekam cierpliwie az Maly zrezygnuje z cyca,przyjdzie @ i wtedy biore sie za obserwacje.chec posiadania corci jest silniejsza niz chec posiadania dziecka.na szczescie z kazdym dniem blizej do staranek,ktore zaczne latem :-) pozdrawiam was wszystkie.

Elmo szykujesz juz wyprawke?

Kiedy ostatnio byla tabelka z plciami? Piranho,mam nadzieje,ze dalej sie nia zajmujesz ;-)

reklama
Do góry