Hejka! Odpisuję w biegu, przerzuciłam co kilka postów
, znalezenie u mnie 15 minut wolnego czsu graniczy z cudem.
Oczy niebieskie, co do testu z sodą to bladego pojęcia nie mam, nie wczytywałam się w ten temat i sama takiego testu nie robiłam żeby się potem błędnie nie nastawić. Kiedy masz kolejne USG?
araki, super wieści, najważniejsze że dzidzia zdrowa a skoro nub był płaski i rozwidlony to będzie córunia jak nic :-)
Dorcia, myślę, że to wystarczy, najważniejsze by łykać na kilka dni przed owulacją. Teraz doczytałam, że to nie jest Gold, ja ten Gold kupowałam 2 forumowiczkom na eBay, jak chcesz to Ci zakupię i podam do wysyłki Twój adres :-)
Daria, mi się trochę rozeszło spojenie łonowe, obroty w nocy z boku na bok były koszmarne, to był taki specyficzny ból w okolicy kości łonowej (bardzo nisko).
mamawczesniaka, rewelacyjne wieści, oby szew nie był potrzebny tym razem.
Anette, wyniki bardzo dobre. A łykasz osobno Mg czy tylko to co jest w Calcium Citrate? Siemię lniane zwiększa ilość śluzu, przy planowaniu córeczki niezalecane. Wzrost tempki jest od 3 dni przed do 3 dni po owulacji, u mnie np. zazwyczaj rosła dzień po owulacji ale w szczęśliwym cyklu jeszcze przed owulką. Skok tempki potwierdza zatem owulację ale nie wyznacza dnia, w którym doszło do pęknięcia pęcherzyka. Dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki!
vviedźma, dla Ciebie również dużo zdrówka! Fajna babeczka z Ciebie :-)
Nuuuska, Luteina to progesteron a Duphaston to dydrogesteron, robi jednak dokładnie to samo co progesteron a do tego podobno wchłania się dużo lepiej. Mi lekarka w pierwszej ciąży przepisała Luteinę, w drugiej poprosiłam ją o Duphaston. Ja miałam taką metodę - w 12 dpo test 10 mIU/ml i jeśli nie ma cienia to odstawiam Duphaston. Ja bym nie odstawiała jeszcze Lutki, tym bardziej, że do końca nie wiadomo kiedy była ta owulka, u mnie w 11 dpo na 100% test nic by nie pokazał, w 12 dpo wyszedł cień cienia widoczny tylko pod światło, trzymam kochana kciuki! Ja na Twoim miejscu wzięłabym Lutkę jeszcze jutro, jeśli test w piątek rano będzie negatywny to wtedy już nie łykaj tego dnia.
Marchew, owulacyjny działa jak ciążowy 10 mIU/ml, ja zalecam w 12 dpo.
Maggie, Sylk sam w sobie ma pH 4,5-4,7 więc z 5 zapewne zazwyczaj za wiele nie obniży, różnie działa na każdą z nas, jeśli chcesz mocniej obniżyć to spróbuj z Replens/Rephresh.