reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

właśnie dostałam zaproszenie na szczepienie przeciwko grypie dla mojej córki - szczepić czy nie? sama nie wiem... zawsze byłam przeciwna tego typu szczepionkom - sama nigdy się nie zaszepiłam (lata już chora na grypę nie byłam)... ale jakoś w tym roku zaczęłam się nad tym zastanawiać... dla dzieci szczepionka jest w "spreju"...

reklama
:-) hejka, :rofl2:wpadłam zobaczyć czy nam się BB rodzina powiększyła:-D

Nuśka nie trać wiary kobiałko! :tak:nadal wykres dobrze się prezentuje,mimo minusa! :laugh2:ja bym już leciała na bete,w 11dpo powinno już coś wyjść. Z luteiną też się nie znam,ale jak dziewczyny radzą to nie przerywaj jeszcze. :tak: ja cycki flaki miałam prawie do połowy ciąży,później nieco nabrzmiały. Nawet ginekolożce mówiłam że mi nic nie urosły,a ona że tym lepiej bo będe mieć dużo pokarmu. :confused2:niestety jej proroctwa się nie sprawdziły.
:happy2:a eksperyment z moczu i sody o którym oczy niebieskie pisała,to na sprawdzenie płci. :cool2:też se za jakiś czas zrobimy,a co!:laugh2:
Elmo ;-) daruj,i nie bij:laugh2:obiecuje poprawe:evil::laugh2:. Udanego shoppingu.

:crazy: a mój małż się rozłożył przed samym finałem. Phi.

marchew ja juz poruszalam temat tych szczepionek i siebie juz zaszczepilam. Z synkiem ide na szczepienie za tydzien. W tamtym roku tez sie szczepilismy. Ja dostalam igla a dzieci w nos spray maja, wiec mniej stresu.

Nuuuska - właśnie chodziło mi o owulacyjny, który podobno przy ciąży też wychodzi pozytywny (przy córce w ogóle mi się to nie sprawdziło) - ale też doczytałam w internecie, że nie wszytskie testy owulacjyne mylą HCG z LH... co prawda, ja 4 lata temu kupiłam moje testy owulacyjne za funta i za wiele od nich nie oczekiwałam - a jednak owulacje mi pokazywały :-)
ja bym odczekała na Twoim miejscu jeszcze te dwa dni, trzymam kciukasy... nie wiem też na ile to prawda - ale podobno przy chłopcach testy wychodzą trochę później i tego się trzymajmy :tak:

Wlasnie sprawdzalam z testami owulacyjnymi i wyszly pozytywne :)

Co do tego, ze testy z chlopczykiem wychodza pozniej to cos w tym jest. Mi okres spoznial sie chyba juz z 5 tygodni i nadal testy negatywne wychodzily mi.
Natomiast w tej ciazy jeszcze przed przewidywanym dniem @ mialam pozytywny test ciazowy i mam nadzoeje, ze to wrozy na dziewczynke.

Hejka! Odpisuję w biegu, przerzuciłam co kilka postów :zawstydzona/y:, znalezenie u mnie 15 minut wolnego czsu graniczy z cudem.

Oczy niebieskie, co do testu z sodą to bladego pojęcia nie mam, nie wczytywałam się w ten temat i sama takiego testu nie robiłam żeby się potem błędnie nie nastawić. Kiedy masz kolejne USG?

araki, super wieści, najważniejsze że dzidzia zdrowa a skoro nub był płaski i rozwidlony to będzie córunia jak nic :-)
Dorcia, myślę, że to wystarczy, najważniejsze by łykać na kilka dni przed owulacją. Teraz doczytałam, że to nie jest Gold, ja ten Gold kupowałam 2 forumowiczkom na eBay, jak chcesz to Ci zakupię i podam do wysyłki Twój adres :-)
Daria, mi się trochę rozeszło spojenie łonowe, obroty w nocy z boku na bok były koszmarne, to był taki specyficzny ból w okolicy kości łonowej (bardzo nisko).

mamawczesniaka, rewelacyjne wieści, oby szew nie był potrzebny tym razem.

Anette, wyniki bardzo dobre. A łykasz osobno Mg czy tylko to co jest w Calcium Citrate? Siemię lniane zwiększa ilość śluzu, przy planowaniu córeczki niezalecane. Wzrost tempki jest od 3 dni przed do 3 dni po owulacji, u mnie np. zazwyczaj rosła dzień po owulacji ale w szczęśliwym cyklu jeszcze przed owulką. Skok tempki potwierdza zatem owulację ale nie wyznacza dnia, w którym doszło do pęknięcia pęcherzyka. Dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki!

vviedźma, dla Ciebie również dużo zdrówka! Fajna babeczka z Ciebie :-)

Nuuuska, Luteina to progesteron a Duphaston to dydrogesteron, robi jednak dokładnie to samo co progesteron a do tego podobno wchłania się dużo lepiej. Mi lekarka w pierwszej ciąży przepisała Luteinę, w drugiej poprosiłam ją o Duphaston. Ja miałam taką metodę - w 12 dpo test 10 mIU/ml i jeśli nie ma cienia to odstawiam Duphaston. Ja bym nie odstawiała jeszcze Lutki, tym bardziej, że do końca nie wiadomo kiedy była ta owulka, u mnie w 11 dpo na 100% test nic by nie pokazał, w 12 dpo wyszedł cień cienia widoczny tylko pod światło, trzymam kochana kciuki! Ja na Twoim miejscu wzięłabym Lutkę jeszcze jutro, jeśli test w piątek rano będzie negatywny to wtedy już nie łykaj tego dnia.

Marchew, owulacyjny działa jak ciążowy 10 mIU/ml, ja zalecam w 12 dpo.

Maggie, Sylk sam w sobie ma pH 4,5-4,7 więc z 5 zapewne zazwyczaj za wiele nie obniży, różnie działa na każdą z nas, jeśli chcesz mocniej obniżyć to spróbuj z Replens/Rephresh.

Mamawczesniaka nie strasz :p bo mi test wyszedł mega póxno, ale też wiem kiedy było zagnieżdzenie, nie wiem czy zagnieżdzaja się szybciej babeczki? o raju....

Pirania zmień sobie stronicowanie postów na 40 na stronę, łatwiej sie ogarnia :D

Polisiu, nic się nie przejmuj. Mi z młodą test wyszedł wcześnie. Dla mnie to bujdy na resorach. ;-)
Mar-chew, ja z testami owu nie sprawdzałam, ale niektórym wychodzą pozytywy, dlatego to napisałam.
Elmo, Ewelin się odezwała?
Mamawcześniaka, cieszę się, że szyjka trzyma mocno! Tym razem się uda. Dobrze, że to kontrolują. :tak:

Witam!
Dzisiaj M umówił mnie do lekarza wizytę mam na 28.10 na 9:30 na USG to będzie 8 tydzień 1 dzień jak pójdę na wizytkę to dostane już terminy reszty wizyt kolejne USG pewnie kolo 18.12 wiec może nuba zobaczę i już będę mieć termin połówkowe :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry