reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

właśnie dostałam zaproszenie na szczepienie przeciwko grypie dla mojej córki - szczepić czy nie? sama nie wiem... zawsze byłam przeciwna tego typu szczepionkom - sama nigdy się nie zaszepiłam (lata już chora na grypę nie byłam)... ale jakoś w tym roku zaczęłam się nad tym zastanawiać... dla dzieci szczepionka jest w "spreju"...

reklama
:-) hejka, :rofl2:wpadłam zobaczyć czy nam się BB rodzina powiększyła:-D

Nuśka nie trać wiary kobiałko! :tak:nadal wykres dobrze się prezentuje,mimo minusa! :laugh2:ja bym już leciała na bete,w 11dpo powinno już coś wyjść. Z luteiną też się nie znam,ale jak dziewczyny radzą to nie przerywaj jeszcze. :tak: ja cycki flaki miałam prawie do połowy ciąży,później nieco nabrzmiały. Nawet ginekolożce mówiłam że mi nic nie urosły,a ona że tym lepiej bo będe mieć dużo pokarmu. :confused2:niestety jej proroctwa się nie sprawdziły.
:happy2:a eksperyment z moczu i sody o którym oczy niebieskie pisała,to na sprawdzenie płci. :cool2:też se za jakiś czas zrobimy,a co!:laugh2:
Elmo ;-) daruj,i nie bij:laugh2:obiecuje poprawe:evil::laugh2:. Udanego shoppingu.

:crazy: a mój małż się rozłożył przed samym finałem. Phi.

marchew ja juz poruszalam temat tych szczepionek i siebie juz zaszczepilam. Z synkiem ide na szczepienie za tydzien. W tamtym roku tez sie szczepilismy. Ja dostalam igla a dzieci w nos spray maja, wiec mniej stresu.

Nuuuska - właśnie chodziło mi o owulacyjny, który podobno przy ciąży też wychodzi pozytywny (przy córce w ogóle mi się to nie sprawdziło) - ale też doczytałam w internecie, że nie wszytskie testy owulacjyne mylą HCG z LH... co prawda, ja 4 lata temu kupiłam moje testy owulacyjne za funta i za wiele od nich nie oczekiwałam - a jednak owulacje mi pokazywały :-)
ja bym odczekała na Twoim miejscu jeszcze te dwa dni, trzymam kciukasy... nie wiem też na ile to prawda - ale podobno przy chłopcach testy wychodzą trochę później i tego się trzymajmy :tak:

Wlasnie sprawdzalam z testami owulacyjnymi i wyszly pozytywne :)

Co do tego, ze testy z chlopczykiem wychodza pozniej to cos w tym jest. Mi okres spoznial sie chyba juz z 5 tygodni i nadal testy negatywne wychodzily mi.
Natomiast w tej ciazy jeszcze przed przewidywanym dniem @ mialam pozytywny test ciazowy i mam nadzoeje, ze to wrozy na dziewczynke.

Hejka! Odpisuję w biegu, przerzuciłam co kilka postów :zawstydzona/y:, znalezenie u mnie 15 minut wolnego czsu graniczy z cudem.

Oczy niebieskie, co do testu z sodą to bladego pojęcia nie mam, nie wczytywałam się w ten temat i sama takiego testu nie robiłam żeby się potem błędnie nie nastawić. Kiedy masz kolejne USG?

araki, super wieści, najważniejsze że dzidzia zdrowa a skoro nub był płaski i rozwidlony to będzie córunia jak nic :-)
Dorcia, myślę, że to wystarczy, najważniejsze by łykać na kilka dni przed owulacją. Teraz doczytałam, że to nie jest Gold, ja ten Gold kupowałam 2 forumowiczkom na eBay, jak chcesz to Ci zakupię i podam do wysyłki Twój adres :-)
Daria, mi się trochę rozeszło spojenie łonowe, obroty w nocy z boku na bok były koszmarne, to był taki specyficzny ból w okolicy kości łonowej (bardzo nisko).

mamawczesniaka, rewelacyjne wieści, oby szew nie był potrzebny tym razem.

Anette, wyniki bardzo dobre. A łykasz osobno Mg czy tylko to co jest w Calcium Citrate? Siemię lniane zwiększa ilość śluzu, przy planowaniu córeczki niezalecane. Wzrost tempki jest od 3 dni przed do 3 dni po owulacji, u mnie np. zazwyczaj rosła dzień po owulacji ale w szczęśliwym cyklu jeszcze przed owulką. Skok tempki potwierdza zatem owulację ale nie wyznacza dnia, w którym doszło do pęknięcia pęcherzyka. Dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki!

vviedźma, dla Ciebie również dużo zdrówka! Fajna babeczka z Ciebie :-)

Nuuuska, Luteina to progesteron a Duphaston to dydrogesteron, robi jednak dokładnie to samo co progesteron a do tego podobno wchłania się dużo lepiej. Mi lekarka w pierwszej ciąży przepisała Luteinę, w drugiej poprosiłam ją o Duphaston. Ja miałam taką metodę - w 12 dpo test 10 mIU/ml i jeśli nie ma cienia to odstawiam Duphaston. Ja bym nie odstawiała jeszcze Lutki, tym bardziej, że do końca nie wiadomo kiedy była ta owulka, u mnie w 11 dpo na 100% test nic by nie pokazał, w 12 dpo wyszedł cień cienia widoczny tylko pod światło, trzymam kochana kciuki! Ja na Twoim miejscu wzięłabym Lutkę jeszcze jutro, jeśli test w piątek rano będzie negatywny to wtedy już nie łykaj tego dnia.

Marchew, owulacyjny działa jak ciążowy 10 mIU/ml, ja zalecam w 12 dpo.

Maggie, Sylk sam w sobie ma pH 4,5-4,7 więc z 5 zapewne zazwyczaj za wiele nie obniży, różnie działa na każdą z nas, jeśli chcesz mocniej obniżyć to spróbuj z Replens/Rephresh.

Mamawczesniaka nie strasz :p bo mi test wyszedł mega póxno, ale też wiem kiedy było zagnieżdzenie, nie wiem czy zagnieżdzaja się szybciej babeczki? o raju....

Pirania zmień sobie stronicowanie postów na 40 na stronę, łatwiej sie ogarnia :D

Polisiu, nic się nie przejmuj. Mi z młodą test wyszedł wcześnie. Dla mnie to bujdy na resorach. ;-)
Mar-chew, ja z testami owu nie sprawdzałam, ale niektórym wychodzą pozytywy, dlatego to napisałam.
Elmo, Ewelin się odezwała?
Mamawcześniaka, cieszę się, że szyjka trzyma mocno! Tym razem się uda. Dobrze, że to kontrolują. :tak:

Witam!
Dzisiaj M umówił mnie do lekarza wizytę mam na 28.10 na 9:30 na USG to będzie 8 tydzień 1 dzień jak pójdę na wizytkę to dostane już terminy reszty wizyt kolejne USG pewnie kolo 18.12 wiec może nuba zobaczę i już będę mieć termin połówkowe :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry