reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej babeczki... :dry: żyje...
Ale cóż...od tygodnia doła miałam,i gadać mi się nie chciało.
Pierwszy raz mi się gęba ucieszyła jak przeczytałam nowinę myszki!!! :-) gratuluje kobietko ciąży,i super ze tak szybko się udało!!!

U mnie wrzesień poszedł na straty...dziś 3 dzień cyklu. Już od połowy FL temp zaczęła regularnie spadać,więc nawet testu żadnego nie robiłam.
:-(nie to mnie jednak tak dobiło. Wiecie że pojawiły się u mnie te stolce tłuszczowe,porobiłam badania,i okazało się że zrypałam sobie niestety wątrobę nadmiarem suplementów. Wiem że setki dziewczyn być może brały,i nic im nie było...ale ja chyba przedobrzyłam i moja wątroba nie wyrobiła. Chodzi szczególnie o oleje...olej rybi,i wiesiołka którego zwiększyłam do 2x2 w zeszłym cyklu. Bilirubinę mam na granicy żółtaczki,a cholesterol zaniżony co świadczy o dysfunkcji wątroby,i nie trawieniu tłuszczów.
Ograniczyłam teraz wszystko do minimum. Diete trzymam,bo i tak muszę. Zadymę z małżem rzecz jasna miałam,bo wiecie że on od początku tego nie pochwalał,a teraz jeszcze z tą wątrobą wyszło. :baffled:więc trochę kwasu było.
:happy2: oczywiście starań nie zaprzestaje,następna owulka za 10 dni. Na szczęście mam bardzo krótkie cykle,to leci pieronem.

Nuśka :-):-p jak tam Twoje jajeczka? Jaki groszek z tego wyjdzie? Skrobnij mnie do tabelki z terminem @ 29 września(3 cykl starań).
Marchewka,Dorcia trzymam kciuki za działania:tak:niech będą owocne!

Pozdrawiam reszte dziewczyn!

Ostatnia edycja:
reklama
PIRANHA nie wiem czy sie nadaje do tej tabelki ale tak wyglądały staranka ;-)

Moje staranka były trochę pomieszane z poplątanym a mianowicie:
Suplementy brałam 3 miesiące czyli wit B6 z magnezem, B-comlex, cynk,kwas foliowy, żurawinę, wapnia nie brałam bo mi PH podwyższalo a nie mogłam kupić cytrynianu, Wit C
Dietkę zmieniłam starałam się unikać zakazanych potraw choć pod koniec cykli zdarzało mi się coś zjeść.
Do tego Sylk przez cały cykl miałam PH 4 stosowałam tez PREVEGYNE to tabletki dopochwowe super mi obniżały PH tak do 3,5. Kobitki na FR forum polecały przy staraniach o córkę.
18 dnia cyklu serducha test owu negatywny drugiego dnia o 21 test prawie pozytywny, cały czas biały śluz , w dzień staranek irygacja o 20:30 z wody destylowanej i octu o PH 2 wymycie płodnego śluzu 1/3 tabletki PREVEGYNE o 22 SYLK o
23:30 staranka z SYLK zaraz po 1/3 PREVEGYNE i SYLK PH rano tez 4 pilnowałam do rana i jeszcze następnego dnia
było dzień przed pełnią księżyca a owu przypuszczam ze byla 19 dc wieczorem lub 20 od 21 dnia cyklu szyjka była już zamknięta i było juz po owu od 21 dc zaczęłam mierzyć tempke bo wcześniej mi termometr nawalił temperatura zaczynała już pomału rosnąc a dodam jeszcze ze było tylko jedno serducho w tym cyklu bo nie bylo M i to chyba tyle...
embarrassed.gif.pagespeed.ce.U2gs3C4iui.gif

Myślałam ze nic z tego bo te zakwaszacze ale widać ze ktoś tam przeżył jeśli to jest chłopczyk to chyba nazwę go SUPERMAN
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

jakby ktos byl zainteresowany to mam 101 testow owulacyjnych do 2014 czerwca i jeden ciazowy tam jest mam calcium sitrate nie ostwarte chyba 2 otwarta zurawine i witamine c 1000 pozniej zrobie zdjecie tylko apaart mi sie laduje :)

Polisia no prosze! :)
Macy ja calkiem inaczej podchodze do tej ciazy niz za pierwszym razem. Chyba dlatego, ze boje sie zeby znowu tak wczesnie nie urodzic... W poniedzialak 7go mam spotkanie w klinice i beda dzialac ze szwem. Jak bedzie juz po to chyba troche odetchne i zaczne sie bardziej cieszyc. A od 25 tygodnia tylko lezenie mnie czeka.

Polisia, polecam za 1,5 tygodnia :tak:

Daria, z czaszki to mi bardziej dziewczynkowo wygląda no ale nie jestem w tym dobra ;-) no i zdaje się, że wspominałaś, że to drugi synuś? Wielkie kciuki za wizytę, na tym etapie powinnaś poznać już płeć na 100%. Biedna Nadia, ja bym przeniosła dziecko z przedszkola, w którym byłoby tak traktowane.

Myfanwy, ja polecam te TESTY OWULACYJNE- 20szt TEST OWULACYJNY-EXPRES! (3556629711) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Oj zapomniałam, że Ty z UK, ogólnie polecam One Step Ovulation Test.

vviedźma
, o jejku, zadbaj koniecznie o siebie bo z wątrobą nie żarty, a robiłaś próby wątrobowe?

myszka
, a jaką dawkę B6 przyjmowałaś? W sumie nie tam mało zrobiłaś :-), szkoda, że nie mogłaś brać wapnia a ma on duże znaczenie. Jaki był odstęp od owulacji bo Kaja nie daje mi się skoncentrować? :-) Czy paski wykazywały też kiedyś wyższe pH, np. 5 czy 6?

Mi nadal BB pod Mozillą średnio działa a pod IE wszystko się zawiesza a reklamy bombardują.

Ostatnia edycja:
Mamawczesniaka dzieki, w sumie racja :) Ja do tego kompletnie niezorientowana w temacie jestem (a teraz widze, ze te zalinkowane jeszcze wczesniej wykrywaja) i malo brakowalo, a przeplacilabym bardzo za raptem pare sztuk mniej czulych testow w zwyklym sklepie...

Ostatnia edycja:
pirahna tak tylko z ciekawosci pytalam bo jak syn lekarka powiedziala to sie tak nastawiam :)

a tu zdjecia DSC05518.jpgDSC05519.jpgDSC05520.jpgDSC05521.jpg

Załączniki

• DSC05518.jpg
    DSC05518.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC05519.jpg
    DSC05519.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC05520.jpg
    DSC05520.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC05521.jpg