reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piraniu witaj, brakuje nam Ciebie :) Wspolczuje kataru u Kajuni. Pozdrawiam cieplo!
Polisia pod zadnym, lekarz ustala mi wizyte co miesiac i na kazdej wizycie jest usg. A bedziesz miala wizyte przed polowkowym? Chodzisz prywatnie czy na nfz?
Viedzma szkoda ze sie nie udalo. Suplementy trzeba lykac w zalecanych dawkach i nie przedobrzac. Dlatego tez powinno sie lykac nie dluzej niz 6 miesiecy zeby nie wyszlo nam na zle. &&&& za nowy cykl! Powodzenia!
Mamawczesniaka poswiecisz sie i bedzie dobrze ;)
Gochson witaj!
Daria &&& za wizyte. Moze jednak sie okaze ze mialam dobre przeczucia? :)
Ewelin co u Ciebie?

reklama
Daria, ale super byłaś przygotowana do boju o dziewczynkę :-)

Ana, to zależy od tego kiedy będzie implantacja, a może ona być od 5 do 12 dpo, najczęściej jest ona jednak w 7-10 dpo a test 10 mIU/ml pokazuje cień kreski 2-3 dni po implantacji. Ja bym zatem radziła robić test 10 mIU/ml dopiero w 12 dpo.

Myfanwy, tu chodzi o jony magnezu a nie cały związek, niestety wiele preparatów wprowadza na pierwszy rzut oka w błąd. Fajnie, że chcesz łykać mleczan, magnez najlepiej przyswaja się ze związków organicznych takich jak asparaginian, mleczan lub cytrynian (przyswajalność około 90%), dużo gorzej z soli nieorganicznych - węglan magnezu ma przyswajalność około 30 % a tlenek magnezu nie więcej jak 4%.

Airfix, pomyślałam dokładnie o tym samym co Ewcik - o Pregnylu lub Ovitrelle podanym przy odpowiedniej wielkości pęcherzyku. Szok, że lekarz zaleca starania licząc, że coś z tego będzie :szok:, taki pęcherzyk to już mała torbiel i powinien przepisać Ci Duphaston/Luteinę w fazie lutealnej by torbiel się wchłonęła (choć torbiele do 3,5 cm najczęściej wchłaniają się same). Przecież z pęknięcia 3 cm pęcherzyka nie powstanie już zdolna do zapłodnienia komórka jajowa, no szok po prostu.

Gochson, witaj i kciuki za dobre wyniki!

Elmo, dzięki kochana! :-*

Ostatnia edycja:
PIRANHA według moich obserwacji było 1,5-2 dni przed owu, magnez brałam w dawkach 650 mg, wapnia nie brałam ale w diecie miałam go bardzo dużo starałam się to nadrobić. Akurat w tym cyklu pilnowałam PH cały cykl tzn do dnia po owu włącznie nie przekraczało nigdy 4 było nawet 3,5-3,8 Prevegyne bardzo dobrze mnie zakwaszał do tego co jakiś czas SYLK nie mogłam nawet wyłapać owulki bo ciągle miałam biały śluz i szyjkę jakaś taka lekko otwarta chyba od tego PH sie tak zmieniała raz w gore raz w dol rano miękka a zaraz twarda itp. Co do jonów to starałam się wszystkie urządzenia powyłączać było dużo kwiatów liściastych w pokoju i co tu jeszcze no chyba to wszystko :confused: a i lawendowy zel pod prysznic ;-) eee nie wiem tak wszystkiego po trochę bylo:-)

myszka, pytałam czy kiedykolwiek miałaś wyższe pH bo brałaś jednak sporą dawkę magnezu a nie łykałaś suplementów wapniowych, Ca do Mg powinno wynosić 2:1, gdy jest zaburzona równowaga pomiędzy Ca i Mg (co powoduje podobno spadek poziomu miedzi w organizmie) to czasem pojawia się w śluzie "low ionic strength" - wówczas paski pH nie działają wskazując stale niski wynik na skali (w okolicy 4). U Ciebie oczywiście na pewno pH było po prostu niskie i będzie z tego babeczka :tak: To wpiszę Ciebie do tabelki i zaznaczę 3 czynniki - 1 za pH, 1 za dietę, 0,5 za suplementy, 0,5 za minerały :-) (za brak Ca w suplementach a pełni on dość istotną rolę).

L.p.

Nick

Planowana płeć

Ilość czynników wziętych pod uwagę

Czy udało się

1

Piranha

dziewczynka

6

TAK

2

Noemi

dziewczynka

5

TAK

3

Nullka

dziewczynka

6

TAK

4

Ann29

dziewczynka

4

TAK

5

Truskafffka

dziewczynka

4

TAK

6

Magda_z_uk

chłopiec

6

TAK

7

Czarna

chłopiec

3

TAK

8

Elmo

chłopiec

7

TAK

9

Ewelin

dziewczynka

6

TAK

10

Mamawczesniaka

dziewczynka

5

11

Polisia

dziewczynka

5

12

Agulek

dziewczynka

4,5

13

Myszka281

dziewczynka

3

Dotychczasowa skuteczność 100%
Jak nie lubisz 13-tki to zmienię Ci na 14-tkę :-D, mój cykl z 13 września był dla mnie jednak bardzo szczęśliwy :-)

Ostatnia edycja:
PIRANHA może być 13 niech i dla mnie będzie szczęśliwa. A jeśli chodzi przez cały czas to pokazywały mi np 5 w poprzednim cyklu gdy nie używałam Prevegyne gdy był cykl bez owu wiec działają na mnie na pewno bo jak mowie pokazywały różnie 4 prawie 4 raz 4,5 wiec myślę ze było ok. no nie wiem tak czy siak już jest przesadzone teraz tylko czekać aż się dowiem kto tam zamieszkał ;-)

a i dodam jeszcze ze jak miałam 5 to stosowałam SYLK lub to PREvegyne i spadało PH wiec działało :-) dawałam je na noc a rano był ładny biały śluz i PH już 3,5 przez 2-3 dni a SYLK to tak trochę krócej działał
:tak: Przynajmniej jak mi sie nie uda to znaczy ze to przez ten brak wapnia ;)

Ostatnia edycja:
Gochson...WITAJ ...trzymamy kciuki !!!

Zauważyłam że w tabelce brakuje Antosi !!! ???

Padam na twarz...zerknę jutro !!!

Trzymacie za mnie cały czas &&& ?????????????????????

Cześć,
Ja nadal myślę...
Od jakichś 2 tygodni czułam łaskotanie dzidziusia, teraz czuję coraz mocniejsze ruchy, zwłaszcza wieczorem.
Daria jeśli chodzi o skull theory to ostatnio oglądałam zdjęcia z usg 8- miesięcznej córeczki mojej siostry, z różnych etapów ciaży i głowkę miała zdecydowanie w prostokątnym kształcie, także nie zawsze się to sprawdza.
Dorcia, trzymamy kciuki trzymamy!
Piraniu, napisałam Ci priv.
Pozdrowienia dla wszystkich!

reklama
Piranhu ja byłam w takim szoku jak spytałam-czy aby na pewno ten pecherzyk nie jest za duzy, i czy czasem nie powinien byc mniejszy i juz peknac, to odpowiedzial- moze cos z tego wyjdzie, pracowac i moze sie uda, ale od razu recepte na kolejne CLO pisał. Tak byłam zszokowana tym ze nie powiedzial nic o zastrzyku ze zapomnialam powiedziec ze do tej pory mam problem z oczami po tym leku, juz w mniejszym stopniu, ale z ciemnego do jasnego pomieszczenia jak wchodze to widze podwojnie-potrójnie, meczy to troche. Szok jednym slowem, a nie bardzo mam teraz pieniadze zeby za wizyte placic po 150zl + usg 100zł :/ wiec chodze do niego panstwowo

Do góry