reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć Dziewczynki...jeszcze się nie rozpakowała, aczkolwiek pakowałam....
Jarzębinmko czyzby......ale ci....nie będziemy zapeszać.....ale było by super....
Anufifi jak sluz jak białko jaja kurzego to na chłopca. ja bym p[o owulacji nie ryzykowała. A nie chcesz sobie na 28 dni założyć wykresu? Tam bysmy miały wszystko czarne na biały. No i jeszcze jedno. Jesli podasz mi maila to Ci wyslę fragmenty książki z przykładami to może Ci sie bardziej rozjaśni.
Kicia80 że tak powiem ....ups..... Przy nieregularnych cykla to zasada jest taka że bierze się ten w któym owulka była najwczesniej czyli jak u Ciebie w 11dc to trzeba na 3 dni przed czyli 8dc i takj przez kilka cykli a potem przesuwac o pół dnia. A jeśli chcecie jechac tylko na testech owulacyjnych to po pierwsze trzeba by je rob ic conajmniej 2 razy dziennie i broń Boze jak pojawią się 2 kreski. Najbezpieczniej było by na 2 dni przed pojawieniem sie 2 kresek, ale to cięzko wychwycić. Ja dzień przed pozytywnym testem owulacyjnym zrobiłam Marcinka. Dziewczyny z początku wątku tez z testów zrobiły chłopców, więc tu nie chciałabym się wypowiadać. Moge jedynie powiedziec żebyście przestudiowały przypadak Niani i Eni, może wyciągniecie jakies wnioski a może Wam dopisze szczęście. W każdym razie tego życzę.
Kicia a jesli Ty masz takie nieregularne owulki to może jesteś w stanie wyłapać śluz i moze na podstawie śluzu.U mnie np pierwszy płodny pojawiał się na 3, 4 dni przed owulką i zadziałas wtedy na pierwszym płodnym sluzie. Niepłodny sluz zabija plemniki w kilka godzin.

Mam do Was fajny filmik, może sie przyda.....jakby się zacinał to puście go do końca a potem puście drugi raz i oglądajcie.
.:: clipser ::. cz1
.:: clipser ::. cz2

reklama
Anufii dzięki u nas wszytsko ok. Wiadomo jka to w ciąży jakoś trzeba wytrzymać te "najcięższe(kg)" miesiące.
Aniu interesujące filmiki:)

a u mnie nadal cisza i @ brak :tak::tak::tak: BETKI nie zrobiłam, bo w tym laboratorium nie robią ( gdzie robiłam badania do pracy), więc czekam do testu i potem będę sie martwić co dalej ..... :tak::-);-)

Anufifi Ania wielkie dzieki za odpowiedz!! :-):tak::-)

kurcze myslalam ze z testami bedzie latwiej a tu raczej nie...

Owulki mialam roznie przed porodem , teraz sama nie wiem.
karmilam malego 15 miesiecy piersia wiec przez ten czas nie mialam wogole @.
po porodzie mialam 5 razy @ z tym ze ta ostatnia dopiero odczuwalna, wlasnie kolo 14 dnia cyklu (wiec moze bedzie regularnie?).
cykl tez mi sie zmienil bo mialam tak kolo 30 dni a teraz kolo 28.

mam takiego plana na coreczke:
zaczac przytulanki po @ i skonczyc kolo 11 dnia cyklu.
jak nie bedzie wychodzic to wydluzyc do 12 dnia cyklu
a jak dalej nie bedzie wychodzic to do 13 :-)
oprocz tego testy owu i jakby wyszly wczesniej chocby dwie slabe kreski to przerywamy przytulanki.
myslicie ze tak moze sie udac?
tylko obawiam sie ze to moze dluuuuugo potrwac :-(

Aniu super te filmiki az sie wzruszylam!
a mozesz mi podac jakies zrodlo gdzie sie moge cos wiecej dowiedziec na temat sluzu w poszczegolnych etapach cyklu? Aniu u Ciebie w ktorym dniu cyklu wyszla coreczka?

Anufifi rozumiem ze wy sie staracie o coreczke :tak: dlugo juz?

Jarzebinka trzymam kciuki za dwie kreski!

pozdrawiam

Jarzebinka to super ...mocno zaciskam kciuki ...kiedy testujesz???

własnie zrobiłam test owulacyjny ..... bo nie mam ciążowego i wyszły mi na nim dwie kreski, jedna mocniejsza, druga słabsza ale dobrze widoczna, więc test ciążowy jutro rano ..........:tak:

mam takiego plana na coreczke:
zaczac przytulanki po @ i skonczyc kolo 11 dnia cyklu.
jak nie bedzie wychodzic to wydluzyc do 12 dnia cyklu
a jak dalej nie bedzie wychodzic to do 13 :-)
oprocz tego testy owu i jakby wyszly wczesniej chocby dwie slabe kreski to przerywamy przytulanki.
myslicie ze tak moze sie udac?

Jarzebinka trzymam kciuki za dwie kreski!

Kicia myśle,że są szanse, przytulanie do słabych kreseczek :tak: Ani córka wyszła z przytulania 3 dni przed woulką, ale który to był dc, to ?????????

a kciuki jutro rano zacisnąć mocniej, zaraz lece po test do apteki :tak::-D:tak:

Jarzebinka będzie dobrze ....ja pamietam jak ty serduszkowałaś i wezmę sobie to do serca jak sie udało :) ... mam już tyle wiadomości , że mam nadzieje ze maks do trzech cykli się uda.

KICIA teraz był 4 cykl jak staramy się o córcie , ale do tej pory nie miałam az tak dobrej wiedzy ...teraz jestem mądrzejsza tyle że nie wiem jak to wyjdzie w praktyce ...Mam dwóch chłopców z którymi zaszłam w ciąże po pierwszym cyklu staranek dlatego teraz cierpliwość moja jest wystawiona na próbę ...nie chce się pospieszyć bo warto popróbować ...choć są momenty ....jak przychodzi @ że myśle koniec próbowania na dziewczynkę ale potem mi przechodzi i dalej próbuje...:-):tak:.
Teraz też mam plan... ale zobaczymy jak będzie ze śluzem :)

Jarzębinko...jejku.....nic nie chce mówić coby nie zapeszać.....
Kicia dziewczyny maja rację u mnie to był 11dc ale owulke miałam z 14na 15dc. Jesli Ty miewasz owulke w 11 czy 12dc to bedzie chłopak jak malowanie. Co do śluzu to na pewno znajdziesz cos na 28dni. Możesz mi podac maila to cos tam Ci wyslę o śluzie.
Proponuje Ci zacząć przytulanka od @ do pierwszego płodnego śluzu włącznie. A co czasu to przy dziewczynce może to potrwać. Na chłopca czasem trzebna czekac kilka cykli a na dziewczynke jeszcze dłużej. Twój synus jeszcze malutki więc nie musisz się tak spieszyć.
Anufifi dostałas maila?

reklama
Cześć

Jarzębinko trzymam kciuki.....:-D:-D:-D

Witam nowe staraczki......:-D:tak::-D

Medio ale ten czas leci, już odliczam godzinki do Twojego porodu......:-D:-D:-D

Wpadłam tylko na sekundę bo S już o 6-00 rano w niedzielę wyjezdza, więc czasu coraz mniej, a pakowanie jeszcze przed nami.....:baffled::baffled::baffled: U mnie już po owulacji.....:-D Przytulanie było chyba 3 dni przed, potem w czasie owulacji i dzień po.....:-D:tak::-D ale potraktowaliśmy to raczej spokojnie i bez szaleństwa poczęcia dziecka.....:-D

Do góry