reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
ANIU mam do ciebie jeszcze jedną prosbę . Czy możesz napisać jak się to wszystko jeszcze ma do śluzu ...do jakiego etapu próbujemy i jeśli po owulacji jest rózwnież szansa na dziewczynkę to od któego momentu ??? czy jak pojawi sie już śluz jak białko kurze z białym to wtedy czy jeszcze troche później ...prosze jeśli mozesz rożjasnij mi to bo chcę sobie to wszystko poukładać by móc tą wiedzę w tym cyklu wykorzystać :-);-):tak:

hej wam
jarzebinko to trzymam kciukaski teraz mocnooooo...

a ja wczoraj zaczelam przeliczac moje kalendarze,@ i wogole no i zalamka,,,stwierdzam,ze do maja nicni,,bo moj maz nigdy nie trafi dobrze,,,,juz wczoraj mu napisalam,czy moze zmienic daty przyjazdu wyjazdu itp aby sie do mnie dostosowac,,ale nic nie dal znaku,,,,ech,,,,juz mam dosc powoli tego wsyztskiego

a ktora nastepna testuje,,moze jakos wene rozjasni nam tu...hm???

a co tu tak pusto ????!!!!
Jarzebinka co tam ? jak dalej nie ma @ to moze przed niedzielą zrobisz jeszcze jakis test bo sie nie mogę dobrych wieści doczekać ...
Beatka co tam u Ciebie? ....rozumiem że mąż jeszcze jest więc nie masz czasu :).
Medio a Wy jak się czujecie ? wszystko w porządku?
Sylwia Ewcia ...no to oby do wiosny :)
Bazylia a ty kiedy testujesz?

Pozdrawiam wszystkie w pochmurny dzień:):-);-)

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie obecne i przyszle mamusie!

jesli mozna chcialam sie do was dolaczyc :-)
mam juz cudnego synka Olafka teraz chcielibysmy corcie.
moze jakies rady ?? :)

Co do palowania płci to podstawą jest wiedzieć kiedy się ma owulację. Najpewniejszą metodą jest monitoring, ja chciałam to zrobić ale nie zdążyłam. generalnie tak jak pisała Beata, czyli temperatura śluz ewentualnie szyjka no i testy owulacyjne. Jesli wiekszośc tych obserwacji Ci sie pokrywa to możesz być pewna na 99% że wiesz kiedy masz owulkę. Najlepiej tez prowadzić obserwacje przez kilka cykli, żeby wiedziec czy czasem się nie przesuwa. u mnie generalnie kiedy pojawiał sie pierwszy rozciagliwy śluz to po 4 lub dniach miałam owulkę. Jeśli już wiesz kiedy jest ta owulka to zasada jest taka, że zaczynamy na 3 dni przed owulką ( i takich dziewczyn znam kilka, zreszta ostatnio tez tu jedna pisała że zaszła w ten sposób). W każdym razie przez kilka cykli próbujemy 3 dni przed owulką (zalecaja pół roku) a potem nalezy przesunąć czas serduszkowania o pół dnia i znów kilka cykli, jak nie wychodzi to znów przesunąc o pół dnia itd. W każdym razie jeśli nie udaje się za pierwszym lub drugim razem to w większości przypadków nikt nie ma juz cierpliwości i rodzą się chłopcy. Jeśli chodzi o mnie to ja prowadziłam obserwacje pół roku i gdyby mi się nie udało to nie przesunęłabym sie dalej niż 2 dni przed owulką. W każdym razie od miesiączki były serducha co dwa dni w 11dc pojawił sie pierwszy rozciągliwy śluz i to było ostatnie serducho. Owulka była z 14 na 15dc, bo 15dc wieczorem śluz zmienił się na biały i lepki to był koniec owulki. Co prawda ja nigdy nie miałam problemów z zajściem w ciążę i z ta metodą moga byc problemy jeśli ktoś ma w ogóle problem z zajściem w ciążę.

Aniu dziekuje bardzo za wskazuwki :tak:
widze, ze jestes specjalistka od "planowania plci". :-)
moze mi jeszcze troche pomozesz?
mam w miare regularne cykle kolo 28 dni.
moje owulki nie sa jednak zbyt regularne (np w pierwsza ciaze zaszlam w nocy z 10 na 11 dzien cyklu - ale jestem pewna ze mialam wtedy owulke dlatego synus) w zeszlym miesiacu dwie kreski na tescie owu wyszly mi 14 i 15 dnia cyklu...
chialabym za pomoca testu owulacyjnego "zaplanowac" corcie bo ewidetnie na regularnosc owu nie mam co liczyc.
jesli chodzi o temp to u mnie raczej tez sie nie sprawdzi bo zadko mam skoki, nawet jak jestem chora to nie mam goraczki.
czyli zgodnie z testami owu do kiedy powinny byc przytulanki jak sie chce dziewczynke?
dopoki nie ma 2 kresek czy jak juz sa to tez jeszcze mozna?

pozdrawiam was wszsytkie cieplutko i zycze owocnych staran :tak::-)

reklama
KICIA Ania z całą pewnością ci napisze , że testy owu są do bani i nie da się na nich zaplanować dziewczynki ...bo tu było wiele przypadków , że planowane na testach dziewczynki stały się chłopcami , więc ma racje , ale biorąc pod uwagę twoje nieregularne owulki innego wyjścia nie masz .
Tak więc stosując testy zakłada się ze współżyć należy od miesiączki co drugi dzień do pojawienia się dwóch kresek o zbliżonej intensywności .Jak wyjdą ci dwie kreski to jeśli współżyłaś do 12 godzin przed tym pojawieniem to nie należy już próbować jednak jeśli czas był dłuższy to należy jeszcze do 4 godzin po pojawieniu się kresek zadziałać :)...
No ale ja na przykład zastosowałam się dokładnie do tego w ostatnim cyklu i lipa co potwierdza słuszność teorii Ani ze testy są do bani :):tak:...ale może to u mnie ...próbuj , życzę powodzenia ....

Ostatnia edycja:
Do góry