reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Nie wiem co u Was bo kompletnie mi czasu brakuje, muszę w tydzień przemalować 2 pomieszczenia więc u mnie mega remontowo, jak to się skończy to znów będę do Was częściej zaglądać. Przeczytałam tylko 3 ostatnie strony.

Polisia
, a ja implantację miałam w 9 dpo, miałam wtedy krótkotrwałe, bardzo charakterystyczne ukłucia na wysokości macicy a następnego dnia tempka wskoczyła mega wysoko, 3 dni później wyszedł cień na teście 10 mIU/ml :-)

Marchew
, dużo zdrówka dla Ciebie!

mamakaja, mijają Ci zatem typowe dla nieczynności objawy, super! Daria wciąż nie zna płci dzidziusia.

Matik, aż ciarki mnie przeszły, tempka mega wysoko a spadki w ciąży też muszą być, jeśli jednak po spadku tempka wciąż wysoko nad linią pomocniczą (a u Ciebie tak właśnie jest :tak:) to to żaden spadek a po prostu zapewne wyrzut estrogenu (estrogeny w ciąży też bardzo rosną, hormony wyrzucane są impulsowo). To będzie TEN cykl i UDA SIĘ, zobaczysz, ten wykres jest od początku inny i bardzo progesteronowy, łykaj koniecznie cały czas progesteron a resztę zrobią nasze kciuki.

reklama
Matik kciuki! :D
Pirania to jak może zajrzysz to mi opowiesz, jak to jest, jak staranka są 2 i 1 dni przed ovu, albo ogólnie kilka dni ciągle i które plemniki wtedy wygrywają, no bo te z 2 dni przed są niby szybciej? ale ja nie całkiem to ogarniam :D
Ewelin a Ty jak? emocje?

Matik, ten spokój też dobrze wróży :tak: - taki dziwny wewnętrzny spokój to sprawka progesteronu i był jednym z pierwszych objawów mojej ciąży, czułam go jeszcze zanim test wyszedł pozytywny :biggrin2:

Ewelin
, jutro wieki dzień, nareszcie będę mogła wpisać Ci TAK do naszej forumowej tabeli :biggrin2:

Polisia
, w przypadku staranek 2 i 1 dzień przed owu to faktycznie do jajowodu mogą dotrzeć plemniki z jednych i drugich staranek, plemniki czekają na komórkę zazwyczaj w bańce jajowodu i może to być gromadka z różnych działań ;-) Stąd m.in. może się zdarzyć sytuacja, że matka urodzi bliźnięta mające 2 różnych ojców :biggrin2:

Piranha- a mogłabyś mi odpowiedzieć na moje pytanie, tzn. w tym miesiącu skończyłam starania w dniu pokazania dwóch kresek na teście owu. a owu była gdzieś za dwa dni , tak mi się zdaje bo miałam silne bóle. no i nic nie wyszło z tego. wiec tak się zastanawiam jak bym się o dzień przybliżyła? dziwi mnie że plemniczki nie dorwały do owu. proszę doradz, zaczynam stosować rephresh i idzie do mnie sylk:) bardzo bym chciała żeby się udało wkońcu. ( po miesiączce 3 razy rephresh i akurat dwa-trzy dni przed owulacją zaczne stosować sylk, co sądzisz o tym?)

Ana, ale działaliście w dniu, w którym test owulacyjny był pozytywny? U mnie test był pozytywny 24h przed owulacją a przeddzień owulacji to najpłodniejszy dzień cyklu. Jeśli komuś zależy na odstępie to zasada jest taka - spróbować przez kilka cykli 3 dni przed, jak się nie uda to zbliżyć się przez kilka cykli na 2 dni przed, jak się nie uda to dzień przed. Ja próbowałam przez 2 cykle działać 2 dni przed ale w ciążę nie zachodziłam, udało się w pierwszym cyklu, w którym zbliżyłam się do owulacji na 24h a dodatkowo mój M przez około 3 miesiące brał różne wspomagacze (miał kiepskiej jakości żołnierzyki). Jeśli nie spieszy Ci się aż tak bardzo to spróbuj znów z 2 dniami odstępu, jeśli jednak chęć bycia w ciąży jest silniejsza (jak było u mnie) :-) albo podejrzewasz, że M ma kiepskie parametry żołnierzyków to zbliż się do 24 godzin, według mnie im mniejszy odstęp tym łatwiej zadbać o niskie pH, naprawdę planowanie może zniweczyć skok pH w nocy kiedy śpimy (no chyba, że będziemy spać z limonkowym tamponem inside :-)). Twój plan jest bardzo dobry! :tak:

Piranha- bardzo Ci dziękuje:) w poprzednim cyklu testy owu robiłam aż 3 razy dziennie,rano, popołudniu i wieczorem. no i 27 sierpnia zrobiłam test dopiero koło 12.00 i wyszły dwie jednakowe kreski , no i od razu było przytulanie i koniec na tym, 28 sierpnia także wyszły dwie kreski na teście owu ale kreska testowa była ciemniejsza niż kontrolna, także owu mogła być 28 wieczorem , czułam silny ból. ale nic z tego nie wyszło, wiec nie wiem jaka przyczyna może być. mój M pali papierochy, spawa i ostatnio ciężko pracuje bo buduje nasz domek :) więc może plemniczki osłabły.na ten miesiąc zostało mi tylko 7 testów owu na kontrole. ten cykl i poprzedni miały równo po 34dni

Hej dziewczyny, jestem :-)
Jak ogarne jutro na spokojnie walizki to was podczytam.
Pozdrawiam gorąco.

Ewelin bede z Toba myslami caly czas &&&&&&&&&&&&&&&& niech cora sie juz jutro ujawni, czekam z niecierpliwoscia! Wiem co przezywasz, ale dasz rade a pozniej bedzie juz tylko radosc :tak:

reklama
witajcie dziewczyny ,witam nowe starające się o dzidzie
oj widzę że lipiec zaowocował:-D
mamawczesniaka,araki,polisia GRATULACJE kochane aż mi się łezka ze szczęścia w oku zakręciła cieszę sie waszym szczęściem życzę wam nudnych i spokojnych ciąż i oczywiście wspaniałych księżniczek!!:tak::tak::tak:kwietniowe córeczki będą super miesiąc na poród a i ominą was ciążowe dolegliwości związane z upałami... jeszcze raz MEGA GRATULACJE!!!!! tylko się nie zamartwiajcie na zapas na pewno wam się udało i będą dziewczynki, za 9 miesięcy już będziecie je tulić :-)

wszystkim zafasolkowanym staraczkom GRATULUJĘ wybaczcie że nie piszę wszystkich nicków ale nie ogarniam już ,tyle się tu dzieje...

Elmo GRATULACJE wiedziałam że będzie synuś , jak czytałam twojego posta to się popłakałam ze szczęścia że ci się udało...super wieści. Ten lód na jajkach m hehe ale się uśmiałam...twój m na pewno zadowolony że będzie miał synka, chyba te tortury które mu zgotowałaś juz poszły w zapomnienie,podziwiam twojego m za wytrwałość .warto było prawda?
im dłużej jestem na tym forum to beksa się robię(w pozytywnym znaczeniu:tak:) ale tu są emocje...

Ewelin już jutro i ty będziesz skakać ze szczęścia czekam z niecierpliwościa na potwierdzenie że w brzuszku mieszka DZIEWCZYNKA tylko się nie denerwuj
Daria życzęzdrówka dla dzidzi i ciebie wypoczywaj i uważaj na siebie...
matik ja też trzymam kciuki &&&&&
krystianmartin zaciskam kciukasy za listopadowy starankowy cykl napewno bedzie owocny &&&& super ze sie nie poddalas!!

marzenia się spełniaja dziewczyny a to forum mnie w tym utwierdza
100% skuteczności wszystko dzięki tobie Piranha jejku ale masz ogromną wiedzę też bym tak wszystko chciała wiedzieć, naprawdę powinnaś napisać książkę o planowaniu:tak: JESTEŚ WIELKA!!

myślałam że i ja zaczne staranka w tym roku jednak odpuszczam mam zgrzyty w małżeństwie dzięki mojemu teściowi .za wszelką cenę chciał mieć syna przy sobie i go przeciwko mnie nastawiał rezultat jego intrygi: mój m wyprowadza się do niego także póki co moje życie legło w gruzach...miliardy ton łez wylanych i prośby nie pomogły... zostały mi 2 najwspanialsze szkraby dla których mam po co żyć... mam nadzieję że życie napisze dla mnie jeszcze kiedyś pozytywny scenariusz

3majcie się dziewczynki i tak będę was odwiedzać bo się uzależniłam już ,za wszystkie starające się o dzidzie kobitki trzymam kciuki &&&& walczcie o swoje marzenia bo warto!!! ja swoich nieskreślam zawsze będę marzyła o córci ale póki co muszę zawalczyć o męża...mam nadzieję(łudzę się) że nas jednak nie zostawi...i znów będzie dobrze.
dobrej nocy papa

Do góry