reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Nie wiem co u Was bo kompletnie mi czasu brakuje, muszę w tydzień przemalować 2 pomieszczenia więc u mnie mega remontowo, jak to się skończy to znów będę do Was częściej zaglądać. Przeczytałam tylko 3 ostatnie strony.

Polisia
, a ja implantację miałam w 9 dpo, miałam wtedy krótkotrwałe, bardzo charakterystyczne ukłucia na wysokości macicy a następnego dnia tempka wskoczyła mega wysoko, 3 dni później wyszedł cień na teście 10 mIU/ml :-)

Marchew
, dużo zdrówka dla Ciebie!

mamakaja, mijają Ci zatem typowe dla nieczynności objawy, super! Daria wciąż nie zna płci dzidziusia.

Matik, aż ciarki mnie przeszły, tempka mega wysoko a spadki w ciąży też muszą być, jeśli jednak po spadku tempka wciąż wysoko nad linią pomocniczą (a u Ciebie tak właśnie jest :tak:) to to żaden spadek a po prostu zapewne wyrzut estrogenu (estrogeny w ciąży też bardzo rosną, hormony wyrzucane są impulsowo). To będzie TEN cykl i UDA SIĘ, zobaczysz, ten wykres jest od początku inny i bardzo progesteronowy, łykaj koniecznie cały czas progesteron a resztę zrobią nasze kciuki.

reklama
Matik kciuki! :D
Pirania to jak może zajrzysz to mi opowiesz, jak to jest, jak staranka są 2 i 1 dni przed ovu, albo ogólnie kilka dni ciągle i które plemniki wtedy wygrywają, no bo te z 2 dni przed są niby szybciej? ale ja nie całkiem to ogarniam :D
Ewelin a Ty jak? emocje?

Matik, ten spokój też dobrze wróży :tak: - taki dziwny wewnętrzny spokój to sprawka progesteronu i był jednym z pierwszych objawów mojej ciąży, czułam go jeszcze zanim test wyszedł pozytywny :biggrin2:

Ewelin
, jutro wieki dzień, nareszcie będę mogła wpisać Ci TAK do naszej forumowej tabeli :biggrin2:

Polisia
, w przypadku staranek 2 i 1 dzień przed owu to faktycznie do jajowodu mogą dotrzeć plemniki z jednych i drugich staranek, plemniki czekają na komórkę zazwyczaj w bańce jajowodu i może to być gromadka z różnych działań ;-) Stąd m.in. może się zdarzyć sytuacja, że matka urodzi bliźnięta mające 2 różnych ojców :biggrin2:

Piranha- a mogłabyś mi odpowiedzieć na moje pytanie, tzn. w tym miesiącu skończyłam starania w dniu pokazania dwóch kresek na teście owu. a owu była gdzieś za dwa dni , tak mi się zdaje bo miałam silne bóle. no i nic nie wyszło z tego. wiec tak się zastanawiam jak bym się o dzień przybliżyła? dziwi mnie że plemniczki nie dorwały do owu. proszę doradz, zaczynam stosować rephresh i idzie do mnie sylk:) bardzo bym chciała żeby się udało wkońcu. ( po miesiączce 3 razy rephresh i akurat dwa-trzy dni przed owulacją zaczne stosować sylk, co sądzisz o tym?)

Ana, ale działaliście w dniu, w którym test owulacyjny był pozytywny? U mnie test był pozytywny 24h przed owulacją a przeddzień owulacji to najpłodniejszy dzień cyklu. Jeśli komuś zależy na odstępie to zasada jest taka - spróbować przez kilka cykli 3 dni przed, jak się nie uda to zbliżyć się przez kilka cykli na 2 dni przed, jak się nie uda to dzień przed. Ja próbowałam przez 2 cykle działać 2 dni przed ale w ciążę nie zachodziłam, udało się w pierwszym cyklu, w którym zbliżyłam się do owulacji na 24h a dodatkowo mój M przez około 3 miesiące brał różne wspomagacze (miał kiepskiej jakości żołnierzyki). Jeśli nie spieszy Ci się aż tak bardzo to spróbuj znów z 2 dniami odstępu, jeśli jednak chęć bycia w ciąży jest silniejsza (jak było u mnie) :-) albo podejrzewasz, że M ma kiepskie parametry żołnierzyków to zbliż się do 24 godzin, według mnie im mniejszy odstęp tym łatwiej zadbać o niskie pH, naprawdę planowanie może zniweczyć skok pH w nocy kiedy śpimy (no chyba, że będziemy spać z limonkowym tamponem inside :-)). Twój plan jest bardzo dobry! :tak:

Piranha- bardzo Ci dziękuje:) w poprzednim cyklu testy owu robiłam aż 3 razy dziennie,rano, popołudniu i wieczorem. no i 27 sierpnia zrobiłam test dopiero koło 12.00 i wyszły dwie jednakowe kreski , no i od razu było przytulanie i koniec na tym, 28 sierpnia także wyszły dwie kreski na teście owu ale kreska testowa była ciemniejsza niż kontrolna, także owu mogła być 28 wieczorem , czułam silny ból. ale nic z tego nie wyszło, wiec nie wiem jaka przyczyna może być. mój M pali papierochy, spawa i ostatnio ciężko pracuje bo buduje nasz domek :) więc może plemniczki osłabły.na ten miesiąc zostało mi tylko 7 testów owu na kontrole. ten cykl i poprzedni miały równo po 34dni

Hej dziewczyny, jestem :-)
Jak ogarne jutro na spokojnie walizki to was podczytam.
Pozdrawiam gorąco.

Ewelin bede z Toba myslami caly czas &&&&&&&&&&&&&&&& niech cora sie juz jutro ujawni, czekam z niecierpliwoscia! Wiem co przezywasz, ale dasz rade a pozniej bedzie juz tylko radosc :tak:

reklama
witajcie dziewczyny ,witam nowe starające się o dzidzie
oj widzę że lipiec zaowocował:-D
mamawczesniaka,araki,polisia GRATULACJE kochane aż mi się łezka ze szczęścia w oku zakręciła cieszę sie waszym szczęściem życzę wam nudnych i spokojnych ciąż i oczywiście wspaniałych księżniczek!!:tak::tak::tak:kwietniowe córeczki będą super miesiąc na poród a i ominą was ciążowe dolegliwości związane z upałami... jeszcze raz MEGA GRATULACJE!!!!! tylko się nie zamartwiajcie na zapas na pewno wam się udało i będą dziewczynki, za 9 miesięcy już będziecie je tulić :-)

wszystkim zafasolkowanym staraczkom GRATULUJĘ wybaczcie że nie piszę wszystkich nicków ale nie ogarniam już ,tyle się tu dzieje...

Elmo GRATULACJE wiedziałam że będzie synuś , jak czytałam twojego posta to się popłakałam ze szczęścia że ci się udało...super wieści. Ten lód na jajkach m hehe ale się uśmiałam...twój m na pewno zadowolony że będzie miał synka, chyba te tortury które mu zgotowałaś juz poszły w zapomnienie,podziwiam twojego m za wytrwałość .warto było prawda?
im dłużej jestem na tym forum to beksa się robię(w pozytywnym znaczeniu:tak:) ale tu są emocje...

Ewelin już jutro i ty będziesz skakać ze szczęścia czekam z niecierpliwościa na potwierdzenie że w brzuszku mieszka DZIEWCZYNKA tylko się nie denerwuj
Daria życzęzdrówka dla dzidzi i ciebie wypoczywaj i uważaj na siebie...
matik ja też trzymam kciuki &&&&&
krystianmartin zaciskam kciukasy za listopadowy starankowy cykl napewno bedzie owocny &&&& super ze sie nie poddalas!!

marzenia się spełniaja dziewczyny a to forum mnie w tym utwierdza
100% skuteczności wszystko dzięki tobie Piranha jejku ale masz ogromną wiedzę też bym tak wszystko chciała wiedzieć, naprawdę powinnaś napisać książkę o planowaniu:tak: JESTEŚ WIELKA!!

myślałam że i ja zaczne staranka w tym roku jednak odpuszczam mam zgrzyty w małżeństwie dzięki mojemu teściowi .za wszelką cenę chciał mieć syna przy sobie i go przeciwko mnie nastawiał rezultat jego intrygi: mój m wyprowadza się do niego także póki co moje życie legło w gruzach...miliardy ton łez wylanych i prośby nie pomogły... zostały mi 2 najwspanialsze szkraby dla których mam po co żyć... mam nadzieję że życie napisze dla mnie jeszcze kiedyś pozytywny scenariusz

3majcie się dziewczynki i tak będę was odwiedzać bo się uzależniłam już ,za wszystkie starające się o dzidzie kobitki trzymam kciuki &&&& walczcie o swoje marzenia bo warto!!! ja swoich nieskreślam zawsze będę marzyła o córci ale póki co muszę zawalczyć o męża...mam nadzieję(łudzę się) że nas jednak nie zostawi...i znów będzie dobrze.
dobrej nocy papa

Do góry