reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia gratuluję ponownie , ale tyle strachu Ci zafundowali aż przykro ale wszystko ok więc super :-)

Pirania to przerażające co podałaś generalnie to los szczęścia jak się zajdzie , takie marne szanse szok

reklama
Polisia, rewelacyjna wiadomość!!!! Boże, jak oni mogli Ciebie narażać na taki stres!!! :wściekła/y:

Podwójnie się cieszę, bo nasze maluszki w tym samym wieku :-D Ja wczoraj też zobaczyłam serduszko mojej małej Kropeczki, co prawda zdjęcie z usg nie nadaje się do wstawienia bo widać na nim białą kropkę na czarnym tle ale jest i sprawia mi dużo radości :-p

Jezu, bym Cię wyściskała jakbym mogła, bardzo bardzo się cieszę :-D

Ostatnia edycja:
Araki, Matik, Oczy niebieskie też mam ochotę Ws wyściskać, w ogóle mam ochotę wszystkich ściskać :D :rofl2: ostatnie dni to była masakra, jejku jak dobrze, że jest tak, jak jest dziś.
Araki a jak Ty się czujesz?
Matik faktycznie to co napisała Pirania nie napawa optymizmem, a jednak tyle wpadek jest haha
Oczy niebieskie Twój suwaczek zasuuuuuwa!

Roszpunka, wcześniej pisałaś o czestym budzeniu się maluszka, ja przyznam Ci, że tak miałam na piersi, w pewnym momencie skapitulowalam. Nie twierdzę, że to metoda, ale łątwiej kontrolować kiedy pije a kiedy chce sobie ssać i pije niewiele. Nie wiem co innego Ci doradzić

jeny dziewczyny, jestem szczęśliwa ;-)

Matik, ano nie jest tak łatwo o zajście w ciążę jak to zazwyczaj facetom się wydaje ;-) Jeśli komuś się nie udaje za pierwszym, drugim czy trzecim razem to wcale to nie oznacza, że coś jest nie tak bo upraszczając sprawę to zdrowej parze działającej w najpłodniejszy dzień uda się w jednym na 4 cykle. A jeśli dojdą do tego np. gorsze parametry plemników, zaburzenia hormonalne to prawdopodobieństwo jeszcze bardziej spada. Warto poczekać cierpliwie na spełnienie marzeń ale i warto o nie zawalczyć, te suplementy które polecałam (ja piłam dodatkowo zioła Ojca Sroki nr 3 na owulację) potrafią wiele zdziałać i bardzo podnieść prawdopodobieństwo.

Polisia
, ale cudna wiadomość, od rana kciuków nie puszczałam i wierzyłam, że będzie dobrze! Straszliwie się cieszę!!!!

Araki
, Tobie też gratuluję bijącego serduszka!

Wklejam aktualną tabelkę :-)
L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1​
Piranha​
dziewczynka
6​
TAK
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK
3​
Nullka​
dziewczynka
6​
TAK
4​
Ann29​
dziewczynka
4​
TAK
5​
Truskafffka​
dziewczynka
4​
TAK
6​
Magda_z_uk​
chłopiec
6​
TAK
7​
Czarna​
chłopiec
3​
TAK
8​
Elmo​
chłopiec
7​
TAK
9​
Ewelin​
dziewczynka
6​
10​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
5​
11​
Polisia​
dziewczynka
6​
12​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
Dotychczasowa skuteczność 100%​

Polisia, dzięki, czuję się nieźle już mnie nie boli brzuch, dziś trochę plamię ale to po wczorajszej cytologii, gin ostrzegał mnie że tak będzie więc spoko. Najgorzej jest z jedzeniem, nie mam apetytu i jem na siłę tzn. jak nie zjem to mi tak niedobrze że muszę jeść. Nigdy nie wiem na co akurat będę miała ochotę, idę do sklepu i dopiero wtedy wybieram co zjem, najczęściej niestety pada na coś niezdrowego lub słodkiego, właśnie pożeram rogala marcińskiego :-p

Co do wstawania w nocy, mój też przestał jak zamieniłam cyca na butelkę, zresztą z butelki pił bardzo krótko, szybko przeszliśmy na dużą porcję kaszy na noc i wodę w nocy ;-) Teraz pomimo prawie 3 latek na karku budzi się po kilka razy w nocy, żeby go przykryć :baffled: Wstaje do niego mąż i często słyszę w środku nocy jak jeden płacze a drugi krzyczy... jakoś maluszek nie potrafi opanować sztuki samodzielnego przykrywania ;-)

Polisia cudownie, tak się cieszę twoim szczęściem. Zobaczyć bijące serduszko-niezapomniane chwile.

Araki tobie równiez gratuluje bijącego serduszka dzidzi.

Niech teraz dzieciaczki zdrowo rosną:-)

piranha faktycznie dane statystyczne mizerne, mi się wydawało ze sex w owulke to przynajmniej 60% szans na dziecko

A jak się w ogóle dziewczyny czujecie. mdłości, senność. jakies inne objawy?

reklama
Pirania dziękuję, a z tej tabelki wczesniej nie wpisywałas mi 5 czynników? czy może coś zmieniałaś a ja zagapiłam się? zakręcona jestem :D

Mamawczesniaka 7t3, ale to mi sie idealnie zgadza, więc jestem mega spokojna :D rany!!

Araki ja też nie mam apetytu, ale jak mnie wzięło na kiszone ogórki to szok, na słodkie w ogóle mnie nie ciągnie, może lepiej... albo dopiero przede mną hahah :D

Do góry