reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia gratuluję ponownie , ale tyle strachu Ci zafundowali aż przykro ale wszystko ok więc super :-)

Pirania to przerażające co podałaś generalnie to los szczęścia jak się zajdzie , takie marne szanse szok

reklama
Polisia, rewelacyjna wiadomość!!!! Boże, jak oni mogli Ciebie narażać na taki stres!!! :wściekła/y:

Podwójnie się cieszę, bo nasze maluszki w tym samym wieku :-D Ja wczoraj też zobaczyłam serduszko mojej małej Kropeczki, co prawda zdjęcie z usg nie nadaje się do wstawienia bo widać na nim białą kropkę na czarnym tle ale jest i sprawia mi dużo radości :-p

Jezu, bym Cię wyściskała jakbym mogła, bardzo bardzo się cieszę :-D

Ostatnia edycja:
Araki, Matik, Oczy niebieskie też mam ochotę Ws wyściskać, w ogóle mam ochotę wszystkich ściskać :D :rofl2: ostatnie dni to była masakra, jejku jak dobrze, że jest tak, jak jest dziś.
Araki a jak Ty się czujesz?
Matik faktycznie to co napisała Pirania nie napawa optymizmem, a jednak tyle wpadek jest haha
Oczy niebieskie Twój suwaczek zasuuuuuwa!

Roszpunka, wcześniej pisałaś o czestym budzeniu się maluszka, ja przyznam Ci, że tak miałam na piersi, w pewnym momencie skapitulowalam. Nie twierdzę, że to metoda, ale łątwiej kontrolować kiedy pije a kiedy chce sobie ssać i pije niewiele. Nie wiem co innego Ci doradzić

jeny dziewczyny, jestem szczęśliwa ;-)

Matik, ano nie jest tak łatwo o zajście w ciążę jak to zazwyczaj facetom się wydaje ;-) Jeśli komuś się nie udaje za pierwszym, drugim czy trzecim razem to wcale to nie oznacza, że coś jest nie tak bo upraszczając sprawę to zdrowej parze działającej w najpłodniejszy dzień uda się w jednym na 4 cykle. A jeśli dojdą do tego np. gorsze parametry plemników, zaburzenia hormonalne to prawdopodobieństwo jeszcze bardziej spada. Warto poczekać cierpliwie na spełnienie marzeń ale i warto o nie zawalczyć, te suplementy które polecałam (ja piłam dodatkowo zioła Ojca Sroki nr 3 na owulację) potrafią wiele zdziałać i bardzo podnieść prawdopodobieństwo.

Polisia
, ale cudna wiadomość, od rana kciuków nie puszczałam i wierzyłam, że będzie dobrze! Straszliwie się cieszę!!!!

Araki
, Tobie też gratuluję bijącego serduszka!

Wklejam aktualną tabelkę :-)
L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1​
Piranha​
dziewczynka
6​
TAK
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK
3​
Nullka​
dziewczynka
6​
TAK
4​
Ann29​
dziewczynka
4​
TAK
5​
Truskafffka​
dziewczynka
4​
TAK
6​
Magda_z_uk​
chłopiec
6​
TAK
7​
Czarna​
chłopiec
3​
TAK
8​
Elmo​
chłopiec
7​
TAK
9​
Ewelin​
dziewczynka
6​
10​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
5​
11​
Polisia​
dziewczynka
6​
12​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
Dotychczasowa skuteczność 100%​

Polisia, dzięki, czuję się nieźle już mnie nie boli brzuch, dziś trochę plamię ale to po wczorajszej cytologii, gin ostrzegał mnie że tak będzie więc spoko. Najgorzej jest z jedzeniem, nie mam apetytu i jem na siłę tzn. jak nie zjem to mi tak niedobrze że muszę jeść. Nigdy nie wiem na co akurat będę miała ochotę, idę do sklepu i dopiero wtedy wybieram co zjem, najczęściej niestety pada na coś niezdrowego lub słodkiego, właśnie pożeram rogala marcińskiego :-p

Co do wstawania w nocy, mój też przestał jak zamieniłam cyca na butelkę, zresztą z butelki pił bardzo krótko, szybko przeszliśmy na dużą porcję kaszy na noc i wodę w nocy ;-) Teraz pomimo prawie 3 latek na karku budzi się po kilka razy w nocy, żeby go przykryć :baffled: Wstaje do niego mąż i często słyszę w środku nocy jak jeden płacze a drugi krzyczy... jakoś maluszek nie potrafi opanować sztuki samodzielnego przykrywania ;-)

Polisia cudownie, tak się cieszę twoim szczęściem. Zobaczyć bijące serduszko-niezapomniane chwile.

Araki tobie równiez gratuluje bijącego serduszka dzidzi.

Niech teraz dzieciaczki zdrowo rosną:-)

piranha faktycznie dane statystyczne mizerne, mi się wydawało ze sex w owulke to przynajmniej 60% szans na dziecko

A jak się w ogóle dziewczyny czujecie. mdłości, senność. jakies inne objawy?

reklama
Pirania dziękuję, a z tej tabelki wczesniej nie wpisywałas mi 5 czynników? czy może coś zmieniałaś a ja zagapiłam się? zakręcona jestem :D

Mamawczesniaka 7t3, ale to mi sie idealnie zgadza, więc jestem mega spokojna :D rany!!

Araki ja też nie mam apetytu, ale jak mnie wzięło na kiszone ogórki to szok, na słodkie w ogóle mnie nie ciągnie, może lepiej... albo dopiero przede mną hahah :D

Do góry